Ima deda sigurno pravo, samo me zanima jel tih 0,2mm stvarno tolko strašna razlika koliko se naljutio.. pošto i ja imam spigane pragove od 1mm jel :D A i dvojka mi je rekao da su na starim VWima slabi pragovi pa je dobro to stavit malko deblje, ili metnut srednji prag unutra.
2mm pragovi su nebuloza sigurno. Radi se o tome da cijela karoserija auta radi prilikom prelaska preko neravnina i opterećenja u zavojima i svemu. Ako se metnu prejaki pragovi, prije će doć do oslabljenja materijala u blizini praga. Laički rečeno, recimo da se prag i stup "trebaju" savinuti za 5mm (čisto teoretski). kad su od istog materijala, i prag i A stup se pigaju za 2,5mm. Ako metneš tako jaki prag, onda stup sam mora odraditi tih 5mm jer je prag prekrut da se piga. To rezultira prevelikim opterećenjem na stupu tj. spoju praga i stupa i on bi mogo puknut.
Opet ponavljam - skroz laički rečeno.
Zato ljudi govore koliko je drukčiji osjećaj vozit aute s kavezom - auto se komplet ukruti s tim i karoserija vrlo malo radi na takvim autima, i efekti tog se primjete.
Evo i jedan video da vidite kolko karoserija radi kad se pretjera:
http://www.youtube.com/watch?v=ZmWr9AeDTBgpogledajte na 1:33 ja sam šokiran osto :D