Pozdrav. Hvala na interesu i rječima hvale.
Podforum za bicikle je odlična ideja. I ne samo bicikle. Vjerujem da su tavani puni i kojekakvih koturaljki, klizaljki i sličnih prijevoznih sredstava.
Tokom ovog tjedna idem do ujaka. Ima par prašnjavih starih bicikla na tavanu, pa ću se potruditi i njih dovesti u red. Jedan je od dede pokojnog..Muška rama, tri brzine, neka njemačka marka..Jeda čekam da bacim pogled na to..
E, a sad malo uploada. Danas se radilo na skidanju žica s felge i njezinom brušenju. Sutra se spreja u mat bijelu.

[/U][/IMG]
Tu se lijepo vidi "made in yugoslavia". Guma je spucala, ali
dalo bi se još koji đir napraviti na njoj. Ali stavit ću neke nove. Riječ je o 28"/1.5. Jel imate kakve preporuke di kupit jeftinu gumu..
Ima kakav dobar web shop/ili dućan u Zagorju/Zagrebu? Cilj mi je staviti neku "road" gumu s linearnim rezovima. Čim jednostavnija. Ali bilo bi oke da je nazubljena s profila radi dinama pošto bude biciklo imalo svjetlo na dinamo.
..................................................................................................
Kad smo kod rasvjete, evo i ispoliranog kućišta za lampu. Začudo unutra je bila žaruljica s cijelom žarnom niti, no kablovi su bili prerezani, a lampa je svejedno ostavljena radi estetskih razloga predpostavljam. Treba još testirati dinamo, dal baca "iskru".
Ja bi ostavio tak kak je to kučište, malo ga bi ispoliral pastom za poliranje, ali bojim se naglom povratku hrđe.
Kaj vi mislite?
[/IMG]
..................................................................................................
Natrag na kotače. Par fotki očišćenih obruča, i ostalih očišćenih djelova.

[/IMG]
Osovine, špice i one šarafiće za špice sam stavio na kup, i sad mi treba strpljenja i volje da ih dovedem u dobro stanje..Navoji špice i same špice su extra masne i prljave. Kako nemam para za cinčanje/niklanje i sl. namjeravam ih dobro očistit benzinom/acetonom/razrjeđivačem.
Imate vi kakve prijedologe kako ih dovesti do pristojnog sjaja? Također, jel imate kakav "inside tips" za vračanje žica na obruč..Od kud početi?

[/IMG]
Sljedi čišćenje do maximalnog sjaja svih djelova, a onda lagano u sklapanje djelova. Kroz par dana updateMalo je iscrpan post, više slova, manje slika, ali na kraju bude kvalitetna vizualna prezentacija odrađena profi aparatom.
Do slušanja..