Autor Tema: Warburg/trabant  (Posjeta: 19954 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline renault 10

• Veteran member
Warburg/trabant
« : 19 Ožujka, 2012, 10:49:10 »
Evo da započnem temu imali ko kakva iskustav sa ovim autima i bivšeg ddr-a kakvi su bili kvaliteta pouzdanost sve ono za i protiv

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Warburg/trabant
« Odgovori #1 : 19 Ožujka, 2012, 12:19:21 »
Opće je poznato da je trabi neosjetljiv na koroziju, a neotporan na svinje:D
Motor je navodno toliko jednostavan da i Ava Karabatić može napravit generalku.
Imali možda netko verziju sa modernijim VW motorom iz Pola? Taj bi si htio nabavit.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline renault 10

• Veteran member
Warburg/trabant
« Odgovori #2 : 19 Ožujka, 2012, 12:49:11 »
ima zva se trabant 1.1 ali da se vrlo jednostavno ugradit taj motor iz pola u trabanta samo je onda oskuidica sa mistom bolja je opcija 3 ciliondra 2 takta od warburga tu imaš odma 50 konja nasprem 26 stock hahahah

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
Warburg/trabant
« Odgovori #3 : 19 Ožujka, 2012, 14:12:09 »
jedan zanimljiv video, pogledajte

[video=youtube;zBsPFI--muo][/video]

