Autor Tema: Stroboskop ???  (Posjeta: 8066 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pumpjer

• Veteran member
Stroboskop ???
« Odgovori #15 : 16 Kolovoza, 2012, 09:33:57 »
ludilo igračka.....volim ove oldschool uređaje za mehaničarske radove...Nedavno sam od jednog kolege sa foruma dobio jedan uređaj...ali nažalost nisam ga uspio popraviti.....bio je posve spržen..... U svakom slučaju, tribalo bi se potruditi malo oko ovoga stroboskopa da profunkcionira...
Citroen 2cv, Citroen DSuper 5, Citroen Mehari, Lada Niva, Zastava-Fiat 1300...

Offline giovanni

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Vespe - VSD1T, V5B3T, VMB1T, 2xVAM1T, 2XVVM1T
Stroboskop ???
« Odgovori #16 : 05 Rujna, 2012, 20:22:53 »
Isti takav imam doma sa stupnjevima i radi sigurno već 30 godina.  Stupnjevi služe da kontroliraš točno predpaljenje pod gasom ili ako je raštimano predpaljenje lakše ga dovedeš na točno.

Imam još jedan novi novcat u kutiji bez stupnjeva isto od Iskre možda bi ga moj otac prodao.

LP

Offline ivmatic86

Stroboskop ???
« Odgovori #17 : 05 Rujna, 2012, 20:41:23 »
Identičan stroboskop san posudija,isproba ga i naštima paljenje. Čekan da kupin odgovarajučulampou,paćeimoju akciju :D
Ne razumin šta si mislija pod "stupnjevi služe da kontroliraš točno predpaljenje pod gasom ili..."
Radin li ja nešto krivo?
Može bolje objašnjenje? :gosp:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline deda

• Antique Member
Stroboskop ???
« Odgovori #18 : 05 Rujna, 2012, 21:05:35 »
Ja to isto ne kužim,jer za svaki auto moraš znati toćno na kolko okretaja na kolko stupnjeva se mora poklopit oznaka i zato i služi stroboskp da ti upravo tada okida ta to vidiš,tak meni nikak nije jasno kaj ćeš naštelat po stroboskopu sa njegovim stupnjevima,ako to neznaš.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Stroboskop ???
« Odgovori #19 : 06 Rujna, 2012, 10:46:44 »
kutevi služe ako auto ima oznaku samo za GMT pa onda tražiš kut....

Offline ivmatic86

Stroboskop ???
« Odgovori #20 : 12 Rujna, 2012, 20:39:31 »
Da zadovoljin svoju i vašu znatiželju otiša  do servisera brodskih motora kojeg znan i raspita se...
Deda je u pravu "za svaki auto moraš znati toćno na kolko okretaja na kolko stupnjeva se mora poklopit oznaka".
Pod uvjeton da to znaš sa ovin stroboskopon namistiš tako da se stupnjevi na stroboskopu i autu poklope i to je to,paljenje naštimano.
Primjer: potrebni kut pretpaljenja pri 900 o/min je 10 prije GMT.
Namistimo auto da radi na 900 o/min i onda pogađamo dok ne pogodimo 10 stupnjeva na autu i stroboskopu. ;)

Offline dupli

• Senior member
Stroboskop ???
« Odgovori #21 : 30 Rujna, 2012, 13:52:27 »
jesi li uspio popraviti STroboskop ??
Popravljam ono što nitko nemože

Offline ivmatic86

Stroboskop ???
« Odgovori #22 : 01 Listopada, 2012, 20:54:02 »
Kako nisan uspijaodma nač identičnu lampu nego neku za koju bi triba radit preinake,pauzira san... A ondaje uslijedilo mentalno silovanje na faksu za vrime ispitnih rokova, paništanisan moga ni radit :P Sad bise triba malo angažirat i oko toga.

Offline dupli

• Senior member
Stroboskop ???
« Odgovori #23 : 04 Listopada, 2012, 19:39:36 »
a jesi li siguran da je otisla lampa , jer ona jako rijetko  ode , a usput  ako  mijenjas lampu  ,ako  nije ista , onda moras promijeniti i transformator od nje jer ce ti nesto  crknit  , ili lampa ili trafo , u svakom slucaju  ako  ne nadjes nikoga ko bi ti to  popravija , uvik imas mene

Offline ivmatic86

Stroboskop ???
« Odgovori #24 : 04 Listopada, 2012, 20:05:43 »
E,pa sad i nisan baš siguran jeli lampa... Uglavnon vidljivo je na 2. slici pored lampe neki crni kvadratić (ima malu rupicu na sebi i vidi se nešto crveno u njoj). Štaje to? Možda je to progorilo, a povezano je sa lampon. Kad ga spojin na auto čuje se zujanje ka kad se puni blic od aparata, a nema bljeska.

Offline dupli

• Senior member
Stroboskop ???
« Odgovori #25 : 07 Listopada, 2012, 18:23:45 »
to je taj  transformator , njega mozes lako ispitati  s instrumentom samo ga trebas odlemiti  , pazi , na lampu to ide oko 300/350 volti  , to su ti  kontakti  na pocetku i na kraju lampe , a oni kontakt koji je uzduz lampe to ti je okidac , na njega ti dolazi kabal sa svijecice