Autor Tema: Sprej po kodu-RIjeka  (Posjeta: 12533 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gogot4

• Veteran member
Sprej po kodu-RIjeka
« : 05 Listopada, 2013, 20:09:19 »
Gdje u Rijeci napraviti sprej po kodu ( nijansi ), i ako netko iz iskustva zna gdje će najbolje pogodit nijansu. Radi li bauhaus slučajno? I još bi mi trebao bezbojni u spreju otporan na benzin, da li takav postoji?  :hi:

Offline ax-ja

• Veteran member
Odg: Sprej po kodu-RIjeka
« Odgovori #1 : 05 Listopada, 2013, 20:19:47 »
itea marinici..kod plodina
Bogataš u tuči nastoji sačuvati lice, a siromah kaput.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #2 : 05 Listopada, 2013, 20:51:01 »
Bezbojni u akrilu,niš ga više ne topi,kad se osuši.

Offline gogot4

• Veteran member
« Odgovori #3 : 06 Listopada, 2013, 18:39:38 »
aks- je li pogode dobro nijansu?

deda- misliš da mi zamiša normalni bezbojni u sprej? Ima li kupit neki 2k bezbojni koji je otporan?

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #4 : 06 Listopada, 2013, 21:46:15 »
Da, znam... Ti pitaš jedno, ja sad ''kenjuckam'' nešto posve drugo. Hoćeš odgovor? Itea na Marinićima recimo. Iznijansiraju, uguraju u sprej i amen. Sve pet... Sve super. Evo, ja odgvorio.
Mogu sada pitati zašto ti to treba? Ti ''sprejevi'' su SAMO i doista SAMO za tako male površine i tako male stvari ofarbati da je to doista samo ''nužno zlo''.
Ta ''boja'' u tom spreju je tako rijetka i ima je tako malo da za neko iole kvalitetno lakiranje dolaze u obzir neki mali ''pedalj puta pola pedlja'' predmeti poput poklopca goriva ili neki mali dekl.
Za sva druga ''kemijanja'' poput home made popravaka kako neki kazu ''malih povrsina'' a pritom misle na blatobran ili neki slican ''mali komad auta'' - ti sprejevi su samo nakarada. Ili ako to želiš ''zaliti'' kako treba - treba ti, karikiram, sto sprejeva. I opet ti to neće nikad ispasti ''kako treba''.
Ako ti treba za pofarbati blatobran ili nesto - sto puta ti se vise isplati kupiti deci dva boje pa to kod nekog tko ima kompresor i špricu lijepo zaliti ili dati nekom pituru koji je ''frend od frenda'' da ti to napravi ''za jednu cugu''.
Svi popravci na autu sa tim sprejevima nakon nekog vremena ''pokazu'' svoje ''pravo lice'' te se pojave ili fleke ili požmari boja ili se jednostavno desi neki klinac. Branici - pogotovo.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline romyo

« Odgovori #5 : 08 Listopada, 2013, 14:50:51 »
Pa čovjeku i treba sprej za popiturati nešto 'na sitno'.
Upravo to... branikić, pa felgice, pa stranicu od teretnoga prostora itd.
I od vozila se napravi nešto što privlači pogled.
Možeš čak i reklame - šablone po njemu piskarati, jel tako Gogot4?

