Upravo tako kako kolega kaže. Kao iz one reklame za HAK ''Kooolko sam ja tako Tamića popravio'' Daj još veći čekić pa razvali - mora da izađe. Pa ju saviješ ko bananu... Pa se navoj ''rascufa'' kao glava od zakovice pa tek onda kuku majko.
Znači - ono što tebe muči je - s koje strane je ušla. Sa one strane na kojoj NIJE navoj. Pedala ima svoj utor u samoj toj ''rupi'' kao sto i osovina ima svoj utor.
Kad je to sve OK i kad ne radi sivonja (poput mene dok još onomad bijah mlad)

pedala se natakne na osovinu - poravna u položaj i klin doslovce ''sjedne'' ko guzica na školjku. meko i elegantno. Malo potuckati čekićem, staviti podlošku i staegnuti šaraf doslovce rukom i malo dotegnuti ključem. Amen
Kod demontaže je problem ak je stvar zapekla. Onda ju namoči ddddoooobrrroooo ili sa WD 40 ili sa neki ''žešćim'' proizvodom poput Bernera, Wurtha ili slično za takve stvari ili jednostavno sa strane navoja lijevaj ulje za kočnice dok ''sve ne zapliva''.
Kad jedan od tih medija ''odradi'' - onda na taj navoj stavi maticu - ili još bolje DVE ako mozes pa ih ''kontra-stegni'' a te matice ce sluziti da em ne ostetis sam klin (bilo bi dobro staviti taj isti nazad ako nije oštećen jer su prije klinovi rađeni od ''materijala'' a dans od ostataka sira iz obližnje tvornice krekera) i da ne ''rascufaš'' i ne deformiraš sam klin do te mjere da ćeš ga teško izbiti van ak oje žešće zapekao.
Pedala se može ''svući'' sa osovine, ako se dobro sjećam -
samo dok je klin POTPUNO izbijen. Moooožda i može dok je klin unutra, ali nisam siguran jer je uvijek bilo ''bam..bam...BAAAM!!! plink-plink...link...'' Klin ispadne kao geler i - voila... Skidaj dalje.
Taj ''kvadretić'' ća si ga sinjal
JE sastavni dio kajle i baš se na tom dijelu zna odlomiti ako je stvar žešće zapekla a ti imaš malo veći alplikator sile, odnosno - seljački rečeno... Veći čekić! :bb2:
Pa onda imaš belaj kojeg pokušaš riješiti izbijačem koji je opet rađen od simpatičnog materijala koji ječinom spada u rang spolovila devedesetogodišnjaka koji pati od dijabetesa.
Znači - izbijaj ga (lupaj ga) sa one strane na kjoj je navoj. Ako je ipak ''tvrdo'' kad nabijaš do te mjere da se cijela rama ''stepa'' a bilo je i takvih slučajeva - bilo bi dobro postaviti neku ''kontru'' ispod same osovine da em ne sje...PIIIIP!!!...eš ležaj osovine odnosno da ne skriviš/oštetiš osovinu.
Ako ti je bic u ''servisnom položaju'' odnosno okrenut ''na volan i sic'' sic i vilan ti ''amortiziraju'' udarac i moraš lupati k'o sivonja dok istovremeno sjebuckavaš cijeli bic.
Uglavnom - finomehanika - ako ne ide.. Smiri se i uzmi veći čekić.