Autor Tema: Smrad u unutrašnjosti  (Posjeta: 9995 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rrider

• Gost
Smrad u unutrašnjosti
« : 11 Travnja, 2013, 15:17:35 »
Pozdrav, kupio sam Opel Tigru i iako ima (tek) 16 mislim da mi mozete pomoc, naime stajala je neke dvije godine i od vlage i ko zna cega sva se usmrdila... Mislim da savjetima mozete pomoc i meni i svima koji imaju slicne probleme :)

dali mi je najpametnije odvesti automobil na ono dubinsko čišćenje ili ima neka jednostavnija i jeftinija varijanta( tapecirung nemogu izvaditi van,jedino siceve mogu)

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #1 : 11 Travnja, 2013, 15:22:25 »
naj jeftinije ti je da otvoriš sva vrata na vrhu Velebita kad bura najače puše :D
Nemoj spominjat riječ jeftino ili povoljno, to nije dopušteno :ghh:
Probaj sa Tuff.stuff-om ili sličnim dubinskim čistačima
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Rrider

• Gost
Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #2 : 11 Travnja, 2013, 15:35:38 »
iz Rijeke sam i ostavljam auto otvoren vec tjedan dana na ovoj buri al neide na bolje hahah... ok potrazit cu taj Tuff.stuff

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #3 : 11 Travnja, 2013, 15:51:43 »
Citat: OVERDOSEDSPEEDJUNKIE;381216
naj jeftinije ti je da otvoriš sva vrata na vrhu Velebita kad bura najače puše :D
Nemoj spominjat riječ jeftino ili povoljno, to nije dopušteno :ghh:
Probaj sa Tuff.stuff-om ili sličnim dubinskim čistačima

Aaaa hahahaha... Pa ljudi će pomisliti da smo - ljubavnici... :lol: :rofl: Ili bar u najmanju ruku oni koji gledaju jedan drugoga dok piške, kake i ljube curu... Kako se toono zove... Joooj.. ne mogu se sjetiti... DA! Sijamski blizanci... :rofl:

Ja bi samo dodao... OVO nije po nekom scenariju... Ovo je - slučajno.. Aaa hahahaha... :rofl:
...
...
Evo - moj ti je savjet ''Classic naturalle'' ili 'Bura drugog dana''...

http://renault4.rs/forum/viewtopic.php?f=28&t=2254

...
A sad ozbiljno..
Kompa - piše da si iz Rijeke... :palac:
Za početak... IZVADI SVE što se iz auta izvaditi može. SVEEEEEEEEEEEEEEEEEE... isprazni pretinac za rukavice jer unutra moze biti kutija Vileda krpice sa kojom je elegantno jednim potezom kung-fu tehnikom tigar-ždral-avokado, kao na reklami za Cilit bang obrisana rigotina. Vjeruj - pričam iz iskustva. To je frendu smrdilo u autu do te mjere da je mislio prodati auto. :rofl: A ono mladi braco se malo uneredio... Pa kurvinjski sakrio... :rofl:
Znači - sve iz auta - VAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!
Korak drugi - ''vrebaj'' lijepo vrijeme i drži auto širom otvoren neka ga rka taj naš blagoslov Bozji koi se burom zove.
Mljevena kava - stari trik... na nekoliko ''strateških mjesta'' u autu stavi plitke posude u koju istreses mljevenu kavu. kako kaže OvergrozniSpeedoGaćeĐanki - ne postavljaj na forumu spike ''jeftino'' jer mi je basnei dan spomenuo kavu pa cu preporuciti jednu vrstu koju mi je bas on rekao - odeš u Juznu Ameriku i imaš jednu specijalnu kavu koja raste svakih nikad, a inače i rijeđe. E, s njom moraš nahraniti jednu specijalnu vrstu mački i ondaih pratiš danima i skupljaš njihov izmet. Iz izmeta vadiš zrnca kave i obrađuješ ihkao i ove obične kave za smrtnike. Nakon što uvezeš tu kavu u Hrvatistan i platiš poreze i carine - i prođeš fuljeftino za samo kojih dve... Dve i pol milje kuna o kili - odeš u Millman da ti ju izmelju i s time posipas auto. :lol:
Nov si na forumu pa moram reci da se  šalim. Mirise ''skuplja'' i ona jeftinjava iz Lidla, nemaš frke. Savjetovao bi ti da otvoriš temu ''gdje kupiti najisplativiju kavu'' ali ćeš dobiti svakakve savjete oji ce se okarakterizirati da si - fušer :rofl: i da ne voliš svoj auto. Ako kažu ''tutač'' - to ti isto znači auto, samo je to zagrebački slang. Recimo Modni Mačak vozi Cigija u svom tutaču, ku'š,ne...? :rofl:

ZNACIIIIIIIIIIIII... Sve iz auta van... Prozraci ga... Stavi preko noci kavu da pokupi miris... kavu mozes i kuhati kasnije ako si iz Šila, Punta... Omišlja... :rofl: je, je - škoda je ćo da se ne potroši...  
Ako auto smrdi na vlagu... Ako je bas ''mokar'' tu tipomaze krupna sol. najbolje ona za posipavanje ceste - jer je tzv ''jeftilen'' odnosno - đabe. Isto kao kava - u plitke posude stavi novinski papir i po papiru sol i stavi u auto. Iznenaditi ces se koliko vlage sol upije.

