Autor Tema: Nešto što se stavlja u rezervoar i iznitra ga se zaštiti??? HELP  (Posjeta: 9041 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Turbak

• Veteran member
  • Vozilo:: Z-850 85., VW T4 00., BMW 1500 63.
Pozz ekipa

eto nigdje na forumu ne pamtim da sam videl nekakvu sličnu diskusiju???

Naime  ... kolega radi BMW R25/6 neznam točno ...

uglavnom restauracija svega je privedena kraju no da bi probali upaliti motor treba staviti rezervar ... i kad smo stavili gorivo počel je puštati ...

a navodno postoji neka tekučina/smjesa/ ili šta već koja se stavi u njega i promučka/protrese i ostavi se da se osuši ...

nakon sušenja se stvori nekakav zaštitni sloj sa unutarnje strane rezervoara da vše niti hrđa dalje ... a niti pušta .. a niti mu benzin smeta odnosno ne nagriza ga ... ???

jer ima ko kakvu inf??   Wurth nema ništ slično ...
Tražim felge od mercedesa 123 5 krakova 5x112 16"  098-181-3436

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Nešto što se stavlja u rezervoar i iznitra ga se zaštiti??? HELP
« Odgovori #1 : 26 Lipnja, 2012, 23:00:00 »
Uff... Bas, ali BAAAS to sam pricao prije dan-dva kolegi iz Novog sada, ovaj vikend kad smo imali mini-okupljanje sa Katricama.... I bas sam mu rekao da cu mu potraziti link sa ovoga foruma gdje se tocno vidi procedura zastite rezrvara goriva.
Cini mi se da je link bas sa ovog moto-foruma (vrlo slican, identican cak, bi rekao) sudeci po dizajnu samo g foruma.
Netko je od nasih kolega stavio link sa tog foruma gdje je opisan postupak sa onim ''kitom za zastitu rezervara'', koji je, ako se ne varam kupljen u Švabiji.
Prvo se tank ''ispere'' sa jednom tekucinom iz tog seta, koja cini mi se, promijeni boju... Pa se onda nakon odredene procedure ulije ta ''glavna'' stvar iz kita - nesto dvokomponentno, ako se ne varam.. Vrrrrlo vrlo tečno, nikakva ''gusta farba'' koja se ''izmućka'' po tanku i onda nakon susenja - rezervar traje iducih milion godina...
I cijena nije neka paprena... Cak stovise, doticni kolega je rekao kao se ''zeznuo'' jer je kupio veci set, cisto ''straha radi'' a ispostavilo se da bi mu i mali bio vise nego dovoljan...
KAKO SE ZOVE??!?!?!  :o UBI ME - NE MOGU SE SJETITI. :o
Samo sto je to bilo za ZASTITU, a ne za krpanje rezervara... :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Turbak

• Veteran member
« Odgovori #2 : 26 Lipnja, 2012, 23:10:19 »
hempel epoxy kao zaštita ...  to je ok ... al oče li to držati nekoliko godina ...

a zar ne postoji nešto na plastičnoj tekučoj 2k bazi pa da izmješam razrijedim ubacim u rezervar ... dobro promučkam ... ponovim sve 2-3puta i imam zaštičen rezervoar iznutra sa plastičnom masom koju mi benzin ne može nagristi a opet mi rezervar ne curi .. ?? ;) :)

Offline Turbak

• Veteran member
« Odgovori #3 : 26 Lipnja, 2012, 23:19:07 »
Citat: frik-ri;325454
KAKO SE ZOVE??!?!?!  :o UBI ME - NE MOGU SE SJETITI. :o
Samo sto je to bilo za ZASTITU, a ne za krpanje rezervara... :palac:

al mislim kako bi i sitne rupice .. ili poroznost neku sitnu to  švapsko čudo uspjelo rješiti ... ??

a i ona slika sa foruma gdi neko kaže da je u brodogradilištu dao zaštititi rezervar sa smjesom boje bijele kave mi izgleda prilično interesantno ...

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #5 : 26 Lipnja, 2012, 23:44:18 »
Mislim da je ovo sto je Cally stavio - to o cemu pricam. Ili neeesto vrlo vrlo slicno. Po cijeni - to je to... Nisam stigao pogledati malo po nasem forumu... Kolega je bas dao link gdje se vidi njegov tutorijal... Sve detaljno... Objasnio sta se mora raditi i ono sto je najbitnije - na sta se treba paziti...Tank je susio fenom za kosu itd...
Odlican link... :palac:Na starom kompu, onom sa Facebookom :o:D mi je ta stranica bila bookmarkirana...
« Zadnja izmjena: 26 Lipnja, 2012, 23:46:36 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline šarafko

Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline Turbak

• Veteran member
« Odgovori #7 : 29 Lipnja, 2012, 12:29:32 »
evo naručili from dojčland ... pa kad stigne javim dojmove ... cca 30ak€ košta ..

Offline veloce

• Antique Member
« Odgovori #8 : 01 Srpnja, 2012, 13:37:14 »
...to je to...:palac:

http://www.tankerite.com/

fiat 1100

• Gost
« Odgovori #9 : 09 Srpnja, 2012, 12:39:50 »
Imaš i od nas riješenje.kupi u marketu solnu kiselinu 20% nalij u rezervar pola sata, isperi vodom i osuši fenom. i onda ako imaš nekog u brodogradilištu neka ti donese pola litre hempadur temeljne crvene 3 komponente( koriste ju za farbanje rezervara tankera za prevoz kemikalija)kad se osuši pretvori se u plastiku. I to ti je zauvjek nema boljeg riješenja!

Offline Turbak

• Veteran member
« Odgovori #10 : 10 Srpnja, 2012, 16:28:48 »
a sto ako nemam nikog u brodogradilistu .. ??? imas ti koga da mi rjesis to ... ??

Offline chaos

« Odgovori #11 : 15 Srpnja, 2012, 10:57:46 »
Od Rijeke do Dubrovnika, ni u jednom nautičkom dućanu, nema tog famoznog "Hempel Hempadur 15500" !
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline AlfaZD

« Odgovori #12 : 15 Srpnja, 2012, 15:03:10 »
možda zato što im pakovanje ne stane na policu ?
s 20 litara bi se dosta toga dalo opiturati......

http://www.etm-marine.com/Products.aspx
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

Offline ivmatic86

« Odgovori #13 : 17 Srpnja, 2012, 18:17:41 »
Tu pituru imaju samo velike profi firme- brodogradilišta i slično. Ni ja je nigdi nisan uspija nač i ne postoji manje pakiranje od 20l.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Compact

• Veteran member
« Odgovori #14 : 17 Srpnja, 2012, 19:48:56 »
Ja mislim da BMW ima bas nesto za te stare rezervoare,jer su ima boljka,da propuste od godina i godina eksplotacije,neku crvenu tekucinu,koja se ulije u rezervoar,ali i ja ju trazim pa ako nade nesto...

Uglavnom netko me neki dan kontaktirao u vezi dijelova za BMW motore pa bih izmedu ostaloga preporucio i ovu adresu u DE
gdje stvarno ima sve potrebno za kvalitetnu restauraciju http://www.motorrad-stemler.de/lists/bmw_e.htm
« Zadnja izmjena: 17 Srpnja, 2012, 20:14:03 Compact »