Autor Tema: Alfa Veloce slike: Spideri, moje restauracije, ostalo  (Posjeta: 62996 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
Alfa Veloce slike: Spideri, moje restauracije, ostalo
« Odgovori #90 : 31 Svibnja, 2012, 21:59:17 »
Ili mi nije stiglo ili sam greškom obrisao.... isprike za to :(

Pošaljite na alfistic@gmail.com
Hrđa bez granica

Offline mojitobar

« Odgovori #91 : 31 Svibnja, 2012, 22:46:48 »
kako je dobraaa!!!
ljubitelj sam alfi,nedavno sam opet nabavio jednu a kako sam često u vašim krajevima mogao bi se i javiti nekad pa da svratim malo pogledati,upoznati se i popričati s vama!
sve pohvale za rad i predanost!:palac:
built,not bought

Offline krntija

« Odgovori #92 : 31 Svibnja, 2012, 23:33:50 »
:pda:Zgodan autic! :)
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #93 : 01 Lipnja, 2012, 09:02:42 »
Citat: Sprint QV;320374
Ili mi nije stiglo ili sam greškom obrisao.... isprike za to :(

Pošaljite na alfistic@gmail.com

poruka poslana
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #94 : 01 Lipnja, 2012, 09:04:11 »
Citat: mojitobar;320386
kako je dobraaa!!!
ljubitelj sam alfi,nedavno sam opet nabavio jednu a kako sam često u vašim krajevima mogao bi se i javiti nekad pa da svratim malo pogledati,upoznati se i popričati s vama!
sve pohvale za rad i predanost!:palac:

nema problema, kad ste blizu slobodno se javite, rado ću popričati s vama.

Offline AlfaZD

« Odgovori #95 : 01 Lipnja, 2012, 09:44:31 »
Citat: deda;320326
Današnji auti su drek,čista prevara auto industrije samo da se što više zaradi i što jeftinije napravi.Nema to viže veze s vezom.Priče o maloj potrošnji,sigurnosti i brdo nepotrebnih drangulija koje većina vozača ni nezna koristit i nema pojma ćemu služe samo je navlakuša da se skupo plati nekvalitetna i skupa oprema.Nekad je auto sa recimo 1,3 motorm i 60ks išao bolje nego današnji sa 100ks imao manji otpor zraka,manje gume i manji otpor kotrljanja,sve si mogao reparirat i popravit,a pogledaj danas,auto od 60-70 ks i 1,2 motorom ima 16" gume i šlape širje nego nekada kamioni,za koji ku........,naravno da padneš na glupu estetiku.Sa takvim autom kada naiđeš na sklisku cestu letiš ko iz prčke,ne spasi te ni sto absa,espea i ostalih gluposti,jer takav auto ni ne možeš kužiti kako se ponaša i da ga naučiš vozit.Ja sam sa Gsom,Žbom koja je mrcina od 2,3 ccm i 136 ks bolje kočio i vozio po ledu nego da sam bio u bilol kojem autu današnjice,nema šance da bi samo tako izletio ,nekontrolirano sklizao ili nešto,pa čak ni sa nekada ismijavanim tristačem,pezejcom,alfom da ne govorim.A koje gume,pa 165 R15 ili 155 R13,pa sad vidite u ćemu je poanta.

bravo deda
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

Offline dr. Damba

• Antique Member
  • Vozilo:: zastava 750 84.g. zastava 750 77.g. i pratece pile
« Odgovori #96 : 13 Srpnja, 2012, 23:12:45 »
Imas privatnu poruku   gore u desnome cosku
Scuderia ABARTH By Damba

Offline Vjeko46

• Senior member
Odg: Alfa Veloce slike: Spideri, moje restauracije, ostalo
« Odgovori #97 : 19 Siječnja, 2014, 17:27:50 »
Za ovu stariju o kojoj pričaš (crna) čuo sam i ja, ali ta koliko znam više nije u Splitu. Od nje je ostao samo soft top. Gdje je auto - ne znam.

Ova za koju ja pitam se navodno tek nedavno pojavila u Splitu. Šverko je prema pričama jednu Alfu prodao. Da li je to ta ili nije, ne znam. Bilo bi interesanto da se javi netko iz Splita (Dalmacije) s konkretnijim podacima ukoliko nešto zna.