Nadalje...
Ako ti to ne uspije... Temeljito pranje... Možeš u ''sam svoj majstor'' režijij pa ''izgubiti cetiri sata zivota'' - ili ga dati na kemijsko čišćenje...
Uglavnom - samo nemoj napraviti NAJVECU gresku... Taj miris ''prekrivati'' sa trideset i osam borića i mirisa u svakom ventilacijskom otvoru.
Takoder vrlo vazno...
UPALI ventilaciju i prošnjofaj - ako ti od tuda izlazi smrad... ne bi ti volio biti u kozi... :( To onda cistiš sa onim sprejevima za čišćenje klime... Jako mukotrpan i skup posao... Jednom poznaniku su izlili mlijeko u ventilciju jer je bio malo ''zločest''. Smrada se nije nikad riješio.
Eto...
Pa ti ''vjetri''...
I ne vozi se sa otvorenim prozorima i mokrrom glavom, nemoj da ti kvocam ''kao mama''. :vecernji: :aa: To ti nije zdravo - prehladiti ćeš se. :pda:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline ivmatic86

Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #4 : 11 Travnja, 2013, 18:08:17 »
Slušaj frika i auto ti neče smrdit :D Obavezno izbaci siceve, operi ih u onon deterđentu za tapete (Tepisan ili tako nešto) i ostavi da se dobro osuše. Kad su sicevi vanka podni tapet i nije neki problem izvadit, često je smrad baš u njemu. Tapet u gepeku možeš izvadit bez problema. pogledaj jel ti skuplja vodu u gepeku di je rezervna  guma (ako je u gepeku). Tapete kadsu vanka isto dobro operi u ton šamponu.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Domi

• Veteran member
Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #5 : 11 Travnja, 2013, 19:35:36 »
evo dečki su sve napisali što se tiče čiščenja, a ja bi malo offtopnuo i pitao Frika za savjetić;; druže, posudio sam od frenda katricu (reno 4) da nešto prevezem, al nisam ništa na kraju vozio.. naime, sjeo sam u auto, upalio je iz prve, objesim jaknu na vješalicu i nikak nač rikverc??? pa jel moguće da taj auto nema rikverc???  a bome nisam našao ni druge brzine..... :pda:
Fiat Abarth Ritmo 130 TC, konzumirajmo talijansko
Fiat-Lančica mila majčica

Offline vinc

Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #6 : 11 Travnja, 2013, 20:11:01 »
pa naravno.  nisi se umno povezao sa katricom kanticom kanturinom..  ona ti nema mjenjac. mislima saltas sa kuplungom i madjugasssom..
Panta Rei

Offline deri valdez

• Antique Member
Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #7 : 11 Travnja, 2013, 21:25:19 »
:ghh::ghh:
Citat: frik-ri;381222
Aaaa hahahaha... Pa ljudi će pomisliti da smo - ljubavnici... :lol: :rofl: Ili bar u najmanju ruku oni koji gledaju jedan drugoga dok piške, kake i ljube curu... Kako se toono zove... Joooj.. ne mogu se sjetiti... DA! Sijamski blizanci... :rofl:

Ja bi samo dodao... OVO nije po nekom scenariju... Ovo je - slučajno.. Aaa hahahaha... :rofl:
...
...
Evo - moj ti je savjet ''Classic naturalle'' ili 'Bura drugog dana''...

