Kod lakirerskog posla se sve čisti prije nanašanja baze i bezbojnoga na filer ili šprickit sa antisilikonom jer je to blago otapalo,a kod hrge železa kak je blok,glava i ti djelovi svi ovjesa se sčisti s nitrom,jer itak čistiš prije ili pjeskariš sve do čistog željeza,pa nemre ništ reagirati,,nema slojeva farbe,kita i svih tih gluposti,najbolje ti je čak ispirati to na kraju tak da čisti nitrac deneš u špricu i pereš pod pritiskjom,isto kad mehaničar čisti bremze sa bremzumgom u spreju,tak se najlakše sve opere,a to da mora shlapiti je normalna stvar,nemreš na mokro lakirati,da ti recimo u nekoj grabici ostane nitra.Ako delaš to sigurno imaš kompresor,sve dobro ispušeš,i kod tolkog pritiska to sve hlapi odma,pogotovo ako je toplo vani.A kaj se tiče kak koja farba drži,nemreš baš puno pogrješiti,jer se motor nesme grijati itak više od 90-100 stupnjeva,a to sve farbe večinom drže,tak da deneš epoksi temelj prvo i gore onda ili 2k akril i poliuretan ili kaj več očeš.Kod mene se recimo ljušti,ali ne zato jer nisu dobre boje nego zato jer ja nisam planiral tak sređivati motor kad se delala generalka kak je sad,nego sam samo sa sprejom mat za temperaturu na čisto sčišćeno željezo pošprical,i to je bilo dobro i držalo bez brige,ali onda posle sam deval onu naranđasto crvenu akrilnu,ali nisam skidal ovo crno ili brusil,nego samo s penzlom na to crno pofarbal i to tak nije dobro.Znal sam da bude to tak,ali nisam htel još jedanput vaditi motor i sve ispočetka čistit da napravim to kak spada.Ako nekaj očeš kasnije pofarbati prek nečega,površinu moraš ohrapaviti,barem sa skočom,onom spužvicom za šmirglanje i nebuš imal problema sa ljušćenjem.