Nisam osobno bio kod Šverka, ali po pričama ljudi koji su bili on nema niti je imao Giuliettu Spider passo corto. Koliko ja znam  moja Giulietta je jedini passo corto u Hrvatskoj.
Alfa iz Splita je uništena u požaru garaže. Krov koji je ostao sada je kod mene adaptiran na moju 1303.

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #98 : 19 Siječnja, 2014, 18:23:14 »
Šteta! Znači baš ništa osim krova nije ostalo od nje?

Offline Vjeko46

• Senior member
« Odgovori #99 : 19 Siječnja, 2014, 20:01:31 »
Na svu sreću pa je krov bio skinut. Ja sam ga otkrio kod čovjeka koji ga je čuvao na tavanu cca 25 godina. Upotrebio sam mehanizam a platno sam sašio novo po mojim mjerama.

Offline MarxRi

• Antique Member
« Odgovori #100 : 20 Siječnja, 2014, 15:03:48 »
Par riječi o modelu:

Giulia Spider Veloce je posljednji Alfin model iz serije 101. Izrađeno ih je samo 1092 komada, od 1964 do 1965. Po mnogima to je najbolji model iz serije 750 i 101............................................... Nastojao sam auto restauirati najvjernije moguće tako da izgledom bude što bliže onome kakav je izašao iz tvornice.
Da više ne duljim. Mislim da slike govore više nego tisuću riječi.

(Image removed from quote.)

Predivan auto i tip-top restauracija. Jedino mi se ne svidja detalj oko rucice mjenjaca. Kao da je presadjen iz Yuga.

Mozete li mi ukratko objasniti razliku izmedju Giulie i Giuliette Spider. Ja sam bio u uvrerenju da je ovo Giulietta spider a da je  jedini cabrio Giulie predivna i rijetka Giulia GTC.
SUTO BAGNA\' - SEMPRE TACA\' - NEVE IAZO  - STESO CAZO

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #101 : 22 Siječnja, 2014, 10:22:47 »
Giuliettu od Giulie najlakše je razlikovati po poklopcu motora. Giulietta ima ukrasnu krom lajnu  uzdužno po sredini poklopca dok  Giulia ima  poprečni "lažni" otvor za zrak. Giuliette su imale motor od 1300 ccm, a Giulie  1600 ccm. To su samo osnovne razlike. Giulietta se je radila u dvije osnovne serije i dvije pod serije plus prelazni model sa serije 750 na 101 u razdoblju od 1955 do 1962. tako da bi nabrajanje svih razlika predugo trajalo.
Giulia, serije 101, je naslijednik Giuliette. Počinje se proizvoditi 1962 i proizvodi se do 1965 kada ju naslijeđuje serija 105 iz koje je i spomenuta GTC.
Eto nadam se da je sada bar nešto jasnije.

Offline Mortimer

• Junior member
  • **
« Odgovori #102 : 22 Siječnja, 2014, 12:51:22 »
o gospode Bože sv. Antune,Vlaho,Lovro i Roko pomozite! koja divota!!
vrh top! top!

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #103 : 22 Siječnja, 2014, 12:59:35 »
Prekrasna je, nema se tu vise sta rec ... cuvaj ju i uzivaj u svakom trenutku sa njom  :good:

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #104 : 22 Siječnja, 2014, 14:16:39 »
Šteta za splitsku Spidericu, vežu me lijepe uspomene za taj dan kada sam je prvi i jedini puta vidio, još sam srednjoškolac bio.
Dogovorio sam se s tadašnjom curom da se nađemo na startu relija oldtimera kod Tehničkog, i stvarno, ona dolazi.
I obavještava me kako su njeni starci nenajavljeno otputovali nekamo na nekoliko sati, stan prazan, prilika koju smo dugo čekali.
I što sad, gledam nju, gledam aute, pa kažem, ma dobro, ako su na nekoliko sati otišli, stignemo prvo odgledati start.
I tako sam zbog starta relija oldtimera za sat vremena odgodio prvi seks u životu.
Kaj sad, ovako je bilo i jedno i drugo, bolje nego samo jedno.

A i tko zna kada bih prvi puta u životu vidio Giuliettu Spider, ali i Giuliettu Berlinu iz pedesetih, i takva je bila jedna, da nismo ostali...
Via Ciro Menotti 322