Autor Tema: Skoda 110r 1977. god.  (Posjeta: 198694 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Odg: Skoda 110r 1977. god.
« Odgovori #420 : 12 Rujna, 2014, 18:56:20 »
Evo lijepog primjera kako HROS radi kod nas, em u autu nije originalni motor em dimenzije guma nikad nisu bile odobrene od Skode niti dozvoljene za upotrebu ali HROS izdaje dozvolu bez problema jer se oni "razumiju" u oldtimere....

Evo, malo mi je dosadnjikavo pa da se osvrnem na ovaj komentar.
Ne razumijem zašto ljudi koji iz bilo kojeg razloga ne vole PV tablice (manimo sada moje mišljenje - jer i ja imam mišljenje o PV tablicama, a koje se vrlo lako da iščitati iz mojih postova na tu temu) ''tuku iz sveg oružja'' po PV tablicama? OK - reci argumente (ovo ''izreci'' nije ''upiranje prstom u kolegu MTX, nego samo pišem cijeli post u ''takvom licu''  :hi: ), reci svoje ''za'' i ''protiv''... Diskutiraj... Ali se vrlo vrlo često dešava neka ''masovna histerija'' koja je samo u biti, poput naše političke situacije, perpetuirana kugla koja se kotrlja nizbrdo pa se svi ''love u kolo'' - bez obzira da li uopće i na koji način žele biti u tom kolu.
U takovoj situaciji se nerijetko nalaze i ovakvi komentari. Zašto ovo pišem...?  :dntknw: Zašto reagiram na ovo?  :dntknw:  Pa evo zašto...  :read:
Dobiti PV tablice NE ZNAČI dobiti ispravu koja kaže:''Ovo je najoldtimerskiji auto od svih oldtimerskih autiju ikada''.
Dobiti PV tablicu znači (laički rečeno) da je auto prošao VERIFIKACIJU i da je na osnovi te verifikacije i po osnovi REZULTATA po pojedinim kriterijima dobio ODREĐEN BROJ BODOVA te da je za taj auto dodijeljena (ajmo to tako reći) - neka ukupna ocjena.
Samim time  :meeting: svaki auto koji ima PV tablicu - ne znači da je ''restauran do boli po najrigoroznijim kriterijima i vraćem u 100%-tno originalno tvorničko stanje''.
Da se razumijemo - pošto nam je država takva kakva je i što , kao u uvodnoj špici Branka Kockice, ''svatko radi ono što hoće'' - nažalost ima, najblaže i najpristojije rečeno - svakakvih PV vozila.
PV tablice imaju svoje prednosti i mane.
PV tablice netko želi, netko ne želi.
To bi trebao svatko sam sa sobom razriješiti i odlučiti - bilo na osnovu vlastite analize ili pak savjetovanja. Nažalost - mnoga savjetovanja su u biti ''savjetovanja''  :pleasantry: u stilu navlačenja vode na svoj mlin, ''pljuvanja drugih'' i to nerijetko i posve neargumentirano i samodopadno slijedeći neki svoj ''slijepi stav''.
Po mome mišljenju - ovaj autek definitivno punopravno spada u oldtimersku scenu bez obzira na motor i na gume drugih dimenzija.
Slijepo gledajući i robujući ovakvim ''anti PV spikama'' ni ovaj Bentley ne bi dobio PV tablice jer ima nekih detalja koje ga ''čine kršem''. Znam - jer sam ih vidio na svoje oči. Slijepo slijedeći takvo razmišljanje mogu samo reći ''Da se mene pita'' - ja bi to odma' u kocku željeza zgnjec-zgnjec.  :good:

Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline giovanni

• Veteran member
  • Vozilo:: Vespe - VSD1T, V5B3T, VMB1T, 2xVAM1T, 2XVVM1T
« Odgovori #421 : 12 Rujna, 2014, 22:53:11 »
Previše trujemo kolegi temu o PV tablicama (bilo je diskusija i diskusija), ali npr. i Italiji se ne može dobiti certifikat ASI ako ti nešto ne štima počevši od originalne boje itd..., ali kod nas je sve moguće i da se na vespu ugradi motor od KTM-a dobio bi se certifikat, jer u biti važno je platiti HROS-u pristojbu, propisi su kakvi su pa se iskorištava gužva.

