Autor Tema: Ford Capri: the car you always promised yourself. ;)  (Posjeta: 26291 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: 1970 Ford Capri, 1963 Ford Taunus 17M P3 Turnier, 1961 Opel Rekord P2 i 1983 Ford Sierra
Odg: Ford Capri: the car you always promised yourself. ;)
« Odgovori #60 : 28 Kolovoza, 2014, 08:16:12 »
To je to. Još samo kada ih proširim. :yahoo:

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
  • Vozilo:: 1970 Ford Capri, 1963 Ford Taunus 17M P3 Turnier, 1961 Opel Rekord P2 i 1983 Ford Sierra
« Odgovori #61 : 11 Lipnja, 2015, 17:52:20 »

Kada su bile tek ofarbane. :)

Debela hladovina. :D

Pred kraj prošle sezone.

Prvi put na na smotri oldtimer-a. Nagrada za najbolje restauriranog oldtimer-a i dijelio prvo mjesto u ispitu spretnosti.

Prvi put na na smotri oldtimer-a. Nagrada za najbolje restauriranog oldtimer-a i dijelio prvo mjesto u ispitu spretnosti.

Drugi put na smotri oldtimer-a.

21. maja ove godine je bilo tačno 45 godina od kada ga je predhodni vlasnik, a u isto vrijeme i prvi vlasnik po prvi put registrovao. To je bilo u opštini Centar u Sarajevu. Proizveden je u aprilu iste godine u Njemačkoj.

Sporting some old school yellow fog lights! :D

Offline Skip Intro

« Odgovori #62 : 11 Lipnja, 2015, 19:35:48 »
45 godina .., fakat lijepi staž!

Sviđa mi se Capri kolega  :yes:. Prednje maglenke su o.k., ali stražnja nije my cup of tea.
Ako se može naručiti malo fotki interijera - naručujem  :smile:

Čim više sretnih kilometara želim!

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #63 : 11 Lipnja, 2015, 19:43:16 »
Hvala ti!

Ista ovakva svijetla za maglu su došla na njemu kada ga je moj otac kupio, ali su bila bijela. Ona ne dođu fabrički na njemu nego ih je predhodni vlasnik stavio. Tako sam ga vozio nekoliko godina, pa sam ih skinuo predprošle godine. Onda sam prije nekoliko sedmica stavio ova žuta. Ni ona nisu fabrička, ali su iz njegovog doba. :)

Ovo nazad nije svijetlo za maglu nego je treće kočiono svijetlo. Ni ono ne dođe fabrički na njemu nego ga je predhodni vlasnik stavio valjda zbog toga što su njegova dva originalna kočiona svijetla mala. Možda bi bez njega ljepše izgledao, ali meni ne smeta, a i korisno je.

Staviti ću i nekoliko slika unutrašnjosti za nekoliko dana. :)

Offline Skip Intro

« Odgovori #64 : 11 Lipnja, 2015, 19:54:46 »
Ma prednje maglenke su cool i  :smajlold:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #65 : 11 Lipnja, 2015, 20:23:34 »
Zanimljivo,kako su te pustili na tehničkom sa tim štop svjetlom.

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #66 : 11 Lipnja, 2015, 20:28:48 »
Nikada mi niko ništa nije rekao za to. Prvi put sam ga registrovao 2005. godine i evo do danas nemam uopšte problema po tom pitanju. A, pravo da ti kažem i iznenađen sam tvojim pitanjem, jer uopšte ne znam da je to zabranjeno. Vidio sam nekoliko oldtimer-a kod nas da to imaju i imaju najnovije registarske tablice.

Offline goran16v

« Odgovori #67 : 12 Lipnja, 2015, 09:15:29 »
U HR i BIH vaze drugaciji zakoni pri registraciji i teh. pregledu, otud razlog za pitanje ali i za iznenzdjenje. U BiH jos uvijek niko ne tretira naknadno ugradjene dijelove, dovoljno je da auto koci, da se poklapaju brojevi sasije (izduvni gasovi se mjere radi evidencije, ali nisu eliminatorni) i vozi Misko.