Offline krntija

Warburg/trabant
« Odgovori #4 : 19 Ožujka, 2012, 14:18:17 »
:lizi:  Ma auti za prste polizat! Jedino kaj smo ih mi u Jugoslaviji uvek podcenjvali, jer fornije se vozit u Fiatovim licencama, i svim mogucim zapadnim autima kojih je u Jugoslaviji bilo za kupit!! Za vrijeme Juge nisam imal kontakta sa nijednim DDR autom, osobno sam ih smatral smrdljivcima i na tom je ostalo! Iako smrde samo onima kaj se voze iza njih!!:rofl:  No kak to uvek biva, poceli su mi se dopadat upravo kad im je domovina nestala tj. stopila se s ostakom kapitalisticke Svabije!  I nisu mi se posebno svidjali ovi coskasti Trabiji i Wartburzi, vec one serije prije, znaci Trabant 600 i Wartburg 311.  A da ne govorim o markama i modelima kojih ovdje nije ni bilo, a to su P70 (prethodnik Trabanta), IFA F9 (kao dkw 1000s), EMW 340 i slicne egzote iz DDR-!
Ja sam iz starije garde oldtimerasa  pa mi se zato i svidjaju te prve serije, a za danasnje omladince su jako interesantni bas ovi noviji modeli iz 70-tih i 80-tih!!
Kolko sam cul, mehanika jednostavna do bola, dijelova ima  kolko hoces ( u Njemackoj, Madjarskoj) i niske cijene. Vec i sami auti su vrlo jeftini za nabavit jer ih vecina podcjenjuje i oce ih se rijesit ak nisu do bola zaljubljeni u tu marku i model!:lol:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Warburg/trabant
« Odgovori #5 : 19 Ožujka, 2012, 15:09:33 »
Ne znam je li ovaj topic ozbiljan ili pak sala, pa shodno tome ne znam kako da se postavim :D.
U svakom slucaju - Varburđini je bio pravi auto.  Po legendarnoj pjesmi - najduza limuzina :D jer kad se zbroji ''Čet'r metra lima i peeeet meteri dima'' uistinu je najduza limuzina. :lol:
Nasao je mjesto cak i u onim urbanim vicevima o Japancima pa se kaze da ga Japanci zovu Ya Ko Dimi :lol::rofl:
Nazalost  - potpuno su iščezli sa cesta. Jos pokoji primjerak se zna naci na  cestama, ali to je vise u klasi ''labudeg pjeva''. U Rijeci se na  podrucju Viškova zna sresti jedan kako uredno vozi jednog starog dedeka u  Plodine. I sad kad sam bio u Ivanić gradu kod kolege smo vidjeli jednog  kako piči uzbrdo,te iako sam se isprva uistinu poradovao sto sam ga  vidio na cesti,brzo sam se predomislio jer diiiimiii brateeeee da sve  ostaje trag dima iza njega kao iza mlažnjaka na nebu. :D
Jos  onda, onomad, dok je sve bilo ''u redu'', prije rata, prije tranzicija i  ostalog imao ga je moj susjed. Svjetlo plavi,onako fuuul nježno svetlo  plavi. Taj se auto uvijek caklio ko pasja kesa, a unutrasnjost mu je  bila k'o apoteka. Tepih uvijek usisan, navlake ciste, nategnute... Ljeti  plahta preko sajbe i karton na uvijek cistim i crnim gumama. :D  Za razliku od njega - drugi susjed je imao karavana iz firme  Konstruktor - sluzbena raga tako iščvokana i izudarana da bi se prepao  nocu kad ju vidis u polumraku.
Ovaj prvi, ocuvani - u njemu smo se  vozili mali milion puta... U grad, na more, sa tatom u  grad...Fascinirala me je prostranost tog auta - iza kad sam sjedio na  onom sicu imao sam feeling da se nas jos barem desetoro mozemo voziti  bez beda. Auto je bio tih, brz i zacudujuce udoban. Za razliku od recimo  Stojkana ili recimo Škode (one kojoj se hauba otvara ''popreko, ne znam  tocni model...) to je tutnjilo i bucilo ko blesavo. Varburđini je imao  neki reski, ali ipak tihi zvuk i bio je bas otmjen za voznju.
Ovjes  je bio mekan, auto se znao ljuljuskati isto kao i nas Ami 8 ali  definitivno puuuuno startniji i meni je oduvijek u sjecanju bas to kak  auto klizi 100-tku prema Crikvenici i Novom kad smo isli na more.
Sjecam  se da je redovoto susjed znao s njim dovoziti milione kila krumpira,  paprika, jabuka... Vreća oraha, kukuruza - sveeeega kad bi se vracao  ''od kući'' kako bi se to prije znalo reci jer je taj susjed inace iz  Bosne. I uvijek bi se brizno skupile sve one deke i ponjave iz bunkera i  sa zadnjeg sica te bi opet Varburđini zasjao u punom sjaju - čist k'o  suza.
Ti su auti bili uistinu nepoderivi, zimi su palili i dok je  zima štipala po obrazima, a ljeti nisu nikada kuhali. Tek sam kasnije  malo, kad sam odrastao skuzio sta znaci šasija, šta znaci karoserija i  zasto susjed Ljuban svako malo mijenja one ''krampove'' na svom  Stojadinu kojima smo kopali rupa ''za špigule''. Kasnije sam, vremenom,  naucio da se to zove vilica. :D
Mehanika  Varburđinija je bila uistinu čvrsta i robusna, a zbog koncepcije samoga  motora - pouzdana. Jos dan danas kruze price starih vozaca koji znaju  reci da se njihov Varburg (zasto nikada niti jedan vozac nije znao ime  svoga auta reci - ISPRAVNO??!!? :D  ) ''dočepao kuče i sadva klipa'' dok na tu spiku uvijek netko doda kako  zna nekog tko zna nekog ciji se Varburg doklipsao kuče i sa jednim  klipom. Naravno da je slabije isao, ali... :D Svi su stigli uvijek kuci.
Ako  ova spika danjasnjim ''novim klincima'' nije jasna - rijec je o  legandarnom trocilindricnom motoru, (meni nepoznate snage - znam samo da  je isao k'o metak...) sa tri bobine. I ako i crkne ista - to moze biti  jedino ili prljava dizna koja se u maniri starih autiju mogla i sa dva  metra udaljenosti i kamenom izbiti jer je sve bilo em pristupacno, em  jednostavno ili je znala krepati - struja. Famozna svjecica ili bobina.  Kako je svaki cilindar imao svoju bobinu, a nerijetko su znali imati i  po jos sedam-osam bobina u bunkeru jer su tada bunkeri bili - veliki i  prostrani nije tesko zakljuciti zasto su se ovi legendarni auti uvijek  doklipasli kuci, pa makar i slomljeni kao mačak nakon sto se vrati kuci  sav prebijen nakon pet dana i noci kad ide ''na mace'' dok se ''čera''.