http://renault4.rs/forum/viewtopic.php?f=28&t=2254

...
A sad ozbiljno..
Kompa - piše da si iz Rijeke... :palac:
Za početak... IZVADI SVE što se iz auta izvaditi može. SVEEEEEEEEEEEEEEEEEE... isprazni pretinac za rukavice jer unutra moze biti kutija Vileda krpice sa kojom je elegantno jednim potezom kung-fu tehnikom tigar-ždral-avokado, kao na reklami za Cilit bang obrisana rigotina. Vjeruj - pričam iz iskustva. To je frendu smrdilo u autu do te mjere da je mislio prodati auto. :rofl: A ono mladi braco se malo uneredio... Pa kurvinjski sakrio... :rofl:
Znači - sve iz auta - VAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!
Korak drugi - ''vrebaj'' lijepo vrijeme i drži auto širom otvoren neka ga rka taj naš blagoslov Bozji koi se burom zove.
Mljevena kava - stari trik... na nekoliko ''strateških mjesta'' u autu stavi plitke posude u koju istreses mljevenu kavu. kako kaže OvergrozniSpeedoGaćeĐanki - ne postavljaj na forumu spike ''jeftino'' jer mi je basnei dan spomenuo kavu pa cu preporuciti jednu vrstu koju mi je bas on rekao - odeš u Juznu Ameriku i imaš jednu specijalnu kavu koja raste svakih nikad, a inače i rijeđe. E, s njom moraš nahraniti jednu specijalnu vrstu mački i ondaih pratiš danima i skupljaš njihov izmet. Iz izmeta vadiš zrnca kave i obrađuješ ihkao i ove obične kave za smrtnike. Nakon što uvezeš tu kavu u Hrvatistan i platiš poreze i carine - i prođeš fuljeftino za samo kojih dve... Dve i pol milje kuna o kili - odeš u Millman da ti ju izmelju i s time posipas auto. :lol:
Nov si na forumu pa moram reci da se  šalim. Mirise ''skuplja'' i ona jeftinjava iz Lidla, nemaš frke. Savjetovao bi ti da otvoriš temu ''gdje kupiti najisplativiju kavu'' ali ćeš dobiti svakakve savjete oji ce se okarakterizirati da si - fušer :rofl: i da ne voliš svoj auto. Ako kažu ''tutač'' - to ti isto znači auto, samo je to zagrebački slang. Recimo Modni Mačak vozi Cigija u svom tutaču, ku'š,ne...? :rofl:

ZNACIIIIIIIIIIIII... Sve iz auta van... Prozraci ga... Stavi preko noci kavu da pokupi miris... kavu mozes i kuhati kasnije ako si iz Šila, Punta... Omišlja... :rofl: je, je - škoda je ćo da se ne potroši...  
Ako auto smrdi na vlagu... Ako je bas ''mokar'' tu tipomaze krupna sol. najbolje ona za posipavanje ceste - jer je tzv ''jeftilen'' odnosno - đabe. Isto kao kava - u plitke posude stavi novinski papir i po papiru sol i stavi u auto. Iznenaditi ces se koliko vlage sol upije.

Nadalje...
Ako ti to ne uspije... Temeljito pranje... Možeš u ''sam svoj majstor'' režijij pa ''izgubiti cetiri sata zivota'' - ili ga dati na kemijsko čišćenje...
Uglavnom - samo nemoj napraviti NAJVECU gresku... Taj miris ''prekrivati'' sa trideset i osam borića i mirisa u svakom ventilacijskom otvoru.
Takoder vrlo vazno...
UPALI ventilaciju i prošnjofaj - ako ti od tuda izlazi smrad... ne bi ti volio biti u kozi... :( To onda cistiš sa onim sprejevima za čišćenje klime... Jako mukotrpan i skup posao... Jednom poznaniku su izlili mlijeko u ventilciju jer je bio malo ''zločest''. Smrada se nije nikad riješio.
Eto...
Pa ti ''vjetri''...
I ne vozi se sa otvorenim prozorima i mokrrom glavom, nemoj da ti kvocam ''kao mama''. :vecernji: :aa: To ti nije zdravo - prehladiti ćeš se. :pda:

pickica omekanio si.:ghh:

Offline AlfaZD

Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #8 : 11 Travnja, 2013, 23:06:30 »
Stavi pod sic kilo - dva zelenih jabuka. neka se voze 5-6 dana.
Meni je pomoglo izvući smrad od ribe, ocijedila se u tapete, toliko je upilo da ni vađenje i pranje nije pomoglo.
Samo ih kasnije ne pokušavaj pojesti.......
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

SCARY

• Gost
Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #9 : 12 Travnja, 2013, 00:01:22 »
na više foruma na više mjesta sam objašnjaval s čime se jako djelotvorno uklanjaju smradovi...
sad mi se neda ponovno tu tipkati...

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #10 : 12 Travnja, 2013, 00:01:30 »
Citat: Domi;381246
evo dečki su sve napisali što se tiče čiščenja, a ja bi malo offtopnuo i pitao Frika za savjetić;; druže, posudio sam od frenda katricu (reno 4) da nešto prevezem, al nisam ništa na kraju vozio.. naime, sjeo sam u auto, upalio je iz prve, objesim jaknu na vješalicu i nikak nač rikverc??? pa jel moguće da taj auto nema rikverc???  a bome nisam našao ni druge brzine..... :pda:

Dragi moj Domi... :D :D Reći ću samo:
''Nije svaka kocka - kocka. ;) '' :palac:

Ku'iš...? 8) 8) 8)