Inače, ima par dečki kod nas, čuda rade 'na sitno' sa tim sprejevima, ozbiljno.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #6 : 09 Listopada, 2013, 11:48:11 »
Sa sprejom se NE MOŽE ofarbati ''branikić'' ni ''felgica'' a kamoli stranica teretnog prostora, ako ćemo gledati na imalo kvalitetno lakiranje da to na nešto sliči.
Ako se radi o ''preinaci vozila'' za maškarani rally Pariz-Bakar - onda nije frka.
Ako se radi o izradi natpisa koji je godinama krasio zaobilaznicu ''Kao brod u boci putujem... Volim te puno, puno...'' - onda nije frka.
Ako se radi o nekoj političkoj paroli ili paroli iz nekih drugih društvenih sfera poput: ''Dolje crvena banda'' ... ili ''Mamiću odlazi!!!'' - onda nije frka.
I dalje tvrdim da se sa sprejevima nema šta ozbiljno oko auta ''čačkati.'' Sa sprejom se može ofarbati poklopac rezervara goriva (navodim kao primjer) i neke druge, u pravom smislu te riječi - sitnice. I to ako se radi o nekom starijem autu. I ako znaš farbati i ako nisi amater i ako se uistinu potrudiš. Pod ''stari auto'' mislim na boje bez metalik efekta, bez tehnike baza+lak, ili ove nove lakove koji imaju ''dubinski sjaj''. Popraviti nešto na novom autu tipa 2005+ godina ili na nekom ''oldiju'' koji je UISTINU kvalitetno ofarban - nema šanse sa sprejom.
Ofarbati felge - nema šanse. Odnosno, da budem točniji ''nema šanse''. Jer ti za ofarbati četiri felge treba puno više od - spreja. Treba ti dobar temelj. A pod ''temelj'' ne mislim na ''dva mikrona nečeg crvenog''. Treba ti i špric kit... Treba ti kvalitetnaboja, odnosno ''boja'' da ne idem sada u razradu ''po elementima sistema''.
I ja sam ''sređivao'' felge na autu sa sprejevima. Ih problema. Jedno popodne si uzmeš vremena, bušilicu i četku... I sprej. I očistiš felge i ofarbaš ih i ''super ispdane''. To što nakon par mjeseci počne izbijati hrđa, otpadati boja, a one felge koje su namijenjene zimskom setu guma pokleknu vec u prvoj sezoni snijega. Poslije zime budu kao jedrenjak poslije napada Riđobradog ili kapetana Morgana.
I onda kad ti dojade te spike ''pa isplati se svako malo sprejom'' i odlučiš se na pravi posao, čak i u vlastitoj režiji potpomognut pomoći profesionalnog pitura dođeš do zaključka da ti lakireri i nisu baš ''vesla sisali'' u školama i da nisu tu samo da deru pare jer eto ''to mogu i ja, koji klinac on meni traži 8000kn za lakiranje auta''
Ja sam na svoje felge,uz svesrdnu pomoć Vlada pitura sprašio više od kante zelenog mobihela, skoro pa pola litre što srebrne ''boje'' koja je bila baza i srebrne ''boje'' sa ''krupnim metalikom'' u sebi koja je ''naprašena'' s više od pola metra i onda se sve zelilo sa skoro litrom bezbojnog laka. DuPont laka.
Kad si tako napraviš felge onda skužiš da ono ''ma samo malo sa četkom i sprejom'' je uistinu - dječja igra. Kad si tako napraviš felge onda ti dođe da zaplačeš jer se nisi dovoljno potrudio oko rubića, oko utora, oko detalja jer felga izgleda ''kao da je od stakla''. Glatka, sjajna... Jednom riječju predivna.
Takav posao kod lakireka košta, realno, 1000 kn i dobiješ felge koje su doslovce kao nove i koje se neće ljuštiti i hrđati godinama.
Takav posao nećeš NIKADA napraviti sa - sprejom.
Zato uvijek svima svjetujem - ako zelis ustediti ili samo ''napraviti sto vise sam iz ljubavi prema tome i iz samog hobija'' kupi boju, odradi koliko možeš, odi do lakirera i - to je to.
Ili još bolje, ako nisi u tom điru - daj lijepo paru majstoru koi to radi i iako ''boli po đepu'' bar ćeš imati odrađen posao. Ovako sa ''ofarbati sprejom branik'' u većini slučajeva nećeš imati ni dobro odrađeni posao, baciti ćeš novac na materijal i bezveze izgubiti vrijeme koje si mogao provesti na kakvoj terasici uz kavicu i uživati u sat-dva vremena mira i tišine.
To je čisto moj savjet. ''Igrarije'' sa sprejom u kućnoj radinosti'' mogu biti održive i opravdane samo za spomenute male komade i za vozila koja su, nek' mi Bog oprosti na izrazu ''kante''. Nek' se nitko ne nađe prozvan.
Amen...  :read:
« Zadnja izmjena: 09 Listopada, 2013, 11:51:52 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #7 : 09 Listopada, 2013, 13:20:29 »
Moj susjed je cijelu Stojku ofarbal sprejem...pardon, sprejevima. Išao je par puta po još tri-četiri komada :biggrin:. I sve je ispalo O.K., mislim nije lak dubok poput Kaspijskog jezera niti su ga žene koristile za nanošenje maskare, ali dobro je ispao.....samo što je nakon par mjeseci apšisal ko da je 15 godina star (bordo boja BTW). Postoji razlika između prijevoznog sredsta i šljokičastog izloška na kotačima  :))
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline gogot4

