Autor Tema: Pjeskarenje cijelog auta -iskustva  (Posjeta: 27444 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline abarthing

• Senior member
Pjeskarenje cijelog auta -iskustva
« : 27 Svibnja, 2012, 12:58:17 »
Naime namjeravam pjeskariti cijelo auto a čujem  neke priče da to i baš nije pametno jer se neke veće plohe krive i sl.,pa me zanima i kakva su vaša iskustva.

Offline old dog

« Odgovori #1 : 27 Svibnja, 2012, 13:06:52 »
Te vece plohe se u pravilu ne pjeskare, krov, blatobrani, vrata.. ali taj koji bi ti to trebao odraditi vjerojatno zna sto treba a sto ne
///// uno 1.9 TD

Offline Jaki

• Antique Member
« Odgovori #2 : 27 Svibnja, 2012, 13:32:49 »
... nista se ne iskrivi... cijeli auto sam pjeskario sa svih strana...
krov i sve ostalo... i nema nikakvih iskrivljenja...

Offline Jaki

• Antique Member
« Odgovori #3 : 27 Svibnja, 2012, 13:37:50 »
a sto se tice kvalitete... pjeskarenje je definitivno najbolji nacin... a
mislim da je i naj jeftiniji, jel kada sam pjeskario mantu, skurio sam
dvije flekserice, te potrosio puno zicanih cetki za nju, naradio se ko
konj nagutao se prasine i bitumena... a ne moze se niti priblizno dobro
odkloniti hrđa kao kada se pjeskari...

Za 1500kn koliko kosta pjeskarenje cijelog auta se ne isplati zezati
sa icim drugim.

Offline dr.too

« Odgovori #4 : 27 Svibnja, 2012, 13:39:35 »
1500 kn?? di to ima. ja najjeftinije u kutini i okolici naso za 3500kn

Offline DS71

• Antique Member
« Odgovori #5 : 27 Svibnja, 2012, 15:37:49 »
koliko ti je skrivljena vidjet češ kod pripreme za lakiranje ;)

u biti postoji mogučnost da se to desi..pogotovo ako čovjek koji to radi nema sa tim baš iskustva i pjeskari samo debele konstrukcije i šasije :D

Inače je tako kako je več gore napisano.. očiščeno super mada se preporučuje prije ručno skinut razne bitumene i dihtmase
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #6 : 27 Svibnja, 2012, 16:07:51 »
Nisam ljubitelj pjeska za čiščenje karoserije. Restaurirao sam više oldtimera i uvjek pjeskarim samo podove, prtljažnik i prostor motora. Na prvom auto sam najviše koristio pjeskarenje. Na zadnjem samo na onim djelovima koje nisam mogao drugačije očistiti. Kao što je DS71 napisao prije pjeskarenja obavezno skinuti sav bitumen i diht mase jer ih pjesak ne skida. Iz mog iskustva pjeskarenje je jako dobro za čiščenje djelova mehanike podvozja.
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
« Odgovori #7 : 27 Svibnja, 2012, 18:30:11 »
ja pjeskarim pa mogu reć iz prve ruke... bitumen, dekalit i razne diht mase, gumirane mase se nemogu skinut pjeskarenjem...tj. mogu ali će koštat dani i dani rada.... ravne plohe se mogu iskrivit i načešće se iskrive... jer kod takvog pritiska i količini pijeska koji izlazi jednak je nečijem pritisku ruke... sve ovisi sa kojim pritiskom se radi i koji je granulat pijeska.... ja sa pijeskom radim sa 8 bara na 0.6 pijesku i dizni 2mm, i pjeskarenje haube od fiće s obje strane traje cca. 2 sata.... sad zamisli koliko bi ja radio fićeka kompletnog.... barem 3 dana.... lako je uzet mrcinu od kompresora, diznu 8-10mm, pijesak 2mm na više pa reć da si gotov za par sati... je istina je, al zato sa tim možeš radit samo ojačane dijelove limarije tipa pragove, štokove, podnice... vrata, krov, stranice zaboravi.... dok ja mogu ali to košta, jer traje....

znači sve ovisi koliko tko radi na fino ili grubo.... u tome je i razlika cijene i kvalitete...

