Autor Tema: Kvar aparat za varenje  (Posjeta: 11603 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deda

• Antique Member
Odg: Kvar aparat za varenje
« Odgovori #15 : 01 Prosinca, 2013, 19:15:19 »
S obzirom da švasam sa CO2 već više od 25 let,jedan savjet;ne španajte prisak bez veze,samo toliko da kotačići ne prklizavaju dok guraju žicu,jer sve zapinjanje nastaje kada se dizna razdere i onda ako su kotačići za pogon žice prenapeti poćne ju gužvat.Kolko dizna traje ovisi o načinu švasanja i materijalu koji se švasa i kvaliteti žice,nekad ode taj čas,nekad traje dugo.Koštaju nekolko kuna i uvjek ih treba imati desetak karj sebe,jer nikad neznaš kad će te poćet zezat i kad će ti se žica spalit u njoj pa ti ju začepi..Naravno ovo sve vrijedi onda ako je pištolj i svi kontakti i spojnice u redu.Još nešto,pazite da vam žica za švasanje ne zahrđa,onda ju možeš hitit,jer će stalno cvikat i motati se .
« Zadnja izmjena: 01 Prosinca, 2013, 19:16:50 deda »

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #16 : 01 Prosinca, 2013, 19:28:53 »
Deda - hvala na savjetu,i kao što rekoh sutra idem odmah po dizne,jer nitko nije mijenjal ništ kak sam kupil,znači ode kolut od 5 kg,na istu diznu.Sad za varenje neznam,vari Zoran,mislim da zna variti i to super,jedino kaj je on naučen na veliki(ANTONOV) co2 pa mu je ovaj možda premali.
To me podsjetilo na moje rođake koji su vozili kamione i autobuse super ,ali osobni auto nikak!!! :smajlold:
marijanko

Offline chaos

« Odgovori #17 : 01 Prosinca, 2013, 20:39:28 »
Ne kontan, meni je stari stara škola i iako ima profi Lincoln, još uvik radi (a tako me i učija) da se pri uvlačenju žice sapnica skida.

To isto kažu i mnogi tutorijali...

ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #18 : 01 Prosinca, 2013, 21:05:23 »
Naravno skineš ju i kad prođe i vidiš da sve fino šljaka,zašarafiš ju.

Offline jemict78

• Antique Member
« Odgovori #19 : 01 Prosinca, 2013, 21:35:59 »
Decki zapinje vam zica i to u rukohvatu ja sam se narastavljal svog malo radi pa opet zasteka. Popizdil sam i kupil drugi rukohvat sa kablom komplet malo kvalitetniji i radi brz greske. Na danasnjim aparatima mislim na ove nize cijene su rukohvati ko da ih deca rade :shootme: nema vise kvalitete ko sto je nekad bilo :borac:

Offline Motohod

• Antique Member
  • Vozilo:: Kawasaki
« Odgovori #20 : 02 Prosinca, 2013, 17:17:40 »
Imam Varstroja, preradio sam ga na euro priključak, sad je križanac Gorenja i Abicor-Binzela :rofl:

G. Marijan, evo link na servis... imaju dijelove za Varstroj, v Čakovcu su:

http://servus.hr/index.php/ponuda/menu-id-145

Osim toga, Zoran ne zna švasati ak nema hrđe na plehu... možda radite neki auto kaj je malo hrđe pa mu ne ide  :secret: :lol: :lol:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #21 : 02 Prosinca, 2013, 17:21:53 »
A i farba bolje čapa na hrđu.