Autor Tema: Skoda 110r 1977. god.  (Posjeta: 198794 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline wecomakina

Odg: Skoda 110r 1977. god.
« Odgovori #90 : 19 Siječnja, 2014, 08:24:49 »
Ja bi ju definitivno u original smedju dosadile su vec iste boje, crvene, plave, crne...zute...a smedja definitivno nije medju njima i definitivno bi se isticala najvise u toj boji i na tom autu, ali opet kakvu god izaberes mislim da neces fulati!

Offline Mi$ki

• Veteran member
  • Vozilo:: P-205 cabrio roland garros
« Odgovori #91 : 19 Siječnja, 2014, 09:10:07 »
Moja je bila naranđaste boje i uopće joj nije loše stajala, jedina uspomena od nje je zadnja šajba na rasadnjaku za cvijeće. Da je moja opiturao bi je u limun žutu.

Offline sven

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: youngschool punoljetnici
« Odgovori #92 : 19 Siječnja, 2014, 16:54:46 »
Po meni - žuta, smeđa ili zelena. Koliko znam to su bile i original nijanse...

Offline Števa 071

« Odgovori #93 : 19 Siječnja, 2014, 17:57:44 »
Moja je bila naranđaste boje i uopće joj nije loše stajala, jedina uspomena od nje je zadnja šajba na rasadnjaku za cvijeće. Da je moja opiturao bi je u limun žutu.

I moja koju sam 1995 ili 6-te prodao,al je imala Šiber :balkidance:
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline novaskoda

• Veteran member
  • Vozilo:: Skoda 110 r
« Odgovori #94 : 19 Siječnja, 2014, 21:01:08 »
Šta se tiče limarije-završena priča. Konačno se ukazalo malo sunca pa da to iskoristim za transport u Klanu kod mog kuma, tamo ćemo se malo igrat sa šlajfaricama, špatulama i ostalim lakirerskim alatima. Posljednji pogled na Škodicu u ovoj radioni i vidimo se u Klani :byeg:

« Zadnja izmjena: 19 Siječnja, 2014, 21:15:06 novaskoda »

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #95 : 19 Siječnja, 2014, 21:15:15 »
Ovo se zove  expres limarija,svaka čast i još k tome u Pragu.
 :smajlold:
marijanko

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #96 : 19 Siječnja, 2014, 21:19:51 »
Ovo se zove  expres limarija,svaka čast i još k tome u Pragu.
 :smajlold:

Vidis,covijek to rjesi za par dana i jos ode u cesku na pivu!
A mi drljamo polako!
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline novaskoda

• Veteran member
« Odgovori #97 : 19 Siječnja, 2014, 21:38:05 »
Godišnji odmor po 10 sati dnevno provodim u garaži. Sva sreća u cijeloj priči bilo je i pomoći pa je malo ubrzalo. od sutra počinje priprema za farbanje, a ja imam još dva tjedna godišnjeg i teško da ću za to vrijeme uspijet riješit škodicu. Poslije neću imat toliko vremena za radove, pogotovo će se odužit tapeciranje i mehanika. plan mi je do ljeta završit je

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #98 : 19 Siječnja, 2014, 21:42:04 »
I ja sam od sutra na godisnjem ali ako zavrsim jednu stranu bit cu sretan.
S obzirom da nisam limar ni nista slicno autoindustriji dobro mi i ide.
Jos je nagore sto mi na autu nije nista na sarafe.

Prije jedno 3 godine sam isto gledao skodu ali sam ipak ostao na talijanima.
Pratimo dalje.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #99 : 19 Siječnja, 2014, 21:48:35 »
Dečki ja sam sezonac ,radimo vani sve(ispod nadstrešnice),osim kad se montira nakon lakiranja onda ,može u garažu.
Naime neda žena garažu  da se vari i brusi,i ja ju u tome podržavam!
Da imam radionu(radi se na tome da se nekaj složi)  onda ide brže.
 :hi:
marijanko

Offline novaskoda

• Veteran member
« Odgovori #100 : 19 Siječnja, 2014, 22:00:18 »
giovanni neznam dali mi je prošao mail, ovo ti je moj broj 091 311 0040