Offline filipbas

• Veteran member
« Odgovori #8 : 27 Svibnja, 2012, 20:25:54 »
Citat: Chaser;319520
ja pjeskarim pa mogu reć iz prve ruke... bitumen, dekalit i razne diht mase, gumirane mase se nemogu skinut pjeskarenjem...tj. mogu ali će koštat dani i dani rada.... ravne plohe se mogu iskrivit i načešće se iskrive... jer kod takvog pritiska i količini pijeska koji izlazi jednak je nečijem pritisku ruke... sve ovisi sa kojim pritiskom se radi i koji je granulat pijeska.... ja sa pijeskom radim sa 8 bara na 0.6 pijesku i dizni 2mm, i pjeskarenje haube od fiće s obje strane traje cca. 2 sata.... sad zamisli koliko bi ja radio fićeka kompletnog.... barem 3 dana.... lako je uzet mrcinu od kompresora, diznu 8-10mm, pijesak 2mm na više pa reć da si gotov za par sati... je istina je, al zato sa tim možeš radit samo ojačane dijelove limarije tipa pragove, štokove, podnice... vrata, krov, stranice zaboravi.... dok ja mogu ali to košta, jer traje....

znači sve ovisi koliko tko radi na fino ili grubo.... u tome je i razlika cijene i kvalitete...

bravo..takav nam treba odgovor,. iz prve ruke  :palac:

Offline lasta

• Senior member
« Odgovori #9 : 27 Svibnja, 2012, 23:31:51 »
kaže PJESKAR
da se može pjeskarit cjeli auto bez problema,e sad..............
i da se ne pjeskari sve s istom pjeskom i istim pritiskom
ujutro dovezeš raskopan auto (golu karoseriju)i prateče djelove
i da je sutra ujutro gotov u temeljnoj boji
i da se vrti oko 2000-2500kn ovisi o vel. vozila
tak mi je rekao u jesen prošle godine

e sad što više info to bolje
lasta

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #10 : 28 Svibnja, 2012, 07:04:59 »
Kolko sam ja gledao likove koji rade restauracije po ovim restauratorskim kućama,pjeskare unutrašnjost i ispod a izvana sve gule brusilicama i sa četkama,čak i one velike oble limuzine koje imaju deblji lim i oblika su bez puno ravnih površina pa su površine puno jače na uvijanje od recimo automobila iz semdesetih i osamdesetih.

Offline abarthing

• Senior member
« Odgovori #11 : 29 Svibnja, 2012, 16:18:00 »
Hvala svima .

Offline gvx

« Odgovori #12 : 29 Svibnja, 2012, 22:00:28 »
A na kraju te čeka još koji dan posla, da očistiš sve šuplje djelove od pjeska. Ja sam Jugića okrenuo i uspravno prije neg je sve izišlo.
Problemu treba dat težinu!

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #13 : 29 Svibnja, 2012, 23:17:42 »
Samo podove i cvrste dijelove.odtalo nemoj nista pjeskariti.eventualno donji dio vrata ako ga je tesko ocistiti.mislim na rub samo,ne oplatu vrata.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline Lama

• Antique Member
    • http://www.facebook.com/profile.php?ref=profile&id=1615512135
« Odgovori #14 : 03 Lipnja, 2012, 20:07:26 »
Ne pjeskari nu u ludilu sve samo čvrste dijelove i kamo je trulo ostalo nema smisla, ako oces posaljem ti slike sta je meni doslo od jednog Autobianchi A112 Abarth.... prokleo sam onaj dan kad sam posluso pametnije budale od sebe i ispjeskario cijelog .....
http://www.facebook.com/lamaracing.specialparts - izrada dijelova od stakloplastike razne vrste proširenja, body-kit, haube, vrata, itd....