Autor Tema: BMW 740iL, '97  (Posjeta: 13049 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

BMW 740iL, '97
« Odgovori #30 : 16 Srpnja, 2012, 15:06:03 »
Citat: Renegade;328972
digni katricu na 150 na sat :D

:rofl::rofl::rofl::rofl:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
BMW 740iL, '97
« Odgovori #31 : 16 Srpnja, 2012, 15:12:29 »
Citat: Deno;328961
U opisu videa piše:Ljuljavi šporet powered by PTSP... Racing komponente by OMULS racing technology...:rofl::rofl:   ja ću krepat..

A ovaj video sa palenjem guma na kombiju ...

eee da imalo znas ''pozadinu'' OMULS racing tehnologije... :lol: krepao bi ti dvaput'... Pa onda jos jednom... :rofl: Takoder i za paljenje guma na kombiju... Da znas ZASTO, KAKO i ZBOG cega i KOME... Ti bi dobio zgaravicu od smijeha kao sto je bivseg sefa (sluzbena djagnoza - bolesno luuud u mozak - pacijentoza maksimalis mozgodromis odljepitis sa strasnim poremecajem percepcije stvarnosti) umalo strefila kap...
A sto se tice Sedmica... Ama ljuuudi - odlican je to auto... Koji vam je vrag. I da trosi sto na sto - neka trosi... Ima konja, ima kubika, ima duzine, ima tezine... Vlasnici takvih autiju ziher ne gledaju na potrosnju kao prvu stavku eksploatacijske sudoku krizaljke.
Pa i ona ''moja'' sedmica nije popila puno s obzirom da je teska dve tone i po grobnickoj ravnici ide 150 uz osjecaj kao da si na wellnesu... Prema gornjem Jelenju trci 180-190-200 k'o iz sale. Pa normalno je da trosi. Bilo da ima V12 ili V8 ili bilo koji drugi motor.
Imao sam prilike u bivsoj firmi voziti ''Genshera'' (Rijeka Voće i legendarni Šime Šarčević :gosp:) 600 SL-a. Male nabrijane jurilice su male nabrijane jurilice, ali ovo su auti koje jednostavno MORAŠ probati voziti da bi shvatio o cemu se tu radi. Ne moze se ''ovako'' ni opisati ni docarati moc tih motora bez obzira sto ce netko reci da ima svega 50-60 Konja slabiji auto pa da je ''to to tu negdje''. Opet ponavljam - rijetke su jurilice koje na 180 ne ostaju bez daha... Svi ti nabrijanci od Golfova, Hondica ovih-onih-raznih na 200km/h imaju astmu i ''osjecaju'' se kao alinisti na Everestu kad na 7800m visine jeb...PIIIP!!!...u mater i sponzorima i svima jer ih onih dodatnih sedamnaest deka zastavica, naljepnica i ''zakrpa'' na skafanderu sad opterecuju vise nego kad im dolazi prvi u mjesecu a Švicarac luduje...
Svi ti nabrijanci ''ostaju bez daha'' dok ove grdosije dvotonske na 200km/h i dalje ''sasvim lijepo grizu'' prema naprijed... S tim da pri konstantnih 200km/h ovi u nabrijancima imaju osjecaj kao da su baruni Minhauzeni koji jasu na topovskoj kugli dok se u sedmici ili S klasi osjecas tako da bi najradije rekao:''Điiiivssssss... Jedan caj, moliti cu... Eoourl grej, sa 14ml poluobranog devinog mlijeka temperature 18 Celzija... I nemoj kao zadnji put mijesati u smijeru kazaljke na satu nego obrnuto... Znas da imam osjetljivo nepce, Điiiivsss...''
Koliko trosi katra na 150km/h?!?! Pa recimo na 100km takve voznje bi potrosio sluha kao da radis dve godine kao piketin, lufter ili brusac u brodogradilistu... Izgubis i dve litre znoja kao sto izgube pirotehnicari na polju za razminiravanje... Jedan par platina, litru ulja ako je zdrav motor... Malo te strefi stres kao brokere na burzi... Uz sve to srkne i dobrih 9 litara benzina ako je motor pupica koja trosi 4,7 po Slavoniji. A ako nije onda bome popije i preko cenera bez beda. Nakon dve-tri takve voznje potrosis i 18 kuna za brtvu poklopca glave motora jer moras stelati ventile na mjesecnoj bazi. Takode - takva voznja te zna kostati i 1000kn cestarine ako izgubis karticu za naplatu autoputa jer je u autu taaaakav propuh da je to milina. :lol:
I opet kazem... Koliko trosi sedmica - neka trosi. Onaj tko gleda potrosnju takav auto ziher nece voziti. Na kraju krajeva, samo na ovom forumu ima nekoliko fino sredenih autiju sa duplim karbićima koji trose urednih 12-13-15 litara normalne voznje.
 Pa zar je to puno imajuci u vidu koje su to mrcine ako Katra sa karburatorom velicine osrednjeg muskog noznog palca moze srknuti deset litara...?
Nije...
Drugim rijecima... Neka trosi koliko trosi... Ja bi isto Sedmicu... Ne nuzno 750iL. :lol:

