Autor Tema: Nikola Tesla, tip 53 - retroghettoblaster  (Posjeta: 6565 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stressman

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • stress photography
  • Vozilo:: scirocco mk2 / kadett C
Nikola Tesla, tip 53 - retroghettoblaster
« : 10 Rujna, 2012, 10:49:58 »
Radio dobijen na poklon od kolege Carlita, nažalost ne radi. Kratkim uvidom u unutrašnost, ustanovih da je većina lampi pocrnila, a to su prastare lampe sa još starijim podnožjima. I da ga složim, ne lovi UKV područje. Stoga smo ga razmontirali i maknuli smeđe folije nalijepljene po bokovima i vrhu:

Što staviti unutra? Igrom slučaja, u rukama mi se našao polurazvaljeni Amstrad CD tuner. CD ne radi, od izlaza rade prednji lijevi i zadnji desni, apsolutno dovoljno :) CD mehanizam sam složio, ugodno se iznenadio uvidjevši da čita i MP3 diskove :balki: Idealna stvar je što ga vrlo jednostavno složim da radi na aku koji će biti montiran u kućištu...

Pa smo jučer malo uhvatili alat u ruke, rezultati vidljivi. Kućište je u odličnom stanju, blistat će kada se polakira :palac:

I first cut - vidljivo i zašto. Neki puta sam sebe impresioniram sa ubodnom :D

Još par dilema za riješiti - da li zviznuti dvije 16-ice, ili dvije osmice + 16 sub sa zasebnim ampom?.... hm, hm... :)

I kupiti hrpu tipkala za složiti kontrolnu ploču i display...
« Zadnja izmjena: 10 Rujna, 2012, 10:54:27 stressman »
as vintage as it gets

http://gordanperkovic.wix.com/stressphoto

'84. Rocco D - daily beater
'74. Kadett C - art project

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #1 : 10 Rujna, 2012, 11:12:31 »
Pas mater koji job... :sok: :sok: :sok:
Definitivno spika za slin... Slin... Slin... :njam: :njam: :njam:

Iskreno, ne kuzim se u te ''dimenzije'' i ''oznake'' sto se tice nomenklature pojedinih komponenti, ali probaj ici na sto kvalitetniji i ''meksi'' zvuk. Ono, ako cu se dobro izraziti, ''jace'' pojacalo i ''jaci'' zvucnici nego ''sto treba'' pa kad pojacas ''do kraja'' da sve ne vristi i ne ''zvrnda''.
Konkretno - prije milion godina, dok jos nitko nije znao sta je ''sub'' a sta su ''sateliti'' i dok je najjaca muzika u Rijeci bila u Crazy Horsu na Čavlima (montirani RIZ Alfa na plafon plus dva ''koncertna'' ajmo ih nazvati ''basa'' :D ) i dok je tek otvorena Caligula (prekoputa OMV-a na Mlaci) sa onim ''ful malim zvucnicima'' (doooooslovce cetiri zvucnika dimenzija cca 10x15cm) a ''gle kako tresu gace'' (jer su subwooferi bili ''skriveni'' u podij...) eee tada mi je frend slozio onaj famozni ''puš-pul'' subwoofer sa vlastitim pojacalom.
Zvucnici su bili veliki doslovce kao lavori, ali su bili slozeni da se pojacaju ''do pola'', ako me razumijes. Uglavnom - finiji, topliji, meksi, čišći zvuk nisam cuo... Izobilje niskoh tonova, a nista ne dumi, nista ne frflja... Zvuk je tako predivan bio da si kooomotno i ono citanje vodostaja ''Drava kod Donjeg Miholjca 732 sedam-tri-dva...'' slusao sa gustom.
Za poznavatelje riječkih prilika, mogu čak biti tolio hrabar i usuditi se reci da bi na tom cudu mogao skupiti hrabrosti da pokusam poslušati vrmensku prognozu na Radio Trsatu kad onaj verbalna dijareja od Kikija počne prazniti septičku jamu u eter... :D
U svakom slucaju... Oooooooodlicni radovi... Odlicna ideja... Pravi oldschool... Ja ako ne uspijem sloziti onog Beng&Olufsena mozda njegove komponente uguram u kakav stari TV lampaš...
U svakom slucaju - samo naprijed... A rez sa ubotnom pilom... :sok: Čiiiista kirurgija... :palac:  :palac:
Veselim se nastavku radova. :to: PrrrRRrRRrrRavi oldschool... :to:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline taxi80

« Odgovori #2 : 10 Rujna, 2012, 16:16:01 »
:sok: perfektna ideja i izvedba...
zrelo za maloserijsku unikatnu proizvodnju:njam:
opel kadett d

Offline stressman

• Antique Member
    • stress photography
« Odgovori #3 : 10 Rujna, 2012, 21:26:55 »
Friče, testirat ćemo kako zvuči, pa ćemo naj kombinaciju izabrati ;)

