Autor Tema: Cijena metalik boje BiH?  (Posjeta: 29771 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gogot4

• Veteran member
Cijena metalik boje BiH?
« : 13 Siječnja, 2014, 17:41:44 »
Pošto se bliži lakiranje golfa raspitivam se za cijenu boje koliko će me izać. 2 kile baze i 2 kile laka i ostalih pizdarija šta idu uz to izašlo bi me oko 1200kn,  pa me zanima može li se proći povoljnije u susjednoj BiH, Srbiji itd? Jesu tamo aktualne još nitro baze?

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Odg: Cijena metalik boje BiH?
« Odgovori #1 : 14 Siječnja, 2014, 10:36:25 »
Uz dužno poštovanje...  :thank_you2:
Cijena koju si naveo je - totalno realna i ajmo reći spada u klasu ''kupi, nije skupo'', ispada cca 200-300kn po klili baze odnosno laka što je, opet ponavljam realna cijena kako laka, tako i baze uz pripadajuće, kako kažeš, vaginalije (to da budemo pristojni jer ipak ima i dama koje ovo čitaju  ;D ) kao što su utvrđivači i slično pogotovo ako je to uz neki popust na neki kvalitetniji materijal, a ne ''K+'' lakovi za željeznu ogradu balkona.
Također... Dve kile plus dve kile, po meni, da se razumijemo, ispada nekako ''na knap'' za neko iole kvalitetno lakiranje ako se radi o farbanju metalik boje i to samo ''izvana''  ;D kako se to obično kaže.
Ovo sam napisao samo zato da se osvrnem na sve one spike da je lakiranje skupo i da se to može jeftinije i da se sa dva spreja može proći puno jeftinije i da lakireri nemaju šta tražiti tolike novce za farbanje auta.
Dodajte samo ovoj cijeni i materijal za pripremu (par kila špric kita, filera i slično, plus trošak komore i potrošnog materijala - litra nitra samo za pranje šprice, recimo...) i dobijete jako interesantnu cijenu koja nerijetko višestruko premašuje ''planirani buđet'' za farbanje auta.
Iskreno... Volio bih i ja čuti malo odgovor kolega iz BiH, Srbije, Slovenije i ostalih zemalja u okruženju.
Ispričavam se ako je off topic i ako ti upadam u temu.  :drinks:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #2 : 14 Siječnja, 2014, 11:17:58 »
Farba je samo trećina troška i to ako auto nije stara krma i razjeban.Kak veliš,sa dve kile boje ne možeš ni peglicu pofarbat.

Offline Žein

« Odgovori #3 : 14 Siječnja, 2014, 11:29:38 »
Mislim da ti nije cijena nekaj puno jeftinija u susjednim drzavama.

Evo ja se isto pripremam na lakiranje golfa.

3 kg boje plus 1.5kg hartera 776kn(3k nitro boja) znaci 4.5kg sveukupno i to je onak malo nategnuto posto je crvena boja.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline gogot4

• Veteran member
« Odgovori #4 : 14 Siječnja, 2014, 15:23:52 »
Evo maloprije sam kontaktirao boje i lakove u Livnu, i kaže mi 64km ( 250kn ) max cijena baze, lak je 25km.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #5 : 14 Siječnja, 2014, 15:50:21 »
Opet...  ;D
Uz dužno poštovanje...  :thank_you2:
Nije bitna samo cijena. Bitno je i koi je materijal. Nije isto, recimo, uspoređivati Du Pont  materijale sa nekim ''kineskim'' materijalima, ako me razumiješ. Tako da, ako nije tajna - bilo bi dobro da nam napišeš šta su ti konkretno odgovorili, odnosno koji materijel nude po kojoj cijeni.
Jer, kao što rekoh... I mene živo interesira koji se materijal nudi po kojoj cijeni. Kad bi se po ovim cijenama što si rekao dalo nabaviti Glasurit, Dupont i ostale vrhunske materijale... Isplatilo bi se organizirati neki group buy ''preko grane''.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline jemict78

• Antique Member
« Odgovori #6 : 14 Siječnja, 2014, 22:55:08 »
Imas i kod nas stare baze ili ti nitro baze :yes:

Offline gogot4

• Veteran member
« Odgovori #7 : 14 Siječnja, 2014, 23:28:46 »
Frik, telefonski sam ih zvao i pitao, nisam pitao marku jer me uopce ne zanima. Ne moze bit toliko losa, farbam auto da izdrlja  2-3 godine.

Jemict- gdje tocno ako nije problem?

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #8 : 15 Siječnja, 2014, 09:00:23 »
Nije stvar kolko će izdržat,nego kako će ispast.Od dreka nemreš napraviti zlato.

Offline jemict78

• Antique Member
« Odgovori #9 : 15 Siječnja, 2014, 22:22:27 »
U Luckom malo prije Iviceka s ljeve strane neznam tocno kak se zove ja tu i tam kupim kad trebam staru bazu :hi:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #10 : 15 Siječnja, 2014, 22:25:52 »
A što fali vodenoj bazi?

Offline adam 2

• Junior member
  • **
« Odgovori #11 : 15 Siječnja, 2014, 22:33:22 »
Deda Valjda voda... ili netko ko zna raditi s njom. :smajlold:

Offline Mirza_Capri_MK1

• Veteran member
  • Vozilo:: 1970 Ford Capri, 1963 Ford Taunus 17M P3 Turnier, 1961 Opel Rekord P2 i 1983 Ford Sierra
« Odgovori #12 : 15 Siječnja, 2014, 22:35:48 »
Mogu ti ja sutra vidjeti kako se kreću cijene u prosjeku ovdje u Sarajevu, ako hoćeš?

Offline stressman

• Antique Member
    • stress photography
  • Vozilo:: scirocco mk2 / kadett C
« Odgovori #13 : 16 Siječnja, 2014, 01:52:51 »
seles ima nitro baze, kapci ak se ne varam...
as vintage as it gets

http://gordanperkovic.wix.com/stressphoto

'84. Rocco D - daily beater
'74. Kadett C - art project

Offline vinc

« Odgovori #14 : 16 Siječnja, 2014, 17:32:43 »
fantazirate!

vode ima, nitra ima ,proizvodjaca ima 

sa cijenom ide kvaliteta

odjednom svi lakireri a 7 auta polakirano kak se spada
Panta Rei