A ti Đanki... :vecernji: :vecernji:
Covjek je mislio ono... Total speed... Ne ono ''150 u trecoj''... Mislim, ako ne znas koja je treća brzina - to ti je ona kad ti tvoj bi-bi nece upaliti na prvim mrazevima ili vecoj vlazi pa kad te susjedi guraju i onda ti vicu 'U trecuuu.. SAD... SAAAD!!! Treeecaaaa...'' :lol: :lol:
Znaci - šta smo zakljucili...? :pda:
 1.) Sedmica je odlican auto... Kojeg bi ja tako rado uparkiiir'ooo u garage svoju... :njam: Bez obzira na broj cilindara. :to:
2.) Đanki je samo ljubomoran na moje torzije...  :lol:
Kejs klouzd - dosta of topika ubit' ce nas moderatori. :tajna:
« Zadnja izmjena: 16 Srpnja, 2012, 15:45:17 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline kalkan

BMW 740iL, '97
« Odgovori #32 : 16 Srpnja, 2012, 17:16:38 »
hebeš mi sve, brišem suze...  

bravo! bravo! bis! bis!

Offline Renegade

BMW 740iL, '97
« Odgovori #33 : 16 Srpnja, 2012, 22:06:40 »
Citat: frik-ri;328986
.....
Znaci - šta smo zakljucili...? :pda:
 1.) Sedmica je odlican auto... Kojeg bi ja tako rado uparkiiir'ooo u garage svoju... :njam: Bez obzira na broj cilindara. :to:
2.) Đanki je samo ljubomoran na moje torzije...  :lol:
Kejs klouzd - dosta of topika ubit' ce nas moderatori. :tajna:

Ma ke kaco kejs klouz!:aa::ne: Ako moderatori bolje nasmiju ekipu i to pisuci ozbiljne stvari - njeka brisu. Ovo nije oftopik jerbo smo zakljucili nekoliko stvari i kejz nije klouz jer je kejz tek kupljen, legistriran i kolega Kalkan ga tek treba probat, provarit, pokazat i prikazat i dok je zibenica u njega kejs nije klozet vec je kejs otvoren.