• Veteran member
« Odgovori #8 : 12 Listopada, 2013, 13:10:56 »
 Mislio sam branike prešpricat, ali ubijedili ste me da to ne radim. Nego ću sam pripremit i bacit špric kit u spreju i onda odnit meštru da zalije. Ima li po rijeci još igdje uzet na nitro bazi?

Offline ivmatic86

« Odgovori #9 : 01 Studenoga, 2013, 17:16:26 »
Jel neko zna di bi se moga napravit sprej za auto po kodu ili još bolje po uzorku (komadiću) boje u Splitu? Triba mi za pošpricat jednu sitnicu na Yužini. Koliko to otprilike košta? I zna li neko koji je kod boje (jer u papirima samo piše zelena) za tamno zelenu Yužinu? Boja je ka ona u aviona "Galeb"  :))
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #10 : 01 Studenoga, 2013, 17:46:52 »
ja mislim da sprejevi nisu losi, sad zavisi ko kaj hoce i kakve mogucnosti ima ... vidio sam ja felgi i stavi rame motora rezervare itd kaj su prejem farbani zgledaju ko tvornicki ... jbg stvar je vlastitog odabira, ak imas grifa i ruku za spricanje, onda OK al ak nemas onda bacas pare u vijetar spizdil bus sprejeve i nebu na nis licilo  ::)

Ja bum svoje fabal sa sprejevima, jer kompresor nemam jbg ...

http://www.moss-europe.co.uk/Shop/ViewProducts.aspx?PlateIndexID=12190

Offline bubuleja

« Odgovori #11 : 01 Studenoga, 2013, 18:33:23 »
majstor mi traži 1500 kuna za ofarbat bokove na renolki...sprej u itei je 65 kuna + lak 40 kuna..špric kit sprej 50 kuna...sve zajedno 150 kuna...mislim da idem na sprej pa makar izbledio za 2 mj..
Adio mare

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #12 : 01 Studenoga, 2013, 18:41:41 »
za ono kaj tebi treba bude super ispalo, kaj bi placal bzvz i daval gro para ... slikaj da vide prije i poslje

Offline bubuleja

« Odgovori #13 : 01 Studenoga, 2013, 20:18:56 »
za ono kaj tebi treba bude super ispalo, kaj bi placal bzvz i daval gro para ... slikaj da vide prije i poslje
:thmbup:
Adio mare

Offline ivmatic86

« Odgovori #14 : 01 Studenoga, 2013, 21:17:49 »
Jel neko zna di bi se moga napravit sprej za auto po kodu ili još bolje po uzorku (komadiću) boje u Splitu? Triba mi za pošpricat jednu sitnicu na Yužini. Koliko to otprilike košta? I zna li neko koji je kod boje (jer u papirima samo piše zelena) za tamno zelenu Yužinu? Boja je ka ona u aviona "Galeb"  :))
Aaa zna neko ovo?  :scratch_one-s_head:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!