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #68 : 12 Lipnja, 2015, 09:19:51 »
Raj za krameraj,  :anal: EU
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline goran16v

« Odgovori #69 : 12 Lipnja, 2015, 09:29:34 »
Privremeni raj. U prosjeku sve stvari vezane za ovu tematiku mozes posmatrati kao "HR prije cca 7 god", jer otprilike toliko kasnimo za EU integracijama koja namecu primjenu novih zakona. U BiH je relativno nedavno uvedena homologacija pri uvozu automobila, atestiranje LPG istalacije, sve sto je u HR uvedeno prije x godina, tako da se i u BiH uskoro moze ocekivati atest za svaki ne-tvornicki dio. Mene licno to ne pogadja, auto su mi tvornicki, a ako ima nesto sto nije za 10 mi se skine, ali me raduje sto ce stati u kraj cuneraju, predimenzioniranim tockovima, spojlerima, kineskim farovima, ksenon sijalicama, sijalicama cudnih boja i stop svjetlima, folijama po limu i staklima i ostaloj ciganiji opasnioj na cesti.

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #70 : 12 Lipnja, 2015, 17:19:50 »
Za neke stvari se slažem, ali za neke se ne slažem. Najveća glupost bi bila da automobili moraju biti u fabričkom stanju kako bi bili registrovani. Onda se niti jedan automobil ne bi mogao registrovati nekoliko godina poslije proizvodnje. Za te tuner-ske stvari se slažem, ali za neke sitnice kao što je moje ili bilo čije treće kočiono svijetlo se nikako ne mogu složiti.

Također se slažem da se atesti za bitne promijene trebaju uraditi.

Offline goran16v

« Odgovori #71 : 12 Lipnja, 2015, 17:56:20 »
Za neke stvari se slažem, ali za neke se ne slažem. Najveća glupost bi bila da automobili moraju biti u fabričkom stanju kako bi bili registrovani. Onda se niti jedan automobil ne bi mogao registrovati nekoliko godina poslije proizvodnje. Za te tuner-ske stvari se slažem, ali za neke sitnice kao što je moje ili bilo čije treće kočiono svijetlo se nikako ne mogu složiti.

Također se slažem da se atesti za bitne promijene trebaju uraditi.

Ne moraju biti u fabrickom stanju, ali svaki naknadno ugradjeni dio mora imati atest da je proizveden u skladu sa odredjenima standardima i sigurnosnim normama i da je svaka preinaka uradjena tako da ne narusava sigurnosne i vozne karakteristike auta. Nece ti niko gledati da li su to amortizeri, remenje, svjecice, filieri, lezajevi,itd FoMoCo, Motorcraft ili neki drugi zamjenski, ali ce ti gledati da li su ti na autu svjetla sa atestom ili neko no name zamjensko kinesko smece bez iakvog atesta koje ce zasljepljivati sve redom, spojler koji ce isjeci pjesaka. Nije isto kad na auto stavis Hella dodatno stop svjetlo uradjeno prema svim mogucim standardima i sa svim neophodim atestima za upotrebu ili neko no name svjetlo za koje se ne znam da li svjetli kako treba ili ce zaslijepiti vozaca iza tebe.

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #72 : 12 Lipnja, 2015, 17:57:36 »
Po pitanju tih stvari se već u potpunosti slažem.

Offline goran16v

« Odgovori #73 : 12 Lipnja, 2015, 18:55:54 »
Pa uglavnom se na te stvari odnosi, nema dimenzija guma po zelji, nema tockova koji vire van blatobrana, nema rasvjetnih tijela gdje zelis i kako zelis.

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
« Odgovori #74 : 12 Lipnja, 2015, 19:11:28 »
To sve zavisi od toga šta neko hoće da uradi i kako neko hoće da uradi na automobilu. Meni niko ne bi trebao moći da zabrani da ja proširim čelične felge i da stavim šire gume, ali da mi točkovi i dalje budu prekriveni blatobranima. Ili da stavim jači motor koji je fabrički išao u moje uato uz to da unaprijedim kočioni sistem i sve ostalo što treba.

Tako da sve zavisi od namjene. Što se tiče tih tuner-skih stvari po tom pitanju se apsolutno slažem sa tim da i tu treba dozvoliti da se radi tuning u normalnim granicama.

Neka oni prvo riješe problem registrovanih automobila koji nigdje na svijetu ne bi prošli tehnički pregled, pa tek onda ostalo...