Razlog ovako istaknutog teksta leži u - sarkazmu i gorkoj istini, a koja je u biti skoro pa satira, na bazi istine i ironije pa se sve opet svede na - sarkazam i... Tako u nedogled.

Želim samo reći da je ovo tako dobro sročeno da.. Da...

Ma nema riječi osim onog - ''gajba ladnog''.

Jer je UPRAVO spika u tome kako se u narodu kaže ''da nije tužno, bilo bi smiješno'' kako se Golf kao ''the brand'' kao ''the one of Top3 things you must see

if you are an alien in the case you are the visitor of planet Earth'' odmah bok uz bok fenomenu pomaknute vertikalne osi uslijed čega imamo izjene godišnjih doba, kao i fenomenu atmosfere pogodne za život, u biti - nametnuo kao lider.
I nedavno smo imali temu ''da li je Golf ibermašinen jaaaa'' ili je tandrkalo, pa su se koplja lomila - baš oko toga ''je li'' ili ''nije li jeli''

te se ipak mora priznati, ako nista ''pobjedu'' u onom smislu - ''povijes pamti pobjednike''.

Za par stotina godina ili par tisuću, kad god... Ako budu radili neke rekonstrukcije ''kako su onda živjeli naši preci'' na osnovi nekih, ajmo sada malo kenjuckati

''povijesnih podataka'' - kako mi sada rekontruiramo život starih Rimljana u njihovim toplicama, tako će i oni rekonstruirati ''nas'' tako što ćemo se svi voziti u - Golfovima

jer nitko nece pitati ''tebe'' ni ''mene'' ni ''nitkog tko golfa voli-ne voli'' niti ce ici za time ''pa to su zaprežna vozila, a ne auti'' nego će se bazirati na ''povijesnim činjenicama''.

Zato i jesam - poboldao ovu rečenicu jer je tako kritična, tako iskrena, tako ''puna gnjeva i ljutnje i ljubomore'' ali opet i puna respekta i to sve u jednom vrlo, vrlo vještom nizu riječi.

Jedna rečenica koja ''govori sve''. Kao da ju je pisao samuraj koji je izgubio bitku, a čiji kodeks i znanje i poimanje vrijednosti ne dopusta da ''popljuje protivnika'' nego mu je eto, ''iskreno čestitao'' na ipak malo sarkastičan način.
A što se tiče ''liste čekanja'' za Trabi... Ona nje, kako sam već jednom napomenuo ovdje uvjetovana nekom ''krizom'' niti se radilo o čeknju ''ekskluzivnog supersportskog automobila'' koji se izrađuje u par prijeraka mjesečno, nego je i ta lista čekanja bila svojevrsni ''kontrol menađering'' nacije, u stilu ''dajmo im nadanja'' kako bi ljudi imali motivaciju ''za sutra'' i kako bi imali osjecaj da se ''nesto vazno radi i desava'' kao i to da ''nisu sami'' jer ''eto, čeka i sujed Pero i rođak Đuro'' jer je velika potražnja za tim ''predmetom želja''.
Ta lista čekanja je tipični primjer - propagande i kao se vrlo lako upravlja velikim narodnim masama onako kako netko zeli. Doslovce, uz malo poznavanja psihologije i sociologija učiniš da ti ljudi ''jedu iz ruke'' ili da ih ''vodiš na šišanje'' kao ovce.
Vrlo, vrlo sličan fenomen je i u - Hrvatskoj. Mazanje očiju da se ''nešto radi po pitannju općeg dobrobiti'', ali hej... Čiko Todor i čiko Rajić i ostali ''anonimusi'' (mislim anonimusi za ''sve normalne ljude'' koji kažu ''ma bavim se ja politikom, to me ne interesira - ja gledam svoja posla'') uredno pune đepo... Pardon VREĆE i CRNE TORBE dok mi ''vrištimo'' sada na ''sirotog Linića'' i ''bandu na vlasti'' jer eto ''samo nam otimaju iz usta - nikako da nam omoguće da radimo da i mi svojim rukama i radom punimo svoje đepove''.
Propaganda... Zajebana stvar.

A što se tiče Trabija... Uistinu legendaran auto sa hvalevrijednim konceptom i dizajnom. S tim da pod dizajn ne mislim ''boja, oblik, šik, biti ''in'' i slicno) nego u onom pravom (itvornom anglosanskom) smislu te riječi - DIZAJN!