Autor Tema: Debljina pragova?  (Posjeta: 8359 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gogot4

• Veteran member
Debljina pragova?
« : 15 Srpnja, 2012, 17:52:47 »
Koja je općenito originalna debljina pragova? Je li tanko 1mm?

Offline gogot4

• Veteran member
Debljina pragova?
« Odgovori #1 : 21 Srpnja, 2012, 21:09:43 »
bump

Offline deda

• Antique Member
Debljina pragova?
« Odgovori #2 : 21 Srpnja, 2012, 21:37:22 »
0,8 mm

Offline gogot4

• Veteran member
Debljina pragova?
« Odgovori #3 : 21 Srpnja, 2012, 21:40:33 »
e super, znaci da je ovaj 1mm vise nego dobar

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
Debljina pragova?
« Odgovori #4 : 21 Srpnja, 2012, 22:49:27 »
ja sam svoje pigal od 1 mm, uredno su se pigali i sve 5

Offline Jaki

• Antique Member
Debljina pragova?
« Odgovori #5 : 22 Srpnja, 2012, 07:25:52 »
to je sve tanko :D :D moji su od 2mm :D :D nikad nece probit hrđa van :D :D

Offline deda

• Antique Member
Debljina pragova?
« Odgovori #6 : 22 Srpnja, 2012, 10:03:44 »
Kaj vam je,stavljati deblji lim je smrt za karoseriju,razjebali ste statičku i dinamičku čvrstosću karoserije,a kaj se tiče hrđe nema veze sa trajnosti debljina nego kavaliteta lima i zaštita.Kaj se delate pametniji od cijele vojske projektanata u tvornicama koji cijeli život rade na tome.

Offline Looka-zg

• Antique Member
Debljina pragova?
« Odgovori #7 : 22 Srpnja, 2012, 10:26:05 »
joj daj deda ne dramite 0,2 mm apsolutno nis ne igra, usotalom tko kaze da su na svim autima debljina lima na pragovima 0,8 mm ?? jel to neko pisano pravilo ili

Offline deda

• Antique Member
Debljina pragova?
« Odgovori #8 : 22 Srpnja, 2012, 11:14:02 »
Ne diskutiraj o nećem  o ćemu pojma nemaš jer ako nešto pojaćaš doći će do nekontroliranog opterećenja na drugim mjestima i pucanja,svaki detalj je proračunat i nije napravljen bez veze upravo tako kako je napravljen.I nije u pitanju 0,2 mm nego u 25% jačem limu koji spajaš sa nećim što je ostalo isto i već oslabljeno korozijom,pa da vidiš koliko se sve duplicira i ode u pm a onda se poslije ćudiš i svi su ti krivi.

Offline Looka-zg

• Antique Member
Debljina pragova?
« Odgovori #9 : 22 Srpnja, 2012, 11:27:21 »
ja vas pitam di pise da je na svakom autu debljina lima 0,8 mm ?? nadjite mi te tvornicke podatke ... jel to po nekim ISO standardima odredjeno da je 0,8 mm ??

Offline deda

• Antique Member
Debljina pragova?
« Odgovori #10 : 22 Srpnja, 2012, 12:41:06 »
Ne mora pisat,uzmi šubler pa izmjeri.Uglavnom je o,8 mm,ima auta kojima je druga debljina,veća,ali takvih je malo,uostalom čovjek je pitao.općenito.A to kaj mečete deblje limove su zaostala i razmišljanja neznalica i nadri mudrijaša koji misle da je sve kaj je jače,deblje  i bolje,nije to kita pa da se tako razmišlja.Ono kaj skineš izmjeriš i isto takvo staviš novo.

Offline TheBIG

Debljina pragova?
« Odgovori #11 : 22 Srpnja, 2012, 13:52:18 »
Citat: deda;330100
Ne diskutiraj o nećem  o ćemu pojma nemaš jer ako nešto pojaćaš doći će do nekontroliranog opterećenja na drugim mjestima i pucanja,svaki detalj je proračunat i nije napravljen bez veze upravo tako kako je napravljen.I nije u pitanju 0,2 mm nego u 25% jačem limu koji spajaš sa nećim što je ostalo isto i već oslabljeno korozijom,pa da vidiš koliko se sve duplicira i ode u pm a onda se poslije ćudiš i svi su ti krivi.

jesi ga izfilozofira to je strašno

Offline deda

• Antique Member
Debljina pragova?
« Odgovori #12 : 22 Srpnja, 2012, 14:11:44 »
Pa ne filozofiram ja,nego ljudi kaj meću svašta po autima i još gluposti savjetuju drugima,da mi je samo znati na temelju ćega su došli do takvih saznanja.

Offline Wheeler

• Antique Member
Debljina pragova?
« Odgovori #13 : 22 Srpnja, 2012, 17:02:14 »
Ima deda sigurno pravo, samo me zanima jel tih 0,2mm stvarno tolko strašna razlika koliko se naljutio.. pošto i ja imam spigane pragove od 1mm jel :D A i dvojka mi je rekao da su na starim VWima slabi pragovi pa je dobro to stavit malko deblje, ili metnut srednji prag unutra.

2mm pragovi su nebuloza sigurno. Radi se o tome da cijela karoserija auta radi prilikom prelaska preko neravnina i opterećenja u zavojima i svemu. Ako se metnu prejaki pragovi, prije će doć do oslabljenja materijala u blizini praga. Laički rečeno, recimo da se prag i stup "trebaju" savinuti za 5mm (čisto teoretski). kad su od istog materijala, i prag i A stup se pigaju za 2,5mm. Ako metneš tako jaki prag, onda stup sam mora odraditi tih 5mm jer je prag prekrut da se piga. To rezultira prevelikim opterećenjem na stupu tj. spoju praga i stupa i on bi mogo puknut.

Opet ponavljam - skroz laički rečeno.

Zato ljudi govore koliko je drukčiji osjećaj vozit aute s kavezom - auto se komplet ukruti s tim i karoserija vrlo malo radi na takvim autima, i efekti tog se primjete.

Evo i jedan video da vidite kolko karoserija radi kad se pretjera:

http://www.youtube.com/watch?v=ZmWr9AeDTBg

pogledajte na 1:33 ja sam šokiran osto :D
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline TheBIG

Debljina pragova?
« Odgovori #14 : 22 Srpnja, 2012, 23:36:10 »
čekaj evo banalan primjer  ako staviš roll cage u auto da je to nevalja jer dolazi do '' nekontroliranog opterećenja na drugim mjestima i pucanja,svaki detalj je proračunat i nije napravljen bez veze upravo tako kako je napravljen"