Što se tiče tvog pitanja, cijenjeni kolega Vinc je rekao samu bit, a ja ću pojasniti... :lol::lol::lol:
Naime... Taj Ljuljavi šporet ili ta... Kocka ljuljava ti je u biti bionički stroj. Mehanika je povezana sa ''živom tvari'' koja se ''stopi'' sa vozačem tako da vozač i sam stroj, sama mašina - postanu - jedno.
Sama vožnja tog vozila se zasniva na dva pogona - warp nadsvjetlosni pogon koji se koristi za loko vožnju i otvorenu cestu, te transwarp pogon koji je, laički rečeno ''mnogo brži warp pogon'' a koristi se za jurnjavu po autocestama ili nekim sličnim prostor-vremensko-kontinuumskim bespućima.
Ako želiš, mogu ti u kratkim crtama objasniti kao funkcionira transwarp pogon da se više ne nađeš u sličnoj situaciji. Prvi dio si napravio odlično - odložio jaknu na vješalicu da se raskomotiš. Druga stvar što si trebao učini je samo umno se povezati sa bioničkim kvačilom i bioničkim mjenjačem i jednostavno - krenuti ''kao jedno tijelo''. :pilot:
Izi ez det. :pda:
Evo, ovako ti to izgleda izvana kad Ljuljavi šporet otvara crvotočinu i ulazi u tranwarp kanal.

U biti stvar je vrlo jednostavna - trebaš samo shvatiti princip rada otvaranja i postavljanja transwarp koridora u samoj tranwarp mreži i transwarp čvorištima. jedino na što moraš paziti je integritet trupa a to osiguravaš tako što, opet mislima, projiciraš strukturalni integritet ispred same Kocke, odnosno Ljuljavog šporeta i time u biti izbjegavaš ekstremna gravitacijska smicanja samog trupa. Nove verzije GTL-a imaju automatsko preračunavanje temporalnog prostor-vrmenskog kontinuuma, dok na TL-ima to radiš ''po starinski'' na oldshool način - mislima.
I za kraj, još samo mala zanimljivost... Da vidiš kako izgleda kad mislima očepiš po gasu pa se otvori transwarp koridor na cca 0:40 min...

[video=youtube;sFTFNR1Og7k][/video]

ma kažem ti... Strava ti je to jednostavan auto... :lol::lol:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline frik-ri

• Antique Member
Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #11 : 12 Travnja, 2013, 00:09:37 »
E... I da ne bude samo o pogonu i mijenjaju brzina još je jedan savjet kao se ''boriti'' sa mirisima. pali u frižiderima, škrinjama pa čak i u ormarima starim, ne znam zasto ne bi i u autima.
Možeš, opet u one plitke posude staviti i ocat. Ocat ce ''izvući mirise'' a sam prostor u autu će se malo ''zasmrditi'' octom. Kada se ocat  ''razvjetri'' ostati ce u kabini ''svježi'' miris ili bar - ''svježiji nego što je bio''.
E sad... :lol:
Dve stvari...
Prva... Nemoj izliti ocat po autu! :rofl:
Druga... NEMOJ sve ovo sto je receno pokusati odjednom... Kava, jabuke, sol ocat... Ispada kao neka detoksikacijska proljetna ''smrsavite-osam-kila-mjesecno'' dijeta. :rofl:

Offline frik-ri

• Antique Member
Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #12 : 12 Travnja, 2013, 00:22:42 »
Citat: SCARY;381302
na više foruma na više mjesta sam objašnjaval s čime se jako djelotvorno uklanjaju smradovi...
sad mi se neda ponovno tu tipkati...
Pa daj barem nekoliko linkova... :pda:

SCARY

• Gost
Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #13 : 12 Travnja, 2013, 00:42:06 »
da zanašam jajca na zavoju lijenima - neću...
i sami mogu uložiti malo truda pa pogledati po tražilicama unutar pojedinih foruma ;)
a nisam na 358ipol milijuna foruma ;)
btw, i tu sam objašnjaval postupak detaljno...

Offline Domi

• Veteran member
Smrad u unutrašnjosti
« Odgovori #14 : 12 Travnja, 2013, 01:19:29 »
Frik, full si mi to dobro objasnio, mislim da ću skupit hrabrost i zajahat katricu još jednom, da se malo podsjetim mlađih dana i istinskih užitaka u katricama!!! e a taj pogon, to si ti u onom zavojčeku u Rijeci isto isprobal?? jelda, ima na onom filmiću, mislim taj bionički transwarp... vidi se i kako su intregalaktičke gevinde odradile posao junački!!  al se nasmija na onaj ulet, svaka čast.. evo neću više smetat čovjeku u borbi protiv smrdeži..
Fiat Abarth Ritmo 130 TC, konzumirajmo talijansko
Fiat-Lančica mila majčica