Autor Tema: Zaboravljeni Renaultovi klasici  (Posjeta: 26673 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline romyo

Zaboravljeni Renaultovi klasici
« Odgovori #15 : 29 Lipnja, 2012, 17:57:10 »
Na ovo dole sam mislio....

Danas je to već zreli 30-godišnjak. Zaboravljeni slučaj.
Bombon, creme de la creme... Doduše, nije ni 9 ili 11, a pogotovo Fuego za zanemariti.
Nisam ga dugo, dugo vidio kod nas, a znam da ih je bilo.

Evo ga.....

PS  - Još jedan ekstremno zanimljiv autek iz Renault programa niste spomenuli.
Sad je taman nekako na 30 godina granici.
 Moram provjeriti dali se turbak stavljao u njega.....

Offline sven

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: youngschool punoljetnici
« Odgovori #16 : 29 Lipnja, 2012, 20:07:17 »
S obzirom da Romyo i ja imamo vrlo sličan ukus za aute, bit ću slobodan staviti slike; 99% posto sam siguran da misli na njega:

Namjerno sam stavio sliku "običnog" modela, obzirom da su u V6 Turbo ph1 verziji poprilično upropastili izvorni dizajn. No, 25-ica u obje serije meni odlično izgleda, a pogotovo nezamjenjiv dizajn interijera by Marcelo Gandini.

Vezano za raspravu - da, izuzev Četvorke i Petice GTT, svi stari Renaulti su nažalost totalno nepopularni i nedoživljeni u old/youngtimer svijetu. Bez obzira što su tu i R16 i Espace, pioniri svojih klasa.

Offline romyo

« Odgovori #17 : 29 Lipnja, 2012, 23:34:24 »
Pozvao bih i ja nadležne da promijene naslov teme.
Ovako kako je autor renault 10 i ispravio u prvom postu. Mislim da je to gut.

Nekako je prikladnije, a bome ovako čemo imati i širi aspekt diskutiranja.
---------------------------------------------------------------------

Da, mislio sam na R 25. Bogme, evo još malo i on nam je sa trideset u turu.
Samo sam u međuvremenu provjerio info na netu, da ne lupam napamet, ali sve je Sven rekao.

I nadovezao bih se na velike Renaulte, kako kaže Sven, totalno nepopularni i nedoživljeni uopće u bilo kom kontekstu, u auto svijetu.
Čak bih rekao da ih nekakvo prokletstvo prati, tamo od vremena šešnajstice pa sve do danas.... (Avantime/Vel Satis)

To mi je poprilično neshvatljivo. Eto....

Offline kargh

« Odgovori #18 : 30 Lipnja, 2012, 00:41:14 »
[video=youtube;wUM004oZ8Qo][/video]

Offline renault 10

• Veteran member
« Odgovori #19 : 30 Lipnja, 2012, 10:19:29 »
Evo naša sam i ja jednog ljepotana

Offline ed-gst

• Veteran member
« Odgovori #20 : 30 Lipnja, 2012, 10:41:06 »
naravno da sam prepozno 25icu,neznam jel mi slucajno promakla ili namjerno :P
prava presjednicka kola,
je,dobro veli romyo,kao da se nekakvo proklestvo nadvilo nad ostalim renault modelima,a ovi koji su popularni se kvare pa je vajda i nad njima proklestvo,
ja cu dat sad banalan primjer ,najveca mi je glupost kad mi netko daje prednost cliu 16v pred 19 16v
apsolutno jednaki modeli,isti dijelovi,isti mjenjaci,motori,vozacki jednaki ako ne i cak prednost 19 radi veceg raspona kotaca,sireg trapa....
ali je clio kod nas oduvijek cjenjeniji i tako je dana danas po oglasnicima,
uzmimo recimo r5 gtt i r11 gtt,jednaki motori,ali nikad nije 11 bila hit kao petica,a skoro isti auto,
recimo r8 gordini,pa tom autu su se ljudi klanjali na daleko,a nikako nije popularan,te 8mice se bacaju na veliko u smece,zalosno
ili r4 pravi mali div,dana danas mislim da ga najvise ima od svih auta svog godista,vozite se malo po pagu recimo,sve ih je puno,cesto ih ljudi izrabljuju za svakakve terene,i one sve trpe ,pate i idu,mislim da nema tog cadya koji moze poput 4 ili bilo kojeg slicnog vozila,ali nikad pa bas nikad nitko nije gledo u taj auto sa divljenjem (ok osim mozda frik :D ) svi se sprdaju sa linijom sa ovjesom,ovako onako,a nitko ne vidi pravu vrijednost :)

sta se tice dizelskih motora u peticama tu nikad nisam puno znao o tome nazalost,ne privlace me toliko,ali zato benzinci 20+ godina rasturaju,
natoci ulje i peri deri

renault rules :balki:

