Autor Tema: bijela lista limara  (Posjeta: 13967 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Hudini

• Olschool apprentice
  • *
bijela lista limara
« : 09 Prosinca, 2012, 15:15:41 »
vidim da svi koji restauriraju svoja vozila imaju problema sa limarima, em se ne drze rokova em ne odrade stavri kako bi to trebalo. Smatram da bez imalo srama treba navesti limare koji odrađuju stvari po dogovoru.
Ajmo ljudi...... ja kupio vec drugi auto a još mi limar nije završio s prvim.
znam da ih puno radi u fušu, i ne želim da bilo tko od njih ima problem, zato nemojte navoditi imena i prezimena, nisu vremena za takve stvari. ali barem nakako.... kad bi mogli... svi smo u banani... konkretno me interesira područje Međimurje i Varaždinska...
I sigurno će me netko popljuvat zbog ovog...
« Zadnja izmjena: 09 Prosinca, 2012, 15:28:38 Hudini »

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

bijela lista limara
« Odgovori #1 : 10 Prosinca, 2012, 12:18:06 »
Nevidim nikakav problem u tome da se kaže ovaj limar je za k...., a ovaj je dobar. Zašto bi trebala bit tajna da neko nezna ili neželi odraditi posao koji skupo naplaćuje i zašto ne nagraditi čovjeka koji dobro radi pozitivnim komentarom i preporukom za buduće poslove? Ovo bi trebalo bit stiki kao crna lista trgovaca i sl. Kod mene u kvartu ima limar koji zna i može radit limariju, ali mi nije palo na pamet da mu dovezem auto, jer mu auti stoje raskopani doslovno mjesecima. I zašto ne upozoriti potencijalne stranke na to? Kakve sam sve uradke takozvanih limara vidio... valjda ruke drhte bez alkohola:ubise:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline enzo

• Veteran member
bijela lista limara
« Odgovori #2 : 10 Prosinca, 2012, 20:30:38 »
U potpunosti podrzavam ovu temu i bit ce mi korisna ako zaživi!
A ako nam je vazno da oldskul auti ostanu u dobrom stanju / jednom komadu, kvalitetno napravljeni i da ih je sto vise na cestama, svi cemo podrzati temu :palac:

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
bijela lista limara
« Odgovori #3 : 10 Prosinca, 2012, 20:49:03 »
Ekipa,sa limarima je ista stvar kao i sa mehaničarima,doktorima,advokatima,serviserima... neki ih pljuju a drugi ih opet hvale.Teško je tu biti objektivan,jedino možemo iznesti svoje "impresije",a možda otkrijemo i kojeg generalnog muljatora.
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

SCARY

• Gost
bijela lista limara
« Odgovori #4 : 10 Prosinca, 2012, 22:19:15 »
Citat: vu.k;357765
Ekipa,sa limarima je ista stvar kao i sa mehaničarima,doktorima,advokatima,serviserima... neki ih pljuju a drugi ih opet hvale.Teško je tu biti objektivan,jedino možemo iznesti svoje "impresije",a možda otkrijemo i kojeg generalnog muljatora.

šokre, e to dobro veliš:palac:

činjenica je da isti čovjek jednome može upropastiti, a kod drugog 'od dreka napraviti pitu' - sve ovisi kak mu posel legne...
a isto tak ak 5 ljudi za nekog vele da im je nije napravil posel onda to više nemre biti slučajnost...

Offline raketenMISKO

• Antique Member
bijela lista limara
« Odgovori #5 : 10 Prosinca, 2012, 23:22:27 »
Citat: vu.k;357765

U potpunosti se slažem, neka djelo govori za sebe. Bar danas nije problem nabacit koju sliku o uratku dotičnog, bio on dobar ili loš
Go hard or go home.

Offline tommyvz

• Antique Member
bijela lista limara
« Odgovori #6 : 12 Prosinca, 2012, 08:00:56 »
Hudini... ja znam da ovaj limar koji je meni radil i koji tebi radi buicka, od mene vise nebude dobil nikakav posel.
1. - em sam ga nacekaval vise od pola godine, i sad radi njega auto nije u fazi u kojoj je trebal biti
2. - posto se nisam s njim nikaj dogovaral prije nego mi je pocel raditi, sad me na kraju doslovno ODERAL
3. - dok sam mu rekel da ima rok do kad se ne vratm doma, onda je sve napravil na brzinu i vidim da su sve zakrpe lim prek lima, i sad ovaj lakirer za njim popravlja

Ukratko, pazi si na auto i hodaj mu u kontrolu.

Offline sale75

• Veteran member
bijela lista limara
« Odgovori #7 : 12 Prosinca, 2012, 11:32:32 »
ja mu nebi platio ili bi smanjio cijenu,lim preko lima možeš i sam napravit bez da voziš limaru i platiš mu kao da ti je iskovao novi auto od nule

Offline AutoJura

• Senior member
    • http://www.autojura.hr
bijela lista limara
« Odgovori #8 : 12 Prosinca, 2012, 14:37:52 »
Pitanje je zašto je stavio lim preko lima. Ne branim nikog, ali ima tu i druga strana.
Eh da znate kako je to divno odvesti auto nekom drugom da se je** sa limarijom.
Pogotovo sa ovim "lešinama".
Uvjeren sam da ima majstora koji rade, da odrade, ali ipak mislim da nas večina voli svoj posao i radi ga kako treba.
Iako nisam limar po struci, radim i limariju onako iz ljubavi (90% starodobne "lešine").