Škodica je super, puno truda je uloženo u nju, pa neka i toliko sretnih kilometara sa njom na cesti.

I na kraju nitko nije odgovorio na moj postavljen nedavno upit o PV tablicama, kad se desi šteta na vozilu.

LP sorry na off-u
« Zadnja izmjena: 13 Rujna, 2014, 11:01:36 giovanni »

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #422 : 12 Rujna, 2014, 23:02:53 »
... ...
« Zadnja izmjena: 13 Rujna, 2014, 00:54:21 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline novaskoda

• Veteran member
  • Vozilo:: Skoda 110 r
« Odgovori #423 : 13 Rujna, 2014, 19:27:32 »
neka priča tko što hoće ali škodica je dobila od ovlaštenih ocjenjivača ČISTU PETICU

Offline taxi80

« Odgovori #424 : 13 Rujna, 2014, 19:56:34 »
Simply Clever :perfeto:
opel kadett d

Offline studentt

« Odgovori #425 : 13 Rujna, 2014, 20:19:13 »
ma uzivaj covjece
 :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:

Offline romyo

« Odgovori #426 : 13 Rujna, 2014, 20:22:54 »
Nemoš vjerovati, od onakve krametine i podrtine, vidi kakva je curica došla...

Što drugo nego naklon do poda ...  :hi:

Offline giovanni

• Veteran member
  • Vozilo:: Vespe - VSD1T, V5B3T, VMB1T, 2xVAM1T, 2XVVM1T
« Odgovori #427 : 13 Rujna, 2014, 20:31:09 »
 :klinac: :klinac: pravi češki kupe...  :klinac: :klinac:

Offline Ace_Rimmer

• Antique Member
« Odgovori #428 : 13 Rujna, 2014, 21:02:17 »
Stvarno je lijepa došla,tko bi rekao da škoda može tako dobro izgledat
Peugeot 309 XLD,309XSi,406 2.OT,406 Coupe 2.0 16v

Offline ZDRAVKO

• Antique Member
« Odgovori #429 : 13 Rujna, 2014, 21:15:20 »
EXTRA!!!!! :good:

Offline goran16v

« Odgovori #430 : 14 Rujna, 2014, 11:17:31 »
Previše trujemo kolegi temu o PV tablicama (bilo je diskusija i diskusija), ali npr. i Italiji se ne može dobiti certifikat ASI ako ti nešto ne štima počevši od originalne boje itd..., ali kod nas je sve moguće i da se na vespu ugradi motor od KTM-a dobio bi se certifikat, jer u biti važno je platiti HROS-u pristojbu, propisi su kakvi su pa se iskorištava gužva.

Škodica je super, puno truda je uloženo u nju, pa neka i toliko sretnih kilometara sa njom na cesti.

I na kraju nitko nije odgovorio na moj postavljen nedavno upit o PV tablicama, kad se desi šteta na vozilu.

LP sorry na off-u

Samo je pitanje da li se certifikat ASI po kriterijima isto sto i HROS-ov da bi se mjerilo sta bi i sta ne bi...? Sorry za off offa

Offline Ivan L

• Antique Member
« Odgovori #431 : 14 Rujna, 2014, 12:51:51 »
Gdje je prednji spojler?
    www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,

Offline Amigaboy

« Odgovori #432 : 14 Rujna, 2014, 14:14:24 »
autic bonbon. nije orginal , AL PROKLETO JE BLIZU. takodjer, PV TABLICE IMAJU SAMO JEDNU SVRHU PO MENI: JEBENO SU JEFTINIJE. Svi oldiji kod mene doma ce da dobiju PV table. JER SU JEFTINIJE.
[h=6]░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄
 ░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
 ░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
 ░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
 ░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
 █▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
 █▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
 ░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
 ░░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
 ░░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
 ░░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
 ░░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█
 ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
 ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█
 ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░█[/h]

Offline novaskoda

• Veteran member
  • Vozilo:: Skoda 110 r
« Odgovori #433 : 14 Rujna, 2014, 15:49:54 »
ivane posudi spojler, vratim ti ga kad nabavim novi, a kompletna rega me dođe 1300 kn

Offline Mi$ki

• Veteran member
  • Vozilo:: P-205 cabrio roland garros
« Odgovori #434 : 14 Rujna, 2014, 19:36:31 »
Škodilac je super samo zamijeni te okvire od tablica. :thmbup: