Autor Tema: Automobili iz sintetičkih materijala  (Posjeta: 36364 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deda

• Antique Member
Odg: Automobili iz sintetičkih materijala
« Odgovori #30 : 28 Veljače, 2014, 14:57:40 »
Nije Golf odredio ni klasu,ni trend,ni dizajn, ni tehnička rješenja,puno prije njega je bilo takvih auta.Golf je bio masovno proizveden i svugdje prisutan iz globalnih, političkih i prije navedenih razloga.Drugo kaj je u nekim krajevima bio jedini takav auto u ono vrijeme,pa ljudi koji nisu ni vidli pravi auto do tada i imali krivu predođbu i za njih je golf bio bog i batina.Mogao sam si ga kupit nekada kad god sam htio,od jedinice pa nadalje,ali nije mi padalo na pamet,kada sam ga uspoređivao sa bilo kojim drugim autom te klase,nisam našao ni jedan razlog zbog kojeg bi dao tolike novce za njega.Jedno mu se mora priznat:bio je idealan auto za preprodaju i mogao si na njemu uvjek zaraditi,pogorovo ako je bio zmuljan,zaklan ili razbijen,utopio si ga za slatki med,jer je naša raja uvjek bila luda za njima i nije bilo bitno kakav je,samo nek je golf,jer to je bilo sveto ime.

Offline studentt

« Odgovori #31 : 28 Veljače, 2014, 15:10:45 »
ode tema..................

Offline tomtom

« Odgovori #32 : 28 Veljače, 2014, 17:15:13 »
Kad popijem pet gemišta, fićek ide kao ništa, nema brda nema zavoja, policija neka maše.....

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #33 : 28 Veljače, 2014, 17:48:19 »
Kaj nije i Mersešmith imal nekaj plastičnog,već sam zaboravio,bil sam klinac kad ga je susjed naguraval po cesti da ga kresne?

Offline krntija

« Odgovori #34 : 28 Veljače, 2014, 18:37:07 »
Kaj nije i Mersešmith imal nekaj plastičnog,već sam zaboravio,bil sam klinac kad ga je susjed naguraval po cesti da ga kresne?
  Je, je, i Mesersmit je imal nekaj od plastike, tj. od plexiglasa, kupolu, al one su bile jos ostaci od pravih letecih Mesersmita iz 2. rata!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline Mahatma Gadhni

« Odgovori #35 : 28 Veljače, 2014, 18:48:42 »
...Golf je samo imao sreće što je u pravo vrijeme bio na pravom mjestu...

Nije li upravo to glavna odlika uspješnog auta? Mislim da bi se, recimo, Model T u današnje vrijeme jako loše prodavao, da započne proizvodnja.
Uspješan dizajn nije onaj koji je u nečemu najbolji, nego onaj koji je u svemu dobar.

Sintetički materijali? Pa ugljična vlakna su bog i batina u gradnji automobila. Kad bi netko skupio na dvije hrpe automobile o kojima se kroz povijest automobilizma sa zanimanjem pričalo, mislim da bi ova od umjetničkih* materijala bila puno veća.

*Matakovićeva fora.
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca

Offline chaos

« Odgovori #36 : 02 Ožujka, 2014, 12:44:06 »
Laički gledano glavni problem kod sintetičkih materijala je taj da jebeno dugo traju...
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #37 : 02 Ožujka, 2014, 16:08:06 »
Da i nema kasnijih popravaka karoserije odnosno ima ali nisu baš jednostavni ako se ne varam... koliko znam sintetika se i deformira s vremenom?
Hrđa bez granica

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #38 : 02 Ožujka, 2014, 16:22:20 »
Razgrađuje se,tj truli,oksidira,ako nije zaštićena kako treba ili se zaštita ošteti i voda i zrak čini svoje.Vidio sam plastićne aute  koji nakon nekog vremena izgledaju ko da su se dezintegrirali.Baghera,napr.

Offline kađo-c

« Odgovori #39 : 02 Ožujka, 2014, 18:50:11 »
Je deda,buba je bila toliko zaostala da je udarila temelje porscheu.U njemačkoj (zapadnoj)tada se mogao kupiti svaki auto dostupan na europskom i širem tržištu.

Jesi kad sjedio wv polu novije generacije i u renault cliu?
Smotaj cliu volan u jednu stranu i smotaj polu,kad dođe do granice cliov volan još možeš okrenuti i time stječeš dojam da ga možeš otrgnuti,smotaj volan na polu i neide dalje od graničnika,plastiku u unutrašnjosti da ne spominjem..mijenjač na cliu bude šetao ljevo-desno dok na polu postoji samo jedan položaj za svaku brzinu.
E vidiš to ti je ta razlika francuz-njemac,ja osobno nisam pristran u ovoj temi ali svaka tvoja usporedba završava sa ami ili gs,njemački automobili niš ne valjaju francuzi su zakon.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #40 : 02 Ožujka, 2014, 20:05:21 »
Ak već ideš u ot,di sam ja to spomenuo amija,a gsa nisam ja prvi spomenuo i nisam samo njega naveo?Zanima li te baš moje mišljenje o Citroenima,raspitaj se malo kod zadrtih fanova ili na cf, kak me poprijeko gledaju,što pričam o tim autima.

Offline Katramaniac

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Renault 4 GTL 1990., Renault 11 1984.
« Odgovori #41 : 02 Ožujka, 2014, 20:25:16 »
Je deda,buba je bila toliko zaostala da je udarila temelje porscheu.U njemačkoj (zapadnoj)tada se mogao kupiti svaki auto dostupan na europskom i širem tržištu.

Jesi kad sjedio wv polu novije generacije i u renault cliu?
Smotaj cliu volan u jednu stranu i smotaj polu,kad dođe do granice cliov volan još možeš okrenuti i time stječeš dojam da ga možeš otrgnuti,smotaj volan na polu i neide dalje od graničnika,plastiku u unutrašnjosti da ne spominjem..mijenjač na cliu bude šetao ljevo-desno dok na polu postoji samo jedan položaj za svaku brzinu.
E vidiš to ti je ta razlika francuz-njemac,ja osobno nisam pristran u ovoj temi ali svaka tvoja usporedba završava sa ami ili gs,njemački automobili niš ne valjaju francuzi su zakon.
Imao sam Pola iz 2008 i stojim iza toga kad kazem da auto nije valjao... servisi su bili skupi, u autu je sva plastika škripila, izludio me... ne 78000 su otišli nosači motora, trošio je 10+litara (1.4 benzinac) u roku 2 godine je desni prozor 2 puta krepao...  :glavauzid: :glavauzid: :glavauzid: precijenjen ko i svi Volkswageni, a pogotovo Golf.
Sad zahvaljujući krizi vozim Twinga iz 97., sretan ja, sretan on... ne ide nikam, troši ko upaljač, na autu sve radi, mekan je i ne škripi na svaki pokret... ne kažem da je bolji od pola i ne može se uopće uspoređivati, ali Twingo ne škripi i ne troši i ne kvari se nakon 17 god, a Polo je to radio nakon 2...
Isto tako sam imao i Corsu iz 2009. lijepa bijela prekrasna, s njom sam više bio na servisu nego na cesti... zato sam i kupio Das Auto i još se više unesrećio... brat mi vozi Passata iz 2006 i mijenjao je sve dizne- 25000 kn... stari ima Astru iz 2007.- do 100 000 su se 2 puta strgali sinhroni, a sad na autu pol elektronike ne radi... toliko o njemačkim autima...   :read:

Ispričavam se na OT! :blush2:
RENAULT - des voitures à vivre

Offline profesor

• Antique Member
    • http://www.lulu.hr
« Odgovori #42 : 02 Ožujka, 2014, 20:54:08 »
Dobra tema, ali dala je malo i smjer u neke možda zanumljivije rasprave. Hoće reći da priča sa naslovom "automobili iz sintetičkih materijala" više asocira na trendove sa kraja 70 kad se u automobile ugrađuje sve više plastičnih djelova. da ne duljim puno opet bi se malo vratio na temu golf, gs, alfasud. Citroen GS, bezvremenski Opronov dizajn sa detaljima SM, kompliciran ovjes ovjes skinut sa žabe, nažalost bez servo volana. Brz, udoban, stabilan i pristupačan. Alfasud, odgovor na konkurenciju i uvođenje prednjeg pogona, ali na sportski način gdje se osnovnih 60 konja ćini mnogo više nego u nekih sličnih auta. Giugiarov potpis na karoseriji mekih i dinamičnih linija koja nije baš predugo trajala. Golf ništa posebno, međutim na kraju se ispostavilo da je baš to "ništa posebno" postavilo letvicu jako visoko i da je ni iz alfe ni iz citroena u tom segmentu modela nisu mogli pratit.
Imao sam GS, prvi kvar (kočnice) parkirale su ga dok nije došla komunalna po njega, prijatelj imao alfasud ti, krasan sa trulim A nosaćima kojeg nakon prodaje cesta nije vidila. A golfa I se vozi, tereti, spušta, frizira, popravlja dok se mnogi njegovi vršnjaci pogotovo talijanski i francuski nalaze kao recilirani metal u novijim vozilima

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #43 : 02 Ožujka, 2014, 22:02:57 »
Daj prestanite spominjati tog GSa,opet ću ja ispast kriv da mi je u svakom postu.

Offline Ante V8

« Odgovori #44 : 03 Ožujka, 2014, 09:46:33 »
Samo ću se nadovezat,koliko sam upoznat na citroenu DS je krov od plastike,ako sam u krivu ispravite me,a prvi auto s plastičnim branicima je R5,koji mi je uvijek bio simpatičan autić,a da ne spominjemo njegove sportske verzije.
Iskreno današnji auti su više podložni kvarovima NE BITNO KOJA JE MARKA,jer su za popizdit komplicirani.Sveto pravilo mehanike je: Ono čega nema ne može se pokvariti!
Sva auta su bila prije izdržljivija i trajnija nego današnja.Pogotovo ovi novi koji imaju aluminijske ovjese.Ne do bog naletit na rupu,ode sve u p....m...
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!