Autor Tema: Opel rekord C 1700 -1970.  (Posjeta: 166768 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline PrX

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://www.ak-retro.com
Odg: Opel rekord C 1700 -1970.
« Odgovori #795 : 27 Listopada, 2014, 17:05:40 »
U glavnom kadru je vise rexnego sam izvodjac :D :cool: ;D :yu: :good:

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #796 : 27 Listopada, 2014, 18:27:23 »
U glavnom kadru je vise rexnego sam izvodjac :D :cool: ;D :yu: :good:

A bas  :biggrin2:
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline opel gt dario

• Antique Member
« Odgovori #797 : 27 Listopada, 2014, 19:20:17 »
odličan!
OPEL GT

Offline gruđo

« Odgovori #798 : 27 Listopada, 2014, 23:30:50 »
 ;Dčestitam kolega, opel dobiva oskara za najbolju sporednu ulogu  ;D

Offline Ante V8

« Odgovori #799 : 02 Studenoga, 2014, 21:18:49 »
Hvala!
Danas je Rekord dobio i automatsko paljenje svjetala ,čim se motor upali.Znači pali svjetla čim alternator počne puniti.
Vrlo jednostavno i korisno za naše starce.Spaja se relej koji služi kao most na prekidaču.
Kontakti releja:
85-napajanje releja.žica što ide sa alternatora na kontrolnu lampicu na tabli.
Kod opela je plava s bijelom.
86-spaja se na masu auta
30-živa 12v +-uzme se glavna živa struja što dolazi na napajanje prekidača(crvena debela)
87 -žica s prekidača što ide na napajanje palice na volanu za kratko i dugo svjetlo..(žuto/bijela).
Cca pola sata posla i problem riješen.
Uglavnom čim auto radi pali glavna svjetla ,a sve drugo je ugašeno,dok se na prekidaču mogu isto upalit naknadno.Ni jedna žćica se ne kida od ove 3 glavne ,nego se oguli 1cm izolacije te se zaleme žice što idu na relej i izoliraju se spojevi.
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #800 : 02 Studenoga, 2014, 21:36:29 »
Ne bi htio biti baksuz, ali...  :scratch_one-s_head: Ne bi li trebala biti i neka ''zaštita'' odnosno, laički rečeno, jebiga - ja sam kemičar po struci  :))  ''vremenski odgađajući nešto nešto neki sklop'' koji čuva diodni most u alternatoru od, bla bla, pada napona, oscilacije napona, nešto-nešto-napona, udar struje-pika-piiikaaaaa-piikaaaaČUUUUuu nešto nešto...?  :dntknw:  :rolleyes2:
Jeeer - u bivšoj firmi smo vozili Ford Tranzite. Polovne, da se razumijemo dve, tri pet godina maksimalno stare. Ful očuvane , sa malo kilometara.
E sad - neki su imali automatsko paljenje svjetala, neki nisu. Ovi koji su imali automatsko paljenje su imali probleme sa alternatorom ne baš sad ''svako malo'' ali - jesu. Prvo je jednom kviknuo alternator, pa drugom, pa trećem, pa opet drugom, pa opet prvom kroz neki malo duži vremenski period.
Sjećam se da su u servisu radili i ugrađivali tu neku ''elektroniku ne moči to kada pereš kombi jel' ti jasno'' kutijicu koja je bila taj neki ''vremenski odgađajući relej'' koji je palio svjetla kojih dve-tri sekunde nakon što motor proradi. Ne kad se ugasi lampica, nego baš nakon par sekundi NAKON gašenja lampice.
Koliko sam shvatio u trenu dok pališ auto alnaser ''povuče'' jako veliku struju i onda kad su još upaljena svjetla bla bla to nešto, ta struja, đavli sa Svilaje štoliveć ''ide'' preko diodnog mosta i - očecrknit.  :dntknw:
« Zadnja izmjena: 02 Studenoga, 2014, 21:38:28 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Ante V8

« Odgovori #801 : 02 Studenoga, 2014, 21:48:04 »
e vidiš u pravu si,ali meni tek kad počne punit alternator kad ugasi lampicu onda pali relej koji pali svjetla,prije ne.Inače releji troše jako malo struje ,zavojnica je oko 180mA.
Definicija Demokracije:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #802 : 02 Studenoga, 2014, 21:58:47 »
Pa to ti ja kažem...  :P
Mislim - kako me nisi razumio?  :)) :))
Ajde super onda - znači ''to je to''. Dobra caka za znati.  :good:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Ante V8

« Odgovori #803 : 02 Studenoga, 2014, 22:02:18 »
Daaaa,ne rade svjetla kad daš kontakt,nego tek kad motor upali,jer to nema smisla,čim anlaser potegne struju dođe do velikog pada napona koji zna zezati osjetljive potrošače.
Definicija Demokracije:

Offline Pišta

« Odgovori #804 : 03 Studenoga, 2014, 06:21:44 »
Kod mene na kađi tak radi već dvije godine i nema problema.Poanta je da ide preko releja koji vuče malo struje,samo treba paziti da je relej od barem 25A

Offline Ante V8

« Odgovori #805 : 03 Studenoga, 2014, 08:23:01 »
manje više dosta stari auta nema releje za svjetla nego jače prekidače,a ja sam stavio posebno relej za kratka svjetla,posebno za duga i posebno za dodatna duga.Tako da sam rasteretio i glavni prekidač i palicu na volanu.Tu onda može doći u obzir i mali relej od max 16A,koji služi kao most na prekidaču. :drinks:
Definicija Demokracije:

Offline Ante V8

« Odgovori #806 : 04 Studenoga, 2014, 19:21:12 »
Evo sam shemu skicirao da olakšam .

Definicija Demokracije:

Offline Ante V8

« Odgovori #807 : 05 Studenoga, 2014, 19:06:52 »
Neki dan je poslom bio u mom kraju i kolega CHASER,te sam od njegovog kolege dobio neke fotografije.
Evo ih.

Slikao ih je vlasnik onog crnog kadetta c sa crvenim felnama što je bio na restauraciji kod Chasera.Hvala mu još jednom. :drinks:
Definicija Demokracije:

Offline PrX

• Antique Member
    • http://www.ak-retro.com
« Odgovori #808 : 20 Studenoga, 2014, 17:05:01 »
Neznam kako  :blush2:, ali evo gledam na fejsu  u grupi Opel club Mexico okacili spot  gde  se vrti tvoj rex :D :lol: :lol: :lol:

Offline Ante V8

« Odgovori #809 : 20 Studenoga, 2014, 17:25:59 »
ne čudi me. :blush2:
Definicija Demokracije: