Autor Tema: Citroen AZL-3 Belgium-Ekstra hrskavo  (Posjeta: 23107 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
Citroen AZL-3 Belgium-Ekstra hrskavo
« Odgovori #60 : 07 Studenoga, 2012, 19:52:17 »
milina za citat ... odlican projekt, i jedva cekam daljnje radove i slike :palac:

Offline Bluesberry

• Antique Member
    • http://www.ctroenklub.hr ; www.snail.2cv.com
« Odgovori #61 : 07 Studenoga, 2012, 23:08:15 »
mislim da je steta da si pospricao tu rijetku komandnu plocu s bodyjem...al to je samo moje misljenje ;) drago mi je da ovaj auto dobiva novu priliku! e i da, jos jedna sitnica, branici na njima nisu bli visokog sjaja, vise kao "brushed" finish, ali su znali imati lajsnice i stitnike blatobrana (i dijelove interijra) koji su bili visokog sjaja. Te dodatke je najcesce birao sam kupac (kao dodatnu opremu) a nije ih nudio Citroen nego firma po imenu Robri (za vanjske dijelove) dok su recimo dodatna svjetla (van standardnih) nudili Scintex, luksuzne volane je radio Quillery, krovne nosace O.L.D. ...no otisao ja previse u O.T. sori - pisem to stoga jer su belgijanci bili najnatrpaniji s tim dodatnim bling bling stvarcicama... uglavnom, idem naci neku sliku di se kuze branici (hrpa ljudi pri restauraciji tih ranih belgijanaca branike ispolira do sjaja, sto je lijepo, to stoji, sli ako gledas bas kataloge tog perioda vidi se kako nisu bili visokog sjaja nego vise mat...a koliko sam shvatio ides na taj originalan izgled pa sam zato tako i komentirao postupak s komandnom plocom)
« Zadnja izmjena: 07 Studenoga, 2012, 23:16:37 Bluesberry »

Offline Bluesberry

• Antique Member
« Odgovori #62 : 07 Studenoga, 2012, 23:18:34 »
« Zadnja izmjena: 07 Studenoga, 2012, 23:32:11 Bluesberry »

Offline Bluesberry

• Antique Member
« Odgovori #63 : 07 Studenoga, 2012, 23:38:47 »
jos jedan belgijanac s mat ratkapama i branicima (kao iz tvornice) ali sa sjajnim detaljima - lajsna na pragu, Robri stitnici na blatobranima i Quillery okviri bocnih pozicijskih svjetala (ovi gornji mali crveni su isti kao i original s razlikom jedino u metalnom nosacu koji je kod Quilleryja bio kromiran a kod Citroena lakiran u boju auta), na zadnjem blatobranu je u Belgiji montirana lampa preuzeta s Tractiona kao dodatno svjetlo.

alan

• Gost
« Odgovori #64 : 08 Studenoga, 2012, 19:13:15 »
Stiglo je pismo iz Belgije, u ponedjeljak u Briselu, danas već u Zagrebu  :respekt:

Ugrađeno, na staru pumpu, jer samo ta sisa može propast :siso:

alan

• Gost
« Odgovori #65 : 08 Studenoga, 2012, 19:17:18 »
Kakav body??????????
Ploča je izmatirala, i samo sam dao skenirat boju ispod poklopca gdje je neoštečena i nezaprljana. mreškasta je u orginalu jer nije farbana nego je na goli lim naljepljena namreškana folija, kojoj sam ja samo osvježio boju- AC 226.

Nema nikakav body na sebi, nisam baš takav bedak da tak neš napravim:o

Što se tiće branika, prvo ih moram dobro izravnat, onda ispolirat do visokog sjaja da vidim eventualna oštečenja, a onda ih jednim potezom mogu izmatirat sa 1500 papirom, što bum i napravio.
« Zadnja izmjena: 08 Studenoga, 2012, 19:36:27 alan »

Offline berlingoman

« Odgovori #66 : 08 Studenoga, 2012, 20:24:51 »
što bum i napravio...
i biče ko nov belgijanac

Offline Bluesberry

• Antique Member
« Odgovori #67 : 08 Studenoga, 2012, 20:32:48 »
ok ok nema potrebe za ljutnjom....sori al izgleda ko body....ove belgijance koje sam vidio po susretima vani imaju normalan lak, ravan, da se tako izrazim...ovo namreskano je mozda ostatak zastitne plasticne folije...ili mozda nije...ja sam imao tako neke ostatke folije na jednom brzinomjeru s furgona iz 50ih...

alan

• Gost
« Odgovori #68 : 08 Studenoga, 2012, 21:52:51 »
Ko je ljut druže, ne budi smješan.
Ovo je baš orginal tak, čak je bilo i na onoj shemi za šaltanje brzina, ali bilo je jako oštečeno i korodirano ( ispod je goli lim), tak da sam to morao skidat i pofarbat običnim lakom, tak su vjerojatno i ovi vani to radili.Na velikoj tabli je sigurno namreškana folija, jer je i ispod ukrasnog rubnog aluminija koji je zanitan za tablu. Ak je ta folija oštečena, a nemaš drugu, preostaje jedino da se makne i pofarba običnim lakom

Kak bi bio ljut na dobronamjernu kritiku.  Ja jako to cijenim jer je vodič da napravim neku stvar bolje

Offline kađo-c

« Odgovori #69 : 08 Studenoga, 2012, 22:11:34 »
Prošel sam cijelu temu i mogu reći SVAKA ČAST!:palac:
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

alan

• Gost
« Odgovori #70 : 08 Studenoga, 2012, 22:12:35 »
Hvala, jel te peku oči od hrđe? hahaah

Offline Bluesberry

• Antique Member
« Odgovori #71 : 08 Studenoga, 2012, 22:47:27 »
Citat: alan;351086
Kak bi bio ljut na dobronamjernu kritiku.  Ja jako to cijenim jer je vodič da napravim neku stvar bolje

onda sam pogodio bit :gosp:

Offline sarmaguru

« Odgovori #72 : 09 Studenoga, 2012, 10:39:52 »
he he koje dobro ime za firmu  :palac:

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: VW Bug & Bus
« Odgovori #73 : 09 Studenoga, 2012, 11:36:42 »
Jel to onaj iz Svicarske spak?  to je valjda najzdraviji spacek kojeg sam vidio, bojao sam se da ne dođe u krive ruke. Posebno mi je drago da ide u originalnu boju.

alan

• Gost
« Odgovori #74 : 09 Studenoga, 2012, 12:05:40 »
Inaće su zabranjena strana imena firmi u RH, al sam dobar s javnom bilježnicom, koja je napisala u obrazloženju sljedeće:

D od oca Dragana, S od majke Stevanke  PA od sina Patrika, L od sina Luke, LA od kčeri Lane, i S od strica Steve

I dobiješ DS Pallas d.o.o.  :ghh:

To je taj iz švicarske, fakat je kabina zdrava za nevjerovat