Autor Tema: stretch guma i drzanje ceste?  (Posjeta: 5729 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lugburz

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Octavia 1 1.6 lpg
stretch guma i drzanje ceste?
« : 27 Prosinca, 2012, 00:48:58 »
jucer san stavia na auto 7x13 felge s 165/70 gumama i veceras po kisi napravia djir i prednji kraj mi se ponasa po mokrome po gradu ka po ledu,a gume su 3 godine stare i imaju mesa jer nisu puno prosle,a prije kad su iste gume bile na 4,5x13 felgama drzale su po mokrome skroz ok,puno bolje nego na ovim felgama,napumpane su na 2,2 koliko proizvodac propisuje.jel to moze bit zato jer su razvucene na toliku felgu ili ne?gume su toyo 350 ako nesto znaci...

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #1 : 27 Prosinca, 2012, 08:37:05 »
Kuglana :D
Obuj ti tri broja manju cipelu pa da vidimo kako ćeš držat po kiši :lol:
Gume nisu minice ni tajice i ne rade se od stretcha....
Baš mi je drago, kad se baš moraš osobno uvjeriti :o i još se probaj malo penjat po rizolima, okretat pod ručnom i projurit preko udarne rupe, pa javi iskustva :ne:
Nešto sam zao danas :ghh:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Risbo

• Antique Member
« Odgovori #2 : 27 Prosinca, 2012, 08:41:28 »
pa rekao bi da s obzirom da si tako rastegao gumu, ne može se uzdužno deformirati pa je dodirna površina sa asfaltom puno manja....
ja sam imao 165/70-R13 na 5 cola širine felge tvornički na Feliciji i onda sam stavio 5.5 cola i već sam vidio razliku u krutosti gume. Mogu si zamisliti šta se dogodi na 7 cola.....

Offline asconaextreme

• Antique Member
  • Vozilo:: ascona b,fiat 500,fabia mk 1
« Odgovori #3 : 27 Prosinca, 2012, 09:46:44 »
Probaj sa novim gumama kod mene 185-60-14 na 8 cola i nemam nikakvih probiema.Sa starim dobrim gumama nisam moga ni krenit

Offline ivmatic86

« Odgovori #4 : 27 Prosinca, 2012, 09:48:45 »
Točno, baš zato drifteri i koriste streč gume. Kad to počme (k)lizat,ne staje. Još jedna stvar, guma se ne može gibat livo-desno (a tribala bi bar malo) da popije nagle trzaje,pa do proklizavanja još lakše i dođe. Bonus na proklizavanje je i Toyo guma stara 3 god. Te gume su predobre 1 ili 2 god, kasnije plastika. I ja napridiman Toyo i prošle godine san bez problema vozija po kiši, snigu itd, ove godine proklizavan i na pljuvačku,a sada su na 2 bar.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline raketenMISKO

• Antique Member
« Odgovori #5 : 27 Prosinca, 2012, 11:06:28 »
davno sam na netu čitao o tome, kažu iskusniji da nakon montiranja stretch-ica nanovo podešavaju trap(e sad kako??), i da je najveće umijeće pogodit pritisak gume - uglavnom mora bit veći od tvornički propisanog, nikad manji. e, i kontroliraj malo češće tlak, zna curit...
Go hard or go home.

Offline Gringo

• Junior member
  • **
« Odgovori #6 : 27 Prosinca, 2012, 12:50:24 »
Svaki put kad bi se vozio po splitu auto mi sw klizao ko lud. bez obzira na vremenske uvjete ili stanje gume. kao po ledu. a i asfalt mi se cini preeee gladak.
:gosp:

Offline rufus

• Senior member
« Odgovori #7 : 27 Prosinca, 2012, 13:32:39 »
toyo 350 je vjeerovatno najgora guma za kisu. Imam ih na twingu i na mokrom su totalno neupravljive, ca se bolje ponasaju na snjegi nego na kisi

Offline AutoJura

• Senior member
    • http://www.autojura.hr
« Odgovori #8 : 27 Prosinca, 2012, 15:54:27 »
Ja sam vrlo samopouzdano uvjeravao ljude da sa strechem nema nikakvih problema, jer sam vozio više auta sa raznim varijacijama širina i proizvođača, al sad došla recesija gume se ne mijenjaju svake sezone i polako uviđam da to nije najsretnije rješenje.

Što će reći - nove gume, napumpane kako treba-:palac:
                 stare gume-:aa:

Offline DinoST

« Odgovori #9 : 27 Prosinca, 2012, 18:06:45 »
ja imam 175 70 na origina felgi i nikad problema,niikad,dapace super drže cestu..samo natrag imam toyo gume koje po kiši kao da ih stalno poljevaš uljem :( al ono sta je tu je
“Strpljivost je nešto čemu se divite vozaču iza vas, ali ne i onom ispred vas.”

Offline Lugburz

• Antique Member
« Odgovori #10 : 27 Prosinca, 2012, 19:11:34 »
a bas cu provat stavit pirelli gume sta san ima do sad na 4,5 na te felge da vidin kako ce se s njima ponasat

Offline kađo-c

« Odgovori #11 : 27 Prosinca, 2012, 21:31:02 »
moguče da ti gume hvataju samo sa vanjskih strana,probaj malo ispustiti/napumpati gumu,ja na kadetu c na 8x14 vozim 185/55 i to maksimalno na 1.7 napumpane,na 2.0 ili 2.2 je na kiši bio kao na ledu.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Lugburz

• Antique Member
« Odgovori #12 : 28 Prosinca, 2012, 00:28:41 »
probat cu al cekam kisu,,,popodne sam sa 2.2 digao na 2.5 i na suhom je osjecaj bio isti(nekako cudan),ujutro cu spustit na 2 pa cemo vidit

SCARY

• Gost
« Odgovori #13 : 28 Prosinca, 2012, 00:42:56 »
imal sam toyo gume tvornička dimenzija na serijskim felgama sa propisanim tlakom - znači sve po ps-u... nenormalno kak su se klizale na vlažnom, a stare 2-3 godine... bolje su se ponašale stare poljske stomil...

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #14 : 28 Prosinca, 2012, 09:32:44 »
To ti je ono ;naša posla,uvoz svega i svačega,kaj se god ko sjetil samo da napravi biznis.Toyo nisu loše gume i to je jako velika i ozbiljna tvornica,ali oni rade gume za Azijsko tržište gdje je klima sasvim drugaćija od naše, u tome je problem.Imam ih na GA jer sam ih dobio na autu potpuno nove,kaj ću sad,a na Amija sam ih isto metnul jer nisam niš drugo ovdje mogao kupit.Skližu se i kad je oblaćno,a kamoli kad je mokro.Spaček i DY i Ami se ne smiju sklizat da neznam kaj radiš snjim,prije stružu felge po asfaltu nego da oni prokližu,a sa Toyom mu gubica beži van u zavoju.Još im je mana i da se brzo troše,jednostavno te gume nisu napravljene za Europsku klimu,nema tu puno mudrosti.