Posto i Kalkan radi sam svoje afteke, biti ce, bar meni, interesantno pratiti i ovaj autic u njegovoj garazi. Daklem, obrisi suze Kalkane, idjemo dalje, dupli kick daun i lijevom trakom. Moj dragi prijatelj Igor136 zna kako izgleda kad zibenica malo digne nosic dokm prolazi pored njega i - odeeeeeeeeeeeeeee.....:balki:
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

//MXT

• Gost
BMW 740iL, '97
« Odgovori #34 : 17 Srpnja, 2012, 07:29:26 »
Kolega čestitke na sedmi. :) Svako malo vidim u Makarskoj jednu ove linije,modre boje,i auto je pojava samo takva,donja vilica mi zvizne od pod kad je vidin. Mnogo sretnih kilometara! :palac:

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

BMW 740iL, '97
« Odgovori #35 : 17 Srpnja, 2012, 10:43:37 »
Ma je, super je Bemba, bar nije lijen ko većina Mečki...:pda:
Da sam ljubomoran na tebe Frikachu, to je svima jasno, nemogu si pomoći:ne:.. i ja bih htio vozit tisuće kilometara ljuljavi šporet, ali ne mogu, ljuljanje me uspava nakon 5-6 kilometara, ko bebu u kolijevci. I ja bi htio imat uvijek kišobran pri ruci kao vozači malog diva.:njam:
Vidiš da neznaš, Yugić se nesmije palit guranjem:aa:, a ako ga već pališ onda moraš ubacit u drugu. U svakom slučaju, stražnji kraj je bolje anatomski dizajniran za guranje nego tvoj kontejner na kojem su ruke u neprirodnom položaju koji može prouzročiti isčašenje zglobova:ghh:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
BMW 740iL, '97
« Odgovori #36 : 17 Srpnja, 2012, 13:32:01 »
Citat: OVERDOSEDSPEEDJUNKIE;329150
Vidiš da neznaš, Yugić se nesmije palit guranjem:aa:, a ako ga već pališ onda moraš ubacit u drugu. U svakom slučaju, stražnji kraj je bolje anatomski dizajniran za guranje nego tvoj kontejner na kojem su ruke u neprirodnom položaju koji može prouzročiti isčašenje zglobova:ghh:
E pa sad.. ne znam bas... Sad ce ti mestar Scary dati par savjeta, ali... Bas zato da mu remen ne preskoci ovi iza se deru:
''Ajdeee, ajdee hooop... Guraaaaaj guraaaaaaaj... Ajdeee, sad! SAAD!!!Treeecaaaa.. Treeecaaaaa...''
tr-tr-t-t-tr-ttr-r-trr...
''Ajde, ajde... sad ce sigurno...'' ...
''Ma neeema puuuf-pant-kah-kah... sanse vise... vaaahHHH.-ahHHh..PfuuUuu... Nista.. Mrtvo...'' ...
 ''Dajte, dajte, evo sad ce sigurno... Jos jednom...''

''Ama neeeeceeeee... Guramo ga vec od srijede... da je čeo upal't upal'jo bi več triput... Imas ti benzina uopce...? Jel ima iskre na svječ'cama...?'' :lol:
...................................
Nego pitanje za vlasnike ovih lađa... :vecernji:
Ima li i ova ''socijalna'' :lol:  sedmica sa samo osam cilindara :lol: isto dva akumulatora, odnosno je li (elektro)  paket opreme isti na 740 i 750. Mislim, ono - ne sad spika da ova ima neku doplatu, a ova da je serijska... Nadam se da razumijete pitanje :lol: Đanki me je malo zaokupijo... :palac:
Znaci - jesu li po opremi 740 i 750 ''isti auti''?
Mislim... Samo da se kaze o opremi za one koji misle da je desni retrovizor istih dimenzija kao lijevi - dio dodatne opreme... :D :rofl: Ovi auti imaju, osim sveeega zivog sto si mozete zamisliti kao sto je frižiderčić zavino, i jos nekoliko ''fora'' geđeta, kao sto su grijane kvake i elektronički regulirani pritisak brisaca na sofersajbu zavisno o brzini kojom se vozite...
Ako to nije feeeeeeensi - ne znam sta je... :balki:
« Zadnja izmjena: 17 Srpnja, 2012, 13:43:44 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline kalkan

BMW 740iL, '97
« Odgovori #37 : 17 Srpnja, 2012, 14:07:48 »
740i/iL imaju jedan akumulator, 110aH.
750iL imaju dva akumulatora, 110aH + 55aH.

ovo kaže originalni user manual.