Offline Jerry Drake Mr No

« Odgovori #21 : 30 Lipnja, 2012, 16:11:59 »
Oni koji imaju osobnost traju, bezlični ne. Ovi prvi su ujedno jednostavni, pouzdani, vrlo malo mijenjani tijekom proizvodnje i rađeni za mase. Znači, 4, 5, 6, 8, 16, 20/30, twingo(stari), clio - da! 7, 9, 11, 12, 14, 15, 17, 18, 19, 21, 25, safrane, val satis, megane, thalia - ne! Neki su potpuni dizajnerski promašaji. Ne pomaže tu ni turbo. Ovi veći modeli se ne naslanjaju izgledom na prethodni model, nego svaki novi izgleda "svemirskije" pa sigurno i to igra ulogu (pr. 18 -19/chamade - megane1 - megane2 - megane3) jer sa svakom novom serijom prethodni model izgleda starije, drukčije i dodatno gubi na cijeni. A kad smo kod cijene....
Skupi modeli poput avantime ili val satisa, safrana i 25-ce novi su koštali poput audi/bmw/mercedesa, koliko god da si dao za njih (u očima drugih) i dalje se voziš u Renaultu, a danas u oglasnicima ne vrijede ni približno koliko ove 3 marke istog ili sličnog godišta(pr. R25 i MB124) I ne manje bitno za najveće modele, kod nas se uspjeh mjeri audi/bmw/mercedesom.

Uploaded with ImageShack.us

« Odgovori #22 : 30 Lipnja, 2012, 16:50:23 »
Ovu reklamu sam obožavao kao klinac :)

http://www.youtube.com/watch?v=3KIzvtNZZ5k

...a ova se vrtila jedno kratko vrijeme

http://www.youtube.com/watch?v=V0cyxX6t2MA

Offline ed-gst

• Veteran member
« Odgovori #23 : 01 Srpnja, 2012, 12:57:23 »
nebi se slozio da ovi tvoji bezlicni nisu radeni za masu,neznam samo zasto si tu ubacio r19 kad je to bas bio obiteljski auto i danas je.
sa velikim bunkerom,naprijed mjesta ,iza mjesta,evo ja sam do neki dan imo registriranu jednu i vozio dijete u njoj,i stane mi sjedalica,kolica i jos natrpam bunker u ducanu,a kad idem sa twingom moram trpat na prednje sjedalo ,ok twingic je klasicni gradski auto
bas neki od ovih tvojih bezlicnih modela su vani vrlo popularni makar nisu radeni za masu,ali su kultni auti,nemozes rec da safran nije vrhunski auto za ljubitelje ko i vel satis

mozes li mi rec zasto 15 ne valja,prekrasan autic bezvremenske linije

evo vam hejteri :P

CARACTERISTIQUES TECHNIQUES              RENAULT SAFRANE Biturbo            
            MOTEUR
            Type: V6 à 90°, 12 soupapes
            Position: transversal AV
            Alimentation: Injection électronique + 2 turbos KKK (K04) à              0,55 bar + échangeur air/air
            Cylindrée (cm3): 2 963
            Alésage x course (mm): 93 x 72,7
            Puissance maxi (ch à tr/mn): 268 à 5 500
            Puissance spécifique (ch/L): 90,4
            Couple maxi (Nm à tr/mn): 365 à 2 500
            Couple spécifique (Nm/L): 123,2
            TRANSMISSION
            4x4
            Boîte de vitesses (rapports): 5 manuelle
            POIDS
            Données constructeur (kg): 1 770
            Rapport poids/puissance (kg/ch): 6,6
            ROUES
            Freins Av-Ar (ø mm): Disques ventilés (320-265)
            Pneus Av-Ar: 225/45 ZR 17
            PERFORMANCES
            Vitesse maxi (km/h): 245
            400m DA : 15"
            1 000 m DA: 27"7
            0 à 100 km/h: 7"2
            CONSOMMATION
          Moyenne (L/100 Km): 13

Offline krntija

« Odgovori #24 : 01 Srpnja, 2012, 13:55:23 »
:mellow: Jedan vrlo nepoznat , a meni jako zanimljiv Renault , Fregata! Jedan je prezivio i kod nas, zadnji trag je vodio u Jadran film!

