Autor Tema: Ford Capri: the car you always promised yourself. ;)  (Posjeta: 26278 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: 1970 Ford Capri, 1963 Ford Taunus 17M P3 Turnier, 1961 Opel Rekord P2 i 1983 Ford Sierra
Odg: Ford Capri: the car you always promised yourself. ;)
« Odgovori #15 : 10 Prosinca, 2013, 16:42:25 »
Javi se u inbox.
Hoću. :good:
Super ti je capri, lipo ste ga uredili :cool: Jel boja silver fox možda?
Šta se tiče motora, ostani na v4, samo najvećeg od njih ugradi, jer ćeš tako imat najmanje prepravki. Za v6 je potrebno sve iz takvog auta (diferencijal, štange, kočnice, satovi itd....) da imaš pravu stvar, jer radit će on i tako, al ne kako si zamislija, jer je dosta toga drugačije. Radija sam sebi sličnu stvar prije ( iz 1.6 rednog u 2.0v6 ) pa znam šta govorim.
Felge raširi na max 6j i stavi 175/70 gumu, to ti je neki optimum, jer čelična je po sebi teška, pa da ne bi ima muke motat. (ima sam 205/60 na 7j felgi i koliko je god lipo izgleda, toliko je gadno bilo parkirat i motat u malom prostoru, falija je servo, a toga pogotovo nema :biggrin:)
Al prije svega složi kočnice. Koliko vidim nemaš servo kočnica originalno, al i sa njim su mu očajne, jedini capri sa koliko toliko pristojnim kočnicama je bija 2.8i.
Hvala ti. :) ''Silver metallic'' je boja. Imam i katalošku šifru, ako ti treba. :D Vjerujem ti i svjestan sam tih stvari. Ovaj mi mijenjač sada podržava maksimalno 1700, ako se ne varam? Tako da bih i njega trebao mijenjati također. Sada preko zime planiram uraditi 1500 V4 koji imam, pa bi on sa prvom specijalom bio skoro kao i 1600. Kardan za V6 igrom slučaja imam. Imam servo kočnice koje ću preko zime staviti, ali zbog današnjeg saobraćaja mislim da su diskovi i nazad krajnje neophodni. Što se tiče felgi i guma ipak mi je pirmamljivija ovo što je Josip1970 uradio. :D

Offline miki capri

• Senior member
« Odgovori #16 : 10 Prosinca, 2013, 18:49:16 »
Odličan Capri.Uredno i orginalno složeno bez puno fantazija.Čestitam na odlično odrađenom poslu!Slažem se sa tvojim razmišljanjem da staviš šire felge i gume (ja imam alu.RS 7×13 et 5 sa 205×60×13 ,teško je pri parkiranju iz razloga koji ti je kolega Gorki opisa, ali ja ipak to nemislim mijenjat ostaje ovako kako je), i spustio sam prednji kraj, a za zadnji imam sve ali mi auspuh nedozvoljava da ga spustim jer kačim sve na pregibima(to ja moram riješit na drugi način).Motor ostavi na V4 ma koji da imaš jer ćes si stvoriti previše nepotrebnog posla i troška. Još jednom čestitam na odlično odrađenom poslu. Ako te što zanima javi se u inbox. Sretno !

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
  • Vozilo:: 1970 Ford Capri, 1963 Ford Taunus 17M P3 Turnier, 1961 Opel Rekord P2 i 1983 Ford Sierra
« Odgovori #17 : 10 Prosinca, 2013, 19:02:44 »
Odličan Capri.Uredno i orginalno složeno bez puno fantazija.Čestitam na odlično odrađenom poslu!Slažem se sa tvojim razmišljanjem da staviš šire felge i gume (ja imam alu.RS 7×13 et 5 sa 205×60×13 ,teško je pri parkiranju iz razloga koji ti je kolega Gorki opisa, ali ja ipak to nemislim mijenjat ostaje ovako kako je), i spustio sam prednji kraj, a za zadnji imam sve ali mi auspuh nedozvoljava da ga spustim jer kačim sve na pregibima(to ja moram riješit na drugi način).Motor ostavi na V4 ma koji da imaš jer ćes si stvoriti previše nepotrebnog posla i troška. Još jednom čestitam na odlično odrađenom poslu. Ako te što zanima javi se u inbox. Sretno !
Hvala ti. :) I sada je on malo teži pri parkiranju zbog toga što nema servo volan, ali cijenim da je u vožnji lakši nego pola automobila koji imaju servo volan. :D Imam 9 njegovih originalnih čeičnih felgi, pa ću 4 proširiti, a ostalih 5 ću ostaviti da ih imam u originalnom stanju. Znam ja sve to po pitanju motora, ali to je jače od mene. :) Ja čim budem u prilici ide neki njegov V6 u njega. Želim dvije rore nazad da imam na dva kraja, pošto to sada mislim i ne mogu sa V4 imati, a i nema potrebe.