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #101 : 20 Siječnja, 2014, 15:34:10 »
Ako ćeš poslušati moj savjet...  :read: :read:
Ili u neku od originalnih boja (ne, nisam ja jedan od onih puritista koji zagovaraju čak i originalan češki zrak u gumama  :)) ) s tim da joj ova smeđa taaaaako dobro stoji da je to milina. Po mogućnosti ju ''zaliti'' u tehnici ''baza plus lak'' s tim da pritome NE MISLIM na metalik boju, nego ono - da bude ''kao ispod stakla''.
Vjeruj mi - taj ''detalj'' na autima taaaako vizualno ''digne'' auto a i auto izgleda kao da je UPRAVO izašao iz salona jer mu taj neki ''zaštitni sloj'' daje neki ''efekt'' da ga poželiš pipnuti  :nyam: koliko to dobro izgleda. Sa takvim efektom farbanja ti auto ''neće nikad dosaditi'' i biti će uvijek ''novo novi''.  :shok:
Sve ove ''fora i cool boje'' su - dobre jedno vrijeme i ako ju drmneš u, recimo, vrišteće crvenu postoji mogućnost, vjerovao ili ne, da ti vrlo brzo - ''dosadi'' ma koliko god to čudno i bedasto zvučalo sada.
Ova smeđa boja joj em dobro stoji, em ne ''zatvara auto'' i ne ''ističe detalje'' nego se poput njene linije opire zubu vremena, em je danas svaki drugi auto žut, crven, narančast ili ''moderno pastelan''.
Želiš li pak biti posebno ''drzak'' i ''opičiti po svome'' - onda je neka ''dvobojna racing kombinacija'' - dobitni zgoditak. Nevjerojatno je koliko samo detalj-dva na autu cijeli auto ''digne'' u neku ''opaku sportsko elegantnu'' pilu.
Nedostatak dvobojne kombinacije je kompliciranost izvedbe i mogućnost da se vrlo vlo lako cijeli auto ''zapimpa'' do bolne granice neukusa. Pritom na ''dve trkače štrafte po cijeloj dužini auta'' ne mislim na ''dvobojnu kombinaciju''.
Da je komplicirano - je...  :blush2:
Da je gnjavaža - je...  :blush2:
Da iziskuje puno više truda, financija i vremena - je...  :blush2:
Da si ''skoknuo'' do Češke po dijelove i žuljao dupe u sicu dvadeset i više sati da bi nabavio ORIGINALNE dijelove za ''tamo neku bezveznu Škodu'' i da drljaš po deset sati dnevno po ''tamo nekom bezveznom autu'' - hej... ding-ding-ding!!! :meeting: :meeting: :meeting: JESI!!!  :bravoo: :bravoo: :bravoo:  :good:
Da ćeš imati strava auto kojeg je nažalost pregazilo vrijeme i zdrobilo u mlinu zaborava - ding-ding-ding!!!  imati ćeš...
Da ćeš imati auto s kojim ćeš se moći bez  :nono: imalo beda i bez  :nono: stida provozati po Opatiji bilo na nedjeljnoj kavici ili kad budeš posjetio neko od ''Liburnija oldtimer događanja'' - ding-ding-ding!!!  imati ćeš.  :perfeto: :perfeto: :perfeto:
Jedna diskretna ''trakica'' po boku  :perfeto: sa slavnim imenom  :perfeto: originalnog fonta  :perfeto: kojeg nažalost danas samo poistovjećuju sa ''Sigurnost i povjerenje''  :down:  i policijskim radarima  :down: koji vrebaju iza svakog ćoška da se napini proračun.  :mad: :mad: :mad:

(klik na slik  ;D )

Za ovakav auto, a pogotovo nakon ovakvog zalaganja i uloženog vremena i truda se isplati dati ''100% sebe''. Isplatiti će ti se mnogostruko.  :drinks: :drinks: :drinks: 
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #102 : 20 Siječnja, 2014, 16:59:04 »
Nikad ni jedan auto ne ispadne dobro sa drugom bojom,kao što je bi sa originalnom.

Offline novaskoda

• Veteran member
« Odgovori #103 : 20 Siječnja, 2014, 17:27:42 »
najviše tih škoda je bilo napravljeno u crvenoj boji, čitao u povijesnoj dokumentaciji o škodi 110 r , di su oni izašli s preciznim brojkama. isto tako gledajući slike restauriranih škoda po googleu opet ih najviše ima u crvenoj boji. kao crvena može bit običan klasični auto, a samo bubni lijepe al.felge i za 15 min si ga transformirao u sportski. kad ga budem farbao najprije ide 2K akrilna,a nakon mjesec dana lagano matiranje sa vodobrusnim 2000,pa onda baza-lak, da bi dobili ono o čemu priča frik. koja će bit nijansa još ne znam, smeđa sigurno ne jer to nije moja boja, ne volim je

Offline Darjan

« Odgovori #104 : 20 Siječnja, 2014, 17:48:23 »
Jako temeljit i dobar posao. Osobno bih se držao originalnih nijansi iz '70ih izvedenih u današnjoj tehnici lakiranja da se dobije određena dubina boje i veći sjaj.
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."