Dakle... imao sam potrebu zamijeniti dio limarije u autu, to je dio vatrozida gdje ulazi instalacija kroz gumeni čep... i baš je tamo istrunuo... razmišljao sam kako to riješit, pa putem neta, ljudi, sebe, ne spavanja... došao na ideju....
ako trebate rupu cca. 40mm, nadjite cijev sa unutarnjim promjerom od 42mm...zašto? pa ako koristite lim od 1mm, a imate ga u krugu sa svih strana, znači debljina materijala smanjuje radijus rupe... eto...primjer samo...
Ja sam imao ploču od 2mm lima te odrezao dva pravokutnika,ali jedan sa rupom fi40, te na donji pravokutnik dvije rupe za šarafe fi 10mm... imao sam komad cijevi sa vanjskim promjerom od 40mm te je nagurao unutra.... između pravokutnika sam napravio odstojnike, stupiće... od nekih 5cm... tek toliko da imam mjesta sa matice kod montaže na pank...
Drugi dio alata je komad te iste cijevi navaren na komad flaha... koji ima dvije rupe fi 10mm istog razmaka kao i pravokutnik prošlog alata.... kad sam gotov s prvim alatom, odšarafim leptir matice i zamijenim alate za 1min...
Sav alat koji vam treba kod oblikovanja lima sa ovim alatima su čekić, dvoja klješta za stisnut lim na alat, dlijeto ili kaj imate pri ruci kao udarni rezač za lim, drveni komad sa izrezanim V oblikom.