Pitanje je zašto je stavio lim preko lima. Ne branim nikog, ali ima tu i druga strana.
Eh da znate kako je to divno odvesti auto nekom drugom da se je** sa limarijom.
Pogotovo sa ovim "lešinama".
Uvjeren sam da ima majstora koji rade, da odrade, ali ipak mislim da nas večina voli svoj posao i radi ga kako treba.
Iako nisam limar po struci, radim i limariju onako iz ljubavi (90% starodobne "lešine").
Primjer: Dođe mladić, kasne 20e. Ima golfa keca, 1.6D, hoće ga KOMPLETNO RESTAURIRATI.
OK, nema problema.
Prvo pitanje: Što smatraš restauracijom?
"Pa ono, ku'iš, limarija, farbanje i to, al da izgleda k'o Matijin. (Matijin golf- savršeno stanje, uloženo novaca i godina) E da, jel može to bit ovaj tjedan, ono, bed mi je zbog posla, bez auta ku'iš."
Pregled auta, bacimo cifre na papir, rad, dijelovi, bojanje, tapaciranje pa malo gewinde pa malo GTI pa felge pa ovo pa ono i dodjemo do 25 000kn.
Zbunjena faca: "Ono, mislio sam 5 milja kuna, stari golf, nemoj me je**!"
Kažem, ok može 5000kn, pokrpamo rupe, rubnjake i pragove, popravimo što nevalja i bojanje bez komore.
Tip se složi, napravimo i više od dogovorenog. Autić ispao ko bombon.
Super je zadovoljan, sve 5. Kad poslije čujem po gradu kako sam ga oderao, kako ništa nevalja, kako bi mu ovaj ili onaj napravili to za 500kn itd.
S nekima nikad na zelenu granu i uvijek majstor nevalja. Ljudi si zamisle koliko nešto vrijedi i time se vode. Zar bih 200 ili 300 sati rada trebao naplatiti 100kn...