Takoder - taj je motor bio taaaaaaaaaako zahvalan za tjuning da se sa vrlo-vrlo malo preinaka, kao i na svakom Tomosu - dobivalo obilje snage. Klasika - usis, ispuh, preljevi... Spustena glava i tri karburatora ''koji ti padnu pod ruku'' - bilo da se radi o ''rastrošnim šerpama'' tipa Bing ili pak malo sofistiraniji modeli poput Mkunija. rezultat - raketa koja kada krene - ne staje... Doslovce!!! :D Jer su im kocnice bile katastrofa.
Sto se tice onih ''novijih'' i nadasve ''modernijih'' - u njemo smo se vozali devedestih i to je bio uistinu legendarni auto jednog moga, sada pznanika, a nekad vrlo dobrog frenda. S tim smo autom bili svugdje, vozali se do mile volje, benzina je bilo i za proljevati i samo se rokala muzika... Od onih Dance-techno spika pa sve do Bajage. S tim smo autom hodocastili do Baške a brat-bratu četiri-pet-šest puta tjedno... Svako malo Rovinj i legendarni tek otvoreni ''Monvi''... Poreč, Pula... Gorski kotar. Izlasci, more, Opatija (dok je Opatija bila Opatija i dok je jos bila guzva...) i legendarni kafići Spin, Hobbiton, Flash... Ta se vremena nece vise nikada vratiti...
Imao je onaj ''Golfov'' motor 1,3 i bio je uistinu brz auto. Nije se nesto kvario, a ganjao se dan i noc. U sjecanju mi je ona kontrolna tabla sa pokazivacem goriva ne na kazaljku nego na ''lampica crtice'' - nekoliko, cini mi se pet ''polja'' od zelene preko, cini mi se zute i narancaste do - crvene koja je bila rezerva.
U svakom slucaju auti koji su se nepravedno ''istrijebili'' sa ceste i kojima se najvise smiju sada, kao neki, novopeceni ''luksuznjaci'' koji jedva spajaju kraj sa krajem, koji nose markice i idu na ljetovanje provlaceci kartice na sto rata, koji su moderni avanturisti pa i zimi idu na skijanje sa dve tone sarme ''za kasnije'' i pet kila mljevenog mesa ''za prvih dan-dva'' da imaju...
Smiju se danas svi oni koji jedva imaju para za registraciju auta, koji sada uzgajaju minuse na svim mogucim karticama, koji su robovi kredita, koji imaju aute od milijun kuna, a nemaju za gume... Koji preskacu servise, ali zato redovito kupuju zvucnike i mirise za auto...
Smiju se oni koji misle da su elita a dali bi guzice radije nego da plate kad im nesto krepa na autu. Naravno, o parkiranju na mjestima za invalide i odlascima autom na kavu u kafic u ulici gdje ''IN'' biti viden sa autom i novim cvikerima na nosu...
Svi se oni smiju, ali bi svi rado ono vrijeme nazad kad su bezbrizno sa starcima isli na more sa Jugićima, Stojkama, Ladama i Peglicama...
I naravno - Varburzima... :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Warburg/trabant
« Odgovori #6 : 19 Ožujka, 2012, 15:20:15 »
I da... :lol:  Za one koji ne znaju... :vecernji:
Varburđini je mogao u prvoj brzini ići 100km/h... :moto::moto: Cak stovise i - preko 100km/h... :ghh:
Ako treba i ''svakih pet minuta'' - bez bojazni da se motor razleti... He he he... :da: Pa nek sad ''ovi mladi kazu sto hoce''... Ziva istina. :palac:
100-tkom u prvoj brzini... :ghh::palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Warburg/trabant
« Odgovori #7 : 19 Ožujka, 2012, 15:28:33 »
Dobro, Frik, a priče o Trabiju?:D
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
Warburg/trabant
« Odgovori #8 : 19 Ožujka, 2012, 15:54:30 »
Osim sto je sestra na njemu iščupala čok - nista pretjerano... :lol: U Trabiju se nikada nisam vozio, niti znam ikoga da ga je vozio. Osim tog od sestre, a ni taj nije bio njen :D
Sestra se s njim vozikala po Švabiji sve dok ju nije tip doslovce prepolovio na raskrizju kad joj je oduzeo prednost.
Prica  sestra da je to legendarni auto, ona ga je, kako modnoj dizajnerici i  dolikuje, išarala i ukrasila raznoraznim đinđama i điđamiđama - poput  đepova od jeensa na vratima. :D Iako su u garage svojedobno bili parkirani i  911 targa iz 70-i-neke, Astra i dva BMW-a ona se najradije vozikala s  njim.
Kaze da kad ju je tip puknuo da se doista culo ''kao da se auto raspao''. Inace, kod novih i modernih autiju kad te netko pukne ili ti puknes nekoga - isto cujes kao da je sve otislo u musko spolovilo, ali se ugodno iznenadis kad vidis da ''nije nista''.
E sestra prica da se uistinu culo ''taaaako jako'' kao da se ''auto raspao'' - a kad je izasla iz auta van, na svoju veliku zalost je vidjela da se auto - Trabillack uistinu raspao. :sok: Cijeli zadnji kraj se odvojio od prednjeg, stvari sa zadnjeg sica su ispale na cestu KROZ auto, a kad je dosla vucna sluzba onda je uslijedio šok za sestru jer su njezinog vjernog Trabija doslovce nekom šipkom ''rasjekli'' na dva dijela,odnosno razdvojili zadnji kraj od prednjeg da ga mogu ukrcati na slepu.
Inace sama rijec ''trabant'' bi se mogla, u nekom slobodnom stilu, prevesti kao ''vjerni pratilac''. :vecernji: Njih jos uvijek ima na cestama i nece ih tako lako nestati jer imaju vani svoje funclubove, te je danas Trabi vise kao neko ''šik'' vozilo.
Nazalost - Varburđiniji su osudeni na izumiranje.

