Autor Tema: ford cortina mk3 coupe  (Posjeta: 17114 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mad John

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Ford cortina mk3 coupe, Pontiac Firebird
ford cortina mk3 coupe
« : 06 Prosinca, 2013, 16:48:57 »
Evo napokon da i ja pokažem s čim se zabavljam po garaži.
Ford cortina iz 73.godine, doma je sad već kojih 2 mj. i krenul sam lagano da ju denem h red.
Auto je prije desetak godina sparkiran u garažu, ključ izvađen i čekalo se da neke veće pare da se krene slagat. Kak to već ide..nikad se nije krenulo i evo sad je moja.
Planovi su veliki, znanja je malo, pomažite

in rust we trust

Offline Stipe0504

• Veteran member
Odg: ford cortina mk3 coupe
« Odgovori #1 : 06 Prosinca, 2013, 17:05:32 »
Odlicno :)
Daj vise slika  :biggrin2: :bravoo:

Offline ZDRAVKO

• Antique Member
« Odgovori #2 : 06 Prosinca, 2013, 17:23:00 »
svaka cast! :hi:neznam za nijednu a jos do pred 10 -ak godina su se dale vidjet tu i tam po Zg-u,sretno sa slaganjem!kad je slozis bit ce boli glava!!!! :thmbup:

Offline Gorki

• Antique Member
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #3 : 06 Prosinca, 2013, 19:20:19 »
Ulipša si mi večer sa ovim autom :cool:
Evo ti engleski sajt na kojem imaš masu toga o njima, pa polako studiraj i proučavaj sve:
http://www.buysellcortina.co.uk/home.htm

U kratkim crtama, imaš englesku verziju taunusa TC1, ti auti dijele istu platformu i dosta mehanike, razlike su u limariji i dijelovima interijera.
Ugrađivani su motori od 1.3-2.0 u nju, redni 4 cilindra isključivo, kent ili pinto verzije. Vidi po pločici u motornom prostoru šta je bila originalno, kakvo je stanje svega/cijene i šta ekipa ubacuje u njih, pa razmisli kako dalje...
Dijelova ima najviše po engleskom ebayu, a nešto mehanike se da nać i kod nas, jer paše od taunusa TC1,2,3 odnosno cortine mk3,4,5. Trenutno radim sličan auto, pa pitaj šta te god bude zanimalo.
I did it my way 😎

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #4 : 06 Prosinca, 2013, 19:29:43 »
Uuuu odlicna Cortina, meni osobno drazi auto od Taunusa i ljepsi, makar su slicni full

Offline cancer_zg

• Senior member
« Odgovori #5 : 06 Prosinca, 2013, 19:45:38 »
Odlican auto,sebi sam davno prije htio slagati taunusa ali model koji ti imas mi je bio puno drazi..ali nisam mogao naci dobrog koliko toliko.Daj jos koju sliku

Offline NitroFoskal

• Senior member
  • Vozilo:: Chrysler Sunbeam 1300
« Odgovori #6 : 06 Prosinca, 2013, 19:47:30 »
Odlična je. Baci još koju sliku izbliza.

Offline bubuleja

« Odgovori #7 : 06 Prosinca, 2013, 20:05:06 »
ima potencijala ima...več vidim otvor na haubi...samo pomalo
Adio mare

Offline coverdale

« Odgovori #8 : 06 Prosinca, 2013, 20:45:14 »
Čovjeće.... Fokina cortina..... nadam se da imaš volju i sredstva za urediti limariju jer je jako ,jako, jako umorna, sahranila je po mojem pamćenju pet različitih motora( u knjižici je 1,3 s bregastom u bloku, a bilo je nekoliko ohc , čak i v6 motora unutra ). Mislim da su originalni još samo krov , ali  ne i krovni tapacirung, zadnja tri stakla i nešto prednjeg koša  s brojevima...Moj savjet je da pronađeš nekog taunusa za dijelove ,,jer su na cortini već stavljeni dijelovi od najrazličitijih verzija taunusa, i kad bodeš tražio bilo što poslikaj to što imaš ili uzmi uzorak u ruke jer su na tom autu izmjenjani diferencijali, mostovi , kardani, mjenjači i motori toliko puta , da citiram Foku "da ih krava nebi pojela"....Auto ima strašne kilometre u kotačima i jako je umoran... Ako bude trebao savjet pitaj ovdje ili pitaj Foku, pa ti možda i preko njega ja odgovorim..P.S. probaj stupiti u kontakt s čovjekom koji ima ona tri taunusa u Bedekovčini , nekako mi se čini da ih miče na stranu , pa ne odu u prešu, a tebi s njih paše sva mehanika , a blatobrani, vrata i hauba su ti već gore pripasani s takovih taunusa, zapravo jedan je gore  s modela s četvorim vratima i malo je prekratak ak se dobro sjećam...

Offline manta manta

• Veteran member
« Odgovori #9 : 06 Prosinca, 2013, 21:20:37 »
hrabro naprijed :good:

Offline EroFord

« Odgovori #10 : 07 Prosinca, 2013, 07:04:37 »

pogledaj ovaj video, odnosno sve nastavke i sve ce ti biti jasno. By the way rodio sam se u ovakvoj coupe verziji daleke '76. Metalik zelena. U GB je stekla kultni status, kako godine odmicu sve vise. Cortina je super!  :thmbup:

Offline EroFord

« Odgovori #11 : 07 Prosinca, 2013, 07:06:23 »
Vec vidim da su zmigavci od Taunusa a ne od nje, tako da, drz se googleta, ima dosta firmi koje prodaju dijelove od Cortine, cak i do Australije jer se prodavala i down under

Offline spaceman

• Antique Member
« Odgovori #12 : 07 Prosinca, 2013, 09:14:58 »
Super ! Samo naprijed :yahoo:
Driving is fun

Offline Mad John

• Junior member
  • **
« Odgovori #13 : 07 Prosinca, 2013, 10:48:55 »
Evo drago mi je da ste odma počeli s informacijama,super i hvala.
Na autu ima posla, blatobrani i vrata su od taunusa i prednja maska je od neke toyote ak sam dobro skužil Foku. Auto je bil 1.3 a sad je 1.6 nutra, prednje lampe su zašvasane, motorni prostor ima desetak zakrpi, pod je rađen prije dosta godina i mislim da je gepek u najgorem stanju.
Dobra stvar je kaj sam s autom dobil i "3 podvozja" djelova, lampe, orginalna vrata sa šajbama i hrpu sitnica interijera s kojima se bude kombiniralo.
Plan je vratiti ju limarijski u orginal, neki jači motor u nutra, crno, krom i voziti se.
in rust we trust

Offline Mad John

• Junior member
  • **
« Odgovori #14 : 07 Prosinca, 2013, 11:18:29 »

in rust we trust