Offline frik-ri

• Antique Member
BMW 740iL, '97
« Odgovori #38 : 17 Srpnja, 2012, 15:03:50 »
A navodno postoji i neka sedmica sa nekim egzoticnim V14 (cisto sumnjam tko bi to paljenje namjestio :rofl: ) ili V16 (bice prije) motorom od preko 6000 kubika...? Za to sam cuo, ali niti jednom vidio, naravno... :lol: Sad se sve nesto kroz maglu sjecam da mi je pricao jedan vrhunski BMW znalac koji je 60 godina zivio u Muenchenu i radio do i poslije penzije za BMW...

Mali edit pjaf... :palac:
Aaa e... Nu... Ako laze koza ne lazu Google i Wikipedija... :lol: :lol:
Uglavnom...

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_Goldfish_V16

:sok::sok::sok:
Renegejd... A kolk'i je tek ovaj pijanac...? :sok: :sok: :rofl: :rofl::rofl:
Đizus... Ovome se nisam nadao... :sok: V16... :sok:
« Zadnja izmjena: 17 Srpnja, 2012, 15:07:47 frik-ri »

Offline Renegade

BMW 740iL, '97
« Odgovori #39 : 17 Srpnja, 2012, 18:51:20 »
Citat: kalkan;329180
740i/iL imaju jedan akumulator, 110aH.
750iL imaju dva akumulatora, 110aH + 55aH.

ovo kaže originalni user manual.
Manji je smjesten iznad vecega, nazad desno. Trebalo je "nahraniti" svu pustu elektroniku te potrosace i ocuvati elektroniku i management motora v12.
Ostatak opreme ovisi o dubini dzepa odnosno k'liko para, t'liko muz'ke, moze biti jednaka, veca, manja, plati pa se rugaj. Osim u najzescega pod nazivom L7 koji je jos bolji i luksuzniji i tako to.

BMW je znao eksperimentirati s motorima i autima. Tako je napravljen jedan primjerak sestice e24 s v12 motorom, a u svrhu ispitivanja mehanike za slijedeci kupe - seriju 8. Na zalost, nakon ispitivanja je pretvoren u zlice, felge, vijke, unisten je.....

Ne cudim se ja 16 cilindrasu, BMW je, ipak, proizvodio avionske motore........ Pijanac? Je, veeelikiiii, kao i redni sestak s turbom.:rofl:

Lipi moj Frik.
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

SCARY

• Gost
BMW 740iL, '97
« Odgovori #40 : 17 Srpnja, 2012, 22:25:50 »
i auto sa zupčastim remenom se može paliti na guranac...
samo treba znati kako;)

Offline kalkan

BMW 740iL, '97
« Odgovori #41 : 17 Srpnja, 2012, 22:52:01 »
početak poliranja, za prvu ruku. Auto ima dosta sitnih udubljenja (led, parking i sl..) tako da če kroz neko vrijeme morati na kompletno farbanje.

Offline kalkan

BMW 740iL, '97
« Odgovori #42 : 15 Studenoga, 2012, 12:46:42 »
I na ovom se polako nešto stalno radi...  promjenjena ramena (koja su potrošni materijal na njegovih 2000+ kg), i sada je u postupku plinifikacije. Zbog ekologije, naravno. :)

Offline cake

• Antique Member
BMW 740iL, '97
« Odgovori #43 : 15 Studenoga, 2012, 15:04:26 »
naravno :D
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline .:[ThugSoul]:.

• Veteran member
    • http://www.auto-info.hr
BMW 740iL, '97
« Odgovori #44 : 15 Studenoga, 2012, 16:42:30 »
Uvijek smo plin na aute stavljali zbog ekologije :D

Svaka čast na ulovu. Lijep primjerak... sretno s njim.