Ako ćeš poslušati moj savjet...

Ili u neku od originalnih boja (ne, nisam ja jedan od onih puritista koji zagovaraju čak i originalan češki zrak u gumama

) s tim da joj ova smeđa taaaaako dobro stoji da je to milina. Po mogućnosti ju ''zaliti'' u tehnici ''baza plus lak'' s tim da pritome NE MISLIM na metalik boju, nego ono - da bude ''kao ispod stakla''.
Vjeruj mi - taj ''detalj'' na autima taaaako vizualno ''digne'' auto a i auto izgleda kao da je UPRAVO izašao iz salona jer mu taj neki ''zaštitni sloj'' daje neki ''efekt'' da ga poželiš pipnuti

koliko to dobro izgleda. Sa takvim efektom farbanja ti auto ''neće nikad dosaditi'' i biti će uvijek ''novo novi''.

Sve ove ''fora i cool boje'' su - dobre jedno vrijeme i ako ju drmneš u, recimo, vrišteće crvenu postoji mogućnost, vjerovao ili ne, da ti vrlo brzo - ''dosadi'' ma koliko god to čudno i bedasto zvučalo sada.
Ova smeđa boja joj em dobro stoji, em ne ''zatvara auto'' i ne ''ističe detalje'' nego se poput njene linije opire zubu vremena, em je danas svaki drugi auto žut, crven, narančast ili ''moderno pastelan''.
Želiš li pak biti posebno ''drzak'' i ''opičiti po svome'' - onda je neka ''dvobojna racing kombinacija'' - dobitni zgoditak. Nevjerojatno je koliko samo detalj-dva na autu cijeli auto ''digne'' u neku ''opaku sportsko elegantnu'' pilu.
Nedostatak dvobojne kombinacije je kompliciranost izvedbe i mogućnost da se vrlo vlo lako cijeli auto ''zapimpa'' do bolne granice neukusa. Pritom na ''dve trkače štrafte po cijeloj dužini auta'' ne mislim na ''dvobojnu kombinaciju''.
Da je komplicirano - je...

Da je gnjavaža - je...

Da iziskuje puno više truda, financija i vremena - je...

Da si ''skoknuo'' do Češke po dijelove i žuljao dupe u sicu dvadeset i više sati da bi nabavio ORIGINALNE dijelove za ''tamo neku bezveznu Škodu'' i da drljaš po deset sati dnevno po ''tamo nekom bezveznom autu'' - hej...
ding-ding-ding!!!

JESI!!!
Da ćeš imati strava auto kojeg je nažalost pregazilo vrijeme i zdrobilo u mlinu zaborava -
ding-ding-ding!!! imati ćeš...
Da ćeš imati auto s kojim ćeš se moći bez

imalo beda i bez

stida provozati po Opatiji bilo na nedjeljnoj kavici ili kad budeš posjetio neko od ''Liburnija oldtimer događanja'' -
ding-ding-ding!!! imati ćeš.

Jedna diskretna ''trakica'' po boku

sa slavnim imenom

originalnog fonta

kojeg nažalost danas samo poistovjećuju sa ''Sigurnost i povjerenje''

i policijskim radarima

koji vrebaju iza svakog ćoška da se napini proračun.

(klik na slik

)

Za ovakav auto, a pogotovo nakon ovakvog zalaganja i uloženog vremena i truda se isplati dati ''100% sebe''. Isplatiti će ti se mnogostruko.