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

« Odgovori #25 : 01 Srpnja, 2012, 14:00:50 »
"nebi se slozio da ovi tvoji bezlicni nisu radeni za masu,neznam samo zasto si tu ubacio r19 kad je to bas bio obiteljski auto i danas je."
- je obiteljski, sve to štima, i super je i dobar je i dobro služi, ali ga sa svakom novom generacijom meganea vrijeme pregazi više nego što bi trebalo. Bude premoderan kad se pojavi, a kod svake iduće generacije dizajn krene u nekom drugom smjeru.

"bas neki od ovih tvojih bezlicnih modela su vani vrlo popularni makar nisu radeni za masu,ali su kultni auti,nemozes rec da safran nije vrhunski auto za ljubitelje ko i vel satis"
"mozes li mi rec zasto 15 ne valja,prekrasan autic bezvremenske linije"
-jesu vani, ali nisu kod nas. Da mi imamo svoju autoindustriju ili veću platežnu moć i mi bi kupovali naše aute ili one skuplje iz bilo kog razloga (domoljubnog, financijskog, radna mjesta i sl.). Nisam ni rekao da nisu vrhunski, ali, kako sam već rekao, kod nas se uspjeh ne mjeri skupim Renaultom.
A R15/17...ljepota je u oku promatrača ;)

Offline Lugburz

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Octavia 1 1.6 lpg
« Odgovori #26 : 01 Srpnja, 2012, 15:51:11 »
ja samo znan da meni renault ima 2 modela najruznijih alu felgi :D
a renolasi ako vas zanima,imate u oglasniku jednog r18 za prodaju,registriran,pali vozi
i bio je na bracu na jednom otpadu neki reno,ne sjecam se modela ali je na c stupu imao oznaku v6 turbo,lezao je tu dugo i onda nestao...

Offline nikola_abarth

« Odgovori #27 : 01 Srpnja, 2012, 17:58:29 »
...
« Zadnja izmjena: 04 Svibnja, 2014, 14:32:49 nikola_abarth »

Offline romyo

« Odgovori #28 : 01 Srpnja, 2012, 20:30:41 »
Ajmo opet malo u dubinu...

A koji to proizvođač nema bezličnih u svojem programu ?
A koji to proizvođač nema dizajnerskih promašaja ?

Neki su potonuli nakon samo jednog pokušaja,
a bome Renaultu i kao tvornici i kao imenu nikad nakon takvih avantura opstojnost nije bila upitna.
Čak oni to rade i svjesno. Sa smješkom, ako prođe dobro, ako ne opet dobro. Evo ga sad najnoviji takav pokušaj Wind.
Wind nije i neće proći, ali njegovo lansiranje na tržište ima nekoga razloga, kao i raznorazni Windovi prije toga.

Neka takav pokušaj napravi neki Njemački proizvođač, uh... Ali Renault to može raditi.

Ili če uspijeti ili neće, nema sredine.
Ovi što uspijevaju na tržištu pokriti če ove što ne uspijevaju na tržištu, i tako to ide godinama.
To jedino može Renault. I nitko više.

Dali su Renault 17 ili 15 ili 25 bezlični automobili ? Počekajmo još koju godinu ....

Offline romyo

« Odgovori #29 : 01 Srpnja, 2012, 20:54:43 »
Bacaju se dobri R 18 u smeće... Hebi ga.
Bacaju se i R 10 i R 8, a kamoli neće 18.
Bacaju se i puno vrijedniji, raritetniji, i neznam kakvi sve auti ne u smeče.
---------------------------------------------------------------------

Još malo o dubini Renaulta, pa je tekma.

Mini je napravio novoga Minija i to je kao zamjena za staroga Minija.
VW je napravio novu Bubu i to je kao zamjena za staru Bubu.

Ali je zato Renault napravio zamjenu za Četvorku.
Svi su smijali kad je ta zamjena pojavila se na tržištu. Ta je zamjena bila popljuvana samo tako.
Jer je bila futuristička, grozna... Renault je otvorio novu klasu vozila, kao i puno puta do sad.

- Kangoo
« Zadnja izmjena: 01 Srpnja, 2012, 20:56:50 romyo »