bakrenje!!
dao saam 16-17 dijelova na bakrenjemm najduži je bio oko 40cm
bakrenje tih dijelova mi je rekao 3000kn !!
krajnji učinak!!
sranje !!činjenica je da su bili vrhunski sjajni !! ali da su nešto pokrili ili kako je bilo dogovoreno da može navuči bakar do 1 mm -NULA BODOVA
samo par mikrona !!
DEKROMIRANJ
dva prevoza -tamo i kad gotovo natrag !!
VRUČE CINČANJE
je jedan od djelomično rješenja problema za rupičaste komade koje se nemaju gdje kupiti već ih moraš obnavljati
A L I !!
nakon cinčanja (dva puta prevoz do cinčanja i natrag)
se sve mora brusiti i polirati - od 320 - 800
pa onda na bakrenje (opet prevoz 2 puta)
nakn bakrenja AKO SE SLUČAJNO PREBRUSI BAKAR I DOĐE DO CINKA - ponovno bakrenje JER KROM NE LOVI NA CINK !!
onda na kromiranje (opet 2 prevoza)
namjerno sam stavljao prevoze, da se vidi koliko je to sranja vezano uz pripremu pa do konačnog produkta !
malo sam se raspisao,,,samo da se pojedinci informiraju i upute,,kakkav je proces !! i koliko je to poteza !!
mislim da će me Alfa Veloche podržati i sigurno nešto dodati,,, jer to je stvarko kompleksan posao
A JOŠ NITI NISAM NAVEO sranja oko eventualnog hardlotanja mesingom a poslije srebrom,,,
eto toliko !!
blažene su bile godine 40/50 i 60,,,,jer je tehnologija za to bila velika ..ameri su to zadržali !
čak i kod nas u VŽ je bilo svega,, i za cinčanje i bakrenjei kromiranje,,,
ali kao i sve ostalo - ova naša sjebena zemlja uništila je o ovo .
sada sve to stoji,,,,DOZVOLE (koje su danas najskuplje) KOJE SMO IMALI ZA TO I SVE POPRATNO-odoše u pizdu lepu materinue,,ljudi doma....a sve stoji i trune !!