Autor Tema: Otpadno jestivo biljno ulje kao gorivo  (Posjeta: 19080 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Emil Kž

• Veteran member
Otpadno jestivo biljno ulje kao gorivo
« Odgovori #30 : 12 Svibnja, 2013, 22:11:04 »
e vidiš, to me uvek brinulo , sad sam miran

Offline taratara

• Senior member
« Odgovori #31 : 12 Svibnja, 2013, 23:09:31 »
U Brodu ima lik koji ima w124 250d ima svoj restoran i toči rabljeno ulje od pečenja . :palac:
Nekada su djeca od susjeda krala trešnje a danas kradu wireless

Offline Žein

« Odgovori #32 : 12 Svibnja, 2013, 23:38:21 »
Tocim i ja rabljeno palmino.

Imam svoju kemiju i samo tocim i vozim.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline Lugburz

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Octavia 1 1.6 lpg
« Odgovori #33 : 13 Svibnja, 2013, 00:43:03 »
koja je sema s tim rabljenim uljem od pecenja po restoranima,jel to oni moraju prodat nekom ko to zbrinjava?jer posto ja sad prelazim na dizela trebat ce mi ulja :D

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #34 : 13 Svibnja, 2013, 08:58:02 »
Baš neki dan je jedan dečko došao kupiti poluosovine za kocku i razgovaramo. Ima dizel, ima taj HHO domače izrade (i to iz drva i traktorske zračnice - lud je ko šiba) i veli prepolovila se potrošnja tim samim HHO generatorom. A za proizvodnju goriva iz jestivog ulja veli da je bolje palmino, čim bolje prepečeno tim bolje i kao kupio je 20l metanola il kaj več i neki oksid bog te pitaj čega.
Onda to ko fol kuhaš, dolijevaš i to, uglavnom trošak kemije je 450-ak kn i uz ulje određene količine dobiš ca 750l goriva, to je ono kaj sam ja pohvatal na brzinu.

Neki iz Našica ga možda znaju :)
DIY or die!

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #35 : 13 Svibnja, 2013, 09:40:08 »
Dali mi se čini il je palmino ulje skupo? Koji ga to restorani troše? Neki exkluzivni?
Sad će država uvest restoranima i festfudovima obavezu knjiženja ulaska i izlaska ulja i zbrinjavanje istog u specijalnim odlagalištima.....
Mislim, to je gorivo bez trošarine, cestarine, karine, pederveja.....:aa:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #36 : 13 Svibnja, 2013, 09:47:48 »
A daj, kolko nas država pljaćka ovo je nula bodova. Treba se snači, ne
DIY or die!

Offline ivmatic86

« Odgovori #37 : 13 Svibnja, 2013, 19:28:53 »
Svaki restoran bi triba PLAČAT odvođenje i zbrinjavanje ulja i za to dobit pečat svaki put kad je ulje pokupljeno. Da bi mogli legalno vršit prikupljanje ulja triba van taj pečat, a mogu van ga dat samo oni koji i prikupljaju ulje (cios i slično). Naravno da ga je nemoguće dobit  :ubise: i još dosta pravnih gluposti koje ja ne razumin. Ja san pita po studentskin menzama u St jer su oni veliki potrošači ulja i bili bi oduševljeni da to neku skuplja besplatno, ali NIŠTA nesmiju bez da dobiju taj pečat kad im se ulje pokupi.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Lugburz

• Antique Member
  • Vozilo:: Octavia 1 1.6 lpg
« Odgovori #38 : 13 Svibnja, 2013, 22:02:21 »
pa reci da im ti neces sve pokupit :D

Offline bubuleja

« Odgovori #39 : 13 Svibnja, 2013, 22:26:49 »
dođite mi pomirisat auspuf između 5 i 11 mj.
Adio mare

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #40 : 13 Svibnja, 2013, 23:27:25 »
Citat: bubuleja;384503
dođite mi pomirisat auspuf između 5 i 11 mj.

Šta je tad sezona girica? :rofl: :rofl: :rofl::rofl:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline bubuleja

« Odgovori #41 : 14 Svibnja, 2013, 08:14:28 »
Citat: frik-ri;384534
Šta je tad sezona girica? :rofl: :rofl: :rofl::rofl:

:pda:
Adio mare

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #42 : 14 Svibnja, 2013, 08:42:15 »
Filtriranje, filtriranje i samo filtriranje a u novije generacije diesela ni slučajno no za oldtimerovanje dušu dalo, ima onaj mali bradica iz top geara emisiju u kojoj je furao prvo na stazi u starijoj mečki radi testiranja performansi a onda i nekakav maraton izdržljivosti mislim do Brightona na obali! Mora biti na net-u, crvena mečka ako se dobro sjećam, čak je i nekog "celebritya" vozio na neku premijeru sa tom mečkom! M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline studentt

« Odgovori #43 : 14 Svibnja, 2013, 09:38:44 »
je bilo je to i to w 124 250,nije bilo nikakvih problema

Offline Marin993

• Junior member
  • **
  • Vozilo:: 316i E30, ...
Odg: Otpadno jestivo biljno ulje kao gorivo
« Odgovori #44 : 20 Kolovoza, 2013, 12:44:00 »
ide bez problema na razrijeđeno jestivo i motorno ulje, fiftač, imao sam prilike voziti bmw 324td, na jedno i drugo, ali po ljeti, zima je sasvim nešto drugo. može i 75% ulja na naftu ali ide puno puno slabije i ne znam kad će stati.

ugl. ide sve unutra samo se mora sniziti viskozitet ulja predgrijavanjem i/ili miješanjem jer bi inače pumpa otišla brzo, filter radi probleme i ne raspršuje se gorivo, prednost je linijska pumpa, mećave, traktori i slično te jako dobar starter i akumulator.

inače podržavam bilo kakvu akciju po tom pitanju, ili razbijati biljno ulje metanolom( :blue:) za biodiesel ili razrijediti filtrirano pa imati auto sa jeftinim motorima(500kn kom) u standby-u i samo mijenjati kad se raspadnu.

predložio bi svakome sa željom da otvori poduzeće i počne sa malim(za sebe i okolno), sad svugdje daju i nepovratna sredstva za čak i bezvezni projekt i sigurno bi bilo mjesta na tržištu a kemikalije i strojevi bi bili lakše nabavljivi za pravne osobe, a otpada je puno(pa čak i plastika->dizel) i tu snalažljivi ljudi jako brzo uspiju

a za osobne potrebe je previše posla jer to vrijeme kombinacija i brljanja je vrijeme koje se neće nikad vratiti, narušeno zdravlje, da ne govorim da ti stane auto uz cestu u 2013. godini u EUROPI WTF, koja je to bruka, bolje za tu uštedu uzeti novijeg benzinca i staviti multipoint lpg a višak vremena provoditi sa golim ženama :girl_dance:

što se tiče otpadnog ulja za svaki otpad pa tako i ulja treba se voditi evidencija i prateći listovi za zbrinjavanje ali to vode samo veća poduzeća koja su eksponirana čisto da imaju ISO standard bragging rights a država ionako nikoga ne kontrolira u detalje jer imamo mickey mouse ministarstvo okoliša već smo u europi a još nije opsežno sortiranje otpada u igri osim tamo gdje se vidi (Zagreb) te pojedinci

btw ako nekome treba centrifugalni separator, prodam za malo para ili zamjene, nemam ni centralno ni auto na naftu pa mi ne treba, PM
« Zadnja izmjena: 22 Kolovoza, 2013, 10:39:42 Marin993 »
Ajs Nigrutin:"Debele žene su popile sav espreso u gradu!"