Offline kreso ford

• Senior member
« Odgovori #18 : 10 Prosinca, 2013, 19:12:29 »
sve pohvale za caprija

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #19 : 10 Prosinca, 2013, 19:16:29 »

Offline Gorki

• Antique Member
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #20 : 10 Prosinca, 2013, 19:18:19 »
Kardan za v6 ne postoji, svi koriste iste, odnosno kardani zavise o tipovima getriba. Diskovi nazad ti ne trebaju, trebaš šta veće doboše, a to jače verzije imaju. Naprijed je problem, kao i u cijelom sistemu. Kad je napravljen, kočnice nisu bile baš nešto, a za ovo vrime su ajme majko. Sa težim motorom tipa v6 je još gore, jer su i za redne jedva adekvatne.
Traži odmah i diferencijal od v6 verzije, barem od 2.0, (3:44) jer bez tog ti nema smisla išta jače ubacivat.
I did it my way 😎

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #21 : 10 Prosinca, 2013, 19:23:41 »
Kardan za v6 ne postoji, svi koriste iste, odnosno kardani zavise o tipovima getriba. Diskovi nazad ti ne trebaju, trebaš šta veće doboše, a to jače verzije imaju. Naprijed je problem, kao i u cijelom sistemu. Kad je napravljen, kočnice nisu bile baš nešto, a za ovo vrime su ajme majko. Sa težim motorom tipa v6 je još gore, jer su i za redne jedva adekvatne.
Traži odmah i diferencijal od v6 verzije, barem od 2.0, (3:44) jer bez tog ti nema smisla išta jače ubacivat.
Onda imam rezervni kardan. :D Znači da stavim servo kočnice i da stavim neke veće diskove koji naravno ne moraju biti njegovi? A, za diferencijal znam da je osnova. Kao i mijenjač. Ali, eto to kada se bude u prilici. :)

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #22 : 10 Prosinca, 2013, 19:44:07 »
pazi da se ne zaletavas s kocnicama i ne kupujes na sljepo ak nisi probal, da nebi bilo da ne stanu pod 13 colnu felgu

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #23 : 10 Prosinca, 2013, 19:45:46 »
pazi da se ne zaletavas s kocnicama i ne kupujes na sljepo ak nisi probal, da nebi bilo da ne stanu pod 13 colnu felgu
Misliš po pitanju doboša?

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #24 : 10 Prosinca, 2013, 19:48:45 »
po pitanju prednjih diskova, ak ides na vece i jace (ventilirajuce veceg promjera) mogla bi ti kljesta zapinjat, i nebi mogo nabit felgu gore ...

gorki ili trazitelj ti sigurno znaju sta se da upasat, od sierre ili granade ?? znam da mi je trazitelj prical ATE celjusti od Granade mislim da pasu

iza nebi trebal imat problema, nisu jaci dobosi tolko veci da zapinju

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #25 : 10 Prosinca, 2013, 19:59:05 »
po pitanju prednjih diskova, ak ides na vece i jace (ventilirajuce veceg promjera) mogla bi ti kljesta zapinjat, i nebi mogo nabit felgu gore ...

gorki ili trazitelj ti sigurno znaju sta se da upasat, od sierre ili granade ?? znam da mi je trazitelj prical ATE celjusti od Granade mislim da pasu

iza nebi trebal imat problema, nisu jaci dobosi tolko veci da zapinju
Shvatam te. Hvala ti. Njih dvojicu ću pitati kada to budem radio. :)

Offline NitroFoskal

• Senior member
  • Vozilo:: Chrysler Sunbeam 1300
« Odgovori #26 : 10 Prosinca, 2013, 20:11:12 »
Odličan je Capri. Svaka čast.

Offline ZDRAVKO

• Antique Member
« Odgovori #27 : 10 Prosinca, 2013, 20:13:03 »
nemam rijeci!LUDNICA!!!!! :good:

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #28 : 10 Prosinca, 2013, 20:19:51 »
Odličan je Capri. Svaka čast.
Hvala ti. :) :thmbup:
nemam rijeci!LUDNICA!!!!! :good:
Hvala ti. :) :good:

Offline kreso ford

• Senior member
« Odgovori #29 : 11 Prosinca, 2013, 13:52:58 »
auto je extra, tako sam ja mog zutog caprija radio u fulu steta sto tada nisam imao digitalni aparat