Primjer: Dođe mladić, kasne 20e. Ima golfa keca, 1.6D, hoće ga KOMPLETNO RESTAURIRATI.
OK, nema problema.
 Prvo pitanje: Što smatraš restauracijom?
"Pa ono, ku'iš, limarija, farbanje i to, al da izgleda k'o Matijin. (Matijin golf- savršeno stanje, uloženo novaca i godina) E da, jel može to bit ovaj tjedan, ono, bed mi je zbog posla, bez auta ku'iš."
Pregled auta, bacimo cifre na papir, rad, dijelovi, bojanje, tapaciranje pa malo gewinde pa malo GTI pa felge pa ovo pa ono i dodjemo do 25 000kn.

Zbunjena faca: "Ono, mislio sam 5 milja kuna, stari golf, nemoj me je**!"
Kažem, ok može 5000kn, pokrpamo rupe, rubnjake i pragove, popravimo što nevalja i bojanje bez komore.
Tip se složi, napravimo i više od dogovorenog. Autić ispao ko bombon.
Super je zadovoljan, sve 5. Kad poslije čujem po gradu kako sam ga oderao, kako ništa nevalja, kako bi mu ovaj ili onaj napravili to za 500kn itd.

S nekima nikad na zelenu granu i uvijek majstor nevalja. Ljudi si zamisle koliko nešto vrijedi i time se vode. Zar bih 200 ili 300 sati rada trebao naplatiti 100kn...

Offline Alfa Veloce

bijela lista limara
« Odgovori #9 : 12 Prosinca, 2012, 15:26:38 »
Tako je Jura. Svatko bi trebao znati što želi i vidjeti koliko to košta i onda odlučiti što i kako.Tommy, ako se dobro sjećam, još dok ti je auto bio kod limara netko ti je na forumu napisao da ti limar stavlja lim na lim. Rekao si da ćeš to provjeriti, ali izgleda nisi. Nažalost sve je to škola. Kad ćeš uređivati drugi auto biti će već lakše. Inače ovo što Jura kaže 25.000,00 za kompletno uređivanje Golfa je malo.Toliko košta samo "pravo" lakiranje (u Njemačkoj cca 5.000,00 EUR) kod restauracije nakon koje auto izgleda kao da je sada izašao iz tvornice.
"Nothing drives like an Alfa!"

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

bijela lista limara
« Odgovori #10 : 12 Prosinca, 2012, 15:48:44 »
Malo brkate lončiće... Ako se sa nekim dogovoriš za cijenu, kvalitet i rokove, a on ti naplati duplo za nekvalitet i za 5x duže trajanje radova, onda nije problem u tome što neznaš što hoćeš i koliko to košta, već u "majstorovoj" neprofesionalnosti. Ima posla za godinu dana, a uzme ti auto, raskopa ga, i onda čeka na red dok mu rega ne istekne (pa i dulje).
Ako iskusnom limaru profesionalcu treba mjesec dana da npr. zamjeni dva rubnjaka, onda u p.m.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Alfa Veloce

bijela lista limara
« Odgovori #11 : 12 Prosinca, 2012, 15:58:46 »
Ne znam tko brka lončiće. Tommy je lijepo napisao da se s limarom nije ništa dogovorio!?
« Zadnja izmjena: 12 Prosinca, 2012, 16:01:18 Alfa Veloce »
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline dejanR

bijela lista limara
« Odgovori #12 : 12 Prosinca, 2012, 16:34:58 »
Imao sam dosta iskustva s limarima. Niti jedan nije poštovao rokove, a najbolji posao mi je odradio Sertić (Autolimarija Totem) u Varaždinu. Čovjek radi izvrsno.

Vezano uz ovo preklapanje limova moj savjet je ponovno to odraditi kako treba inače ćeš za godinu do dvije sve raditi ponovno.

Cijena: kod nas izrazito precijenjena odnosno nesrazmjerna kvaliteti.

Offline dejanR

bijela lista limara
« Odgovori #13 : 12 Prosinca, 2012, 16:35:25 »
Imao sam dosta iskustva s limarima. Niti jedan nije poštovao rokove, a najbolji posao mi je odradio Sertić (Autolimarija Totem) u Varaždinu. Čovjek radi izvrsno.

Vezano uz ovo preklapanje limova moj savjet je ponovno to odraditi kako treba inače ćeš za godinu do dvije sve raditi ponovno.

Cijena: kod nas izrazito precijenjena odnosno nesrazmjerna kvaliteti.

Offline dejanR

bijela lista limara
« Odgovori #14 : 12 Prosinca, 2012, 16:38:00 »
Citat: Alfa Veloce;358118
Ne znam tko brka lončiće. Tommy je lijepo napisao da se s limarom nije ništa dogovorio!?

Dati limaru auto i ništa se ne dogovoriti? Zato je i rezultat nikakav ili loš.