Ovo radim za svoju dušu, kreativno razgibavanje mozga da ne zahrđa :ghh:
as vintage as it gets

Offline Bluesberry

• Antique Member
    • http://www.ctroenklub.hr ; www.snail.2cv.com
« Odgovori #4 : 11 Rujna, 2012, 00:11:18 »
fora :palac:

Offline marac_kc

• Antique Member
« Odgovori #5 : 11 Rujna, 2012, 09:17:22 »
Stresss zašto ja nevidim sve tvoje slike...., recimo ovdi ako ima slika, ja ih nevidim, na nekim oglasima vidim po jednu a kasnije skontam da ih ima više...., sumnjam da je problem u mom kompu jer je isto i na poslu i doma...., ima li još neko vaki problem??!
KEMI?AR

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #6 : 11 Rujna, 2012, 14:23:01 »
ja vidim sve slike, hmm

Offline stressman

• Antique Member
    • stress photography
« Odgovori #7 : 11 Veljače, 2013, 06:42:11 »
OK. Zgotovili smo uređaj još u subotu, no pošto je isti bio svadbeni poklon za frenda, eto slika i priče tek sada :)

Odluka je pala da idu dvije 16-ice. Strašno efikasni zvučnici, iz auto programa, vrlo malo snage im treba da se razgalame. Kućište je polakirano, opet je dobilo lijeeeepe tamne tonove na šarama furnira:

Malo rada s bušilicom, premjeravanja, kockasti otvor složen sa fleksom, lupanjem i turpijanjem :) Bačeno u crnu mat, spremno za natpise:

Živijo drug letraset! Ima ga samo u jednoj knjižari u Zagrebu za kupiti, no i to je dovoljno :)

Natpisi riješeni, a sada...

... lakiranje 3 ruke bezbojnog i šarafljenje i usklađivanje tipkala. milimetar veće rupe su jaaako dobra stvar ;)

Kućište je dobilo svoje natpise, te sloj bezbojnog za zaštitu istih:

Daska zvučnika u mat crnoj, šarafići za iste također u crnoj, da sve bude u tonu:

Spremno za lijepljenje tkanine:

I voilá! Zvučnik panel na mjestu! :) Znam, bilo bi bolje da je retro tkanina, no uspio sam je naći kod nas samo na jednom sajtu sa opremom za slaganje gitarskih pojačala, a od četvrtka kad sam poslao mail čovjek se još nije javio. Hrvatska poslovnost... :)

Tak da je mrežica crna.

Kontrolna ploča skoro pa gotova, još samo popuniti ovu kvadratnu rupu...

... no i to je riješeno. Istina od prethodnog do ovog koraka je bilo i cca pola sata lemljenja, jer je trebalo sve kontakte sa pločice spojiti žicama sa tipkalima na prednjoj ploči :)

I evo ga, složeno praktički u zadnji čas, zato i samo muljava slika s mobitelom, no budemo mi to već poslikali kad bum kod mladoženje jedan dan na pifi :) Svira super, ima fajn basa i ugodan i topao zvuk. Baš kak i treba biti.

as vintage as it gets

Offline robert1

« Odgovori #8 : 11 Veljače, 2013, 08:25:12 »
Mrak...!!!:palac:
Screwed by Šarafoteka...www.scharafoteka.hr

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #9 : 11 Veljače, 2013, 09:22:20 »
Tebe je stvarno struja udrila :D
Trebao si na tkanini napisat Stress rukotvorine :ghh:
:palac:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #10 : 11 Veljače, 2013, 10:12:41 »
Stvarno vrhunski odrađeno.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline OLD WEBER

« Odgovori #11 : 11 Veljače, 2013, 10:50:13 »
:gosp::gosp::gosp:
dmdeweber@gmail.com /091 165 18 07 viber , whatsapp

Offline raketenMISKO

• Antique Member
« Odgovori #12 : 11 Veljače, 2013, 13:16:29 »
Show!!!
Go hard or go home.

Offline 2slow

• Senior member
« Odgovori #13 : 11 Veljače, 2013, 14:38:53 »
Svaka čast, dao si mi super ideju, taman imam kutiju od jednog Tesle i razmišljam kaj bi s njom :ghh:

Offline stressman

• Antique Member
    • stress photography
Odg: Nikola Tesla, tip 53 - retroghettoblaster
« Odgovori #14 : 08 Kolovoza, 2013, 16:37:23 »
Iskra Portorož.

Mono, bez UKW područja. Nevertheless, radio i amp rade, gramofon je... pa možda bi se dao popraviti. Vizualno izuzetan.

Sad, dilema... da li restaurirati  :cajkas: ili retroghettoblastrizirati?  :bubnjar:

Pacijent:

Nije da je baš šmekerski sound, brzo čišćenje potova je riješilo dječje blesti krckanja. A opet, kućište ima 2 otvora bočna za zvučnike, idealno za stereo kombinaciju...  :cajkas: :bubnjar:
as vintage as it gets