Offline mirek

• Senior member
Warburg/trabant
« Odgovori #9 : 19 Ožujka, 2012, 16:06:12 »
Hehe,vozilo se nas osmorica 90-ih u Wasi karavanu tri cilindrašem. Kočenje motorom zaboravi jer onda još brže ide, čudo od auta. Jednom rječju nepoderiv.:D

Offline mario1300

Warburg/trabant
« Odgovori #10 : 19 Ožujka, 2012, 17:13:55 »
Waso pila i pol...bio je 14 godina u mojoj obitelji,auto u kojem su me dovezli iz rodilista,prvi auto koji sam vozio...iako su ga mnogi ismijavali,ona stara poslovica:neznas sto imas dok to ne izgubis,vrijedi u potpunosti...sjecam se da je bio jako prostran i kako je odzvanjalo u njemu kad si mu pokucao po haubi ili krovu,kad bio sjeo na haubu hauba bi se udubila ali bi se lagano to moglo izravnati laganim udarcem sa nutrasnje strane ili cak samo od sebe,kad je kisa jace padala po njemu kao da pada po limenom bubnju,kad si imao wasu nisi se bojao tuče...jao naviru mi sjecanja :o

moram priznati da mi sada najvise fali zvuk tog motora koji se sa lakocom vrti u visoke obrtaje;definitivno najzivlji motor od 900 ccm ikad napravljen...te posebno ona ˝digitalna obrtaljka˝zeleno,zuto,crvena,zajedno sa pokazivacem goriva i temperature motora...
http://www.youtube.com/watch?v=fHYhVmTVNag
http://www.youtube.com/watch?v=sWDgW_JNVdg&feature=related

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=-RXfeUEGe4A&feature=related
[/URL]
...Dude,This car will kick some Kardashians size ass...

Offline sc 850

• Veteran member
Warburg/trabant
« Odgovori #11 : 19 Ožujka, 2012, 18:47:31 »
Imali smo ga u obitelji od 1989-1995.,karavan, zelen ko zaba.Sranje mu je s platinama jer se kod opterecenja rastope i mozes ga gledat.Inace,dobar auto ali motor je stvarno bio smece.
fiat 850 sport

SCARY

• Gost
Warburg/trabant
« Odgovori #12 : 19 Ožujka, 2012, 20:38:05 »
hehehehehe...

samo čitam i smijem se...

a tko me zna i tko je bil kod mene zna zakaj se smijem;)

zapravo valjam od priče 'je to je priča od onog čiče koji je pričal da je se to dogodilo njegovom čiči'...

:lol::lol::lol:

Offline MOSQUITO

Warburg/trabant
« Odgovori #13 : 19 Ožujka, 2012, 21:13:29 »
Ja bih samo ponovio onaj vic-pitanje da je Vaso jedini auto koji može odsvirati melodiju iz opere Carmen
TARA-TA -TA TARATA-TA TARATA-TA-TA-TA-TA-TA-TA-TA!

Offline Stojadin

• Antique Member
Warburg/trabant
« Odgovori #14 : 19 Ožujka, 2012, 22:47:49 »
Waso je bio naš prvi obiteljski auto. Kupljen 15 studenog 1969. PU 164 06 .
Bio sam klinac u drugom osnovne....
Sjećam se njegovog zvuka i nekog čudnog mirisa interijera....
I mnogig,mnogih odlazaka u Crikvenicu, na Plitvice....
I onog tužnog 11 travnja 1976 kad ga je pokojni stari prodao....
I kupio Stojadina...
Starog više nema ali Stojka je pred kućom.
A sad mi je i jedan Waso zapeo za oko...
Ćale, to ja zbog Tebe ......
I Zastave su automobili! Ma što neki mislili o njima!