Autor Tema: Slika dana  (Posjeta: 1150816 )

Ponton i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
Odg: Slika dana
« Odgovori #285 : 26 Siječnja, 2015, 18:50:13 »
Nije neznanje ili neznam sta samo je i kubikaza bitna. Bar po meni.
Al ok.
Svatko ima.svoje misljenje i treba ga postivati.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline asconaextreme

• Antique Member
  • Vozilo:: ascona b,fiat 500,fabia mk 1
« Odgovori #286 : 26 Siječnja, 2015, 19:22:20 »

Offline kađo-c

« Odgovori #287 : 26 Siječnja, 2015, 19:59:28 »
To za neznanje nije tebe išlo. :drinks:
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
« Odgovori #288 : 26 Siječnja, 2015, 20:41:11 »
Ako je ovo stvarno netko napravio onda ima stvarno cudnih ljudi.

Offline karlo kramar

• Antique Member
« Odgovori #289 : 26 Siječnja, 2015, 20:43:32 »
Ako je ovo stvarno netko napravio onda ima stvarno cudnih ljudi.

ma to je Opel to se ne grije jako :biggrin:
BMW e21 323i, 316, 2002 , 2002tii

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
« Odgovori #290 : 26 Siječnja, 2015, 20:47:12 »
Sad sam skuzio. I za kardan je uhvaceno.
To je neka zafrkancija.

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #291 : 26 Siječnja, 2015, 21:47:03 »
(Image removed from quote.)
Koliki kabel ,sigurno ide  od bobine !!!  :stop:
Ako je opel dizel možda čovjek grije gorivo ! :heat:
Previše mi je čisto i kompaktno da nebi bila šala! :hi:
« Zadnja izmjena: 26 Siječnja, 2015, 21:51:19 oldaudijaner »
marijanko

Offline Stodesetka

• Senior member
  • Vozilo:: Zastava 620 B
« Odgovori #292 : 26 Siječnja, 2015, 22:06:00 »
ma to je optički kabl za internet u kabini. iza njega ide Hans sa motalicom na leđima

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #293 : 27 Siječnja, 2015, 14:48:47 »
Ovo ima 43 KS i ide 130 na sat, i to je sportski automobil:

Ovo ima 453 KS i ide 240 na sat, i to nije sportski automobil:

Via Ciro Menotti 322

Offline Mahatma Gadhni

« Odgovori #294 : 27 Siječnja, 2015, 15:02:01 »
Bravo za definiciju, Dino!

Što se tiče slike s kardanom i auspuhom, član foruma AlfaZD je prije nekoliko godina stavio sliku Mercedesa 123 koji je imao auspuh žicom pričvršćen za kardan.  :perfeto:  :biggrin2:
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #295 : 27 Siječnja, 2015, 16:04:31 »
Dino, prvi :thmbup: Ja bi jednog takvog sa tvrdim krovom  :biggrin:
Ovo drugo sa 10 tona težine  :glavauzid:
Sportski auto mora biti lagan. A definicija sportskog auta bi bila, već sam napisao, moje gledište:
Auto koji je zabavan za voziti
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #296 : 27 Siječnja, 2015, 16:41:06 »
Da se razumijemo, ne smatram  tu zabavnost nikakim apsolutnim kriterijem, nikakvom svetom kravom koja razdvaja dobre automobile od loših. Postoje automobili za različite situacije i potrebe. Prečesto se i preisključivo užitak upravljanja automobilom smatra za jedini  način užitka u vožnji automobilom. Nema razloga zašto bih automobil sjajan za jurcanje kroz zavoje smatrao a priori boljim od onoga na čijoj stražnjoj klupi mogu udobno zavaljen preći 1000 km bez osjeta umora, ili od onoga s kojim mogu kroz duboko blato po razlokanom terenu stići do neke zabite i teško dostupne lokacije. Nije poanta u tome da, pogledamo li ove primjere gore, prezireš R-R, ako voliš A-H, ili obratno, poanta je znati uživati u njihovim različitostima i individualnostima.

Slično je s onim usporedbama gore, Alfa, Opel, štatijaznam... Istina je da je Alfa izvlačila više KS iz motora iste zapremine, i to cijenim. No bilo bi glupo da cijenim samo to. Slučajno jako volim te Alfe, ali to nije razlog zašto ih volim. Honda izvlači još više KS od Alfe, pa ne volim Honde, ne osjećam se osobito ugodno ni u jednoj koju sam vozio. A  kad me nedavno znanac provezao Integrom Type R, jednim od najkultnijih sportskih modela u zadnjih 20 godina, nisam osjećao ama baš nikakvo ushićenje. Zapravo sam se osjećao bezveze, jer je unutrašnjost plastična i ružna i nema niti jednog detalja koji bi ti učinio dan posebnim. Dok mi je recimo vožnja u Opelu GT pokojnog Elvisa Kljuna bila uistinu dojmljiva i posebna, ma koliko imao puta slabije performanse od te Integre. Nisam ga se usudio voziti naprosto zato što mi je noga 46 u zimskim cipelama stalno pokrivala dvije pedale najednom, iza volana sam bio stiješnjen i nije mi bilo udobno, a nisam se želio dovesti u položaj da nekom stiješnjenošču uvjetovanom nespretnošću izazovem katastrofu.

Dakako, glupo je ocjenjivati Integru Type R sa suvozačke pozicije, no vozio sam dovoljno drugih Type R i Type S modela da mogu reći da me ne oduševljavaju. No isto tako je glupo ocjenjivati neki Rolls-Royce, pa čak možda i, da se vratim u dostupnije područje, nekakvu Žabu ili CX, s vozačkog aspekta, ako je riječ o automobilima u kojima će objektivno mnogo više uživati putnici. Postoje dakako i automobili koji nisu osobito dobri ni za vozača ni za putnike, ali su naprosto prekrasni i doživljavam ih kao umjetnička djela. Ili automobili koji nisu ništa od navedenog, ali bez iznenađenja i kvarova uz minimalno održavanje prelaze velike kilometraže i služe godinama. Buba ili Renault 4 nisu manje sjajni automobili zato što ih nije osobito lijepo voziti, još manje biti putnik u njima, a ne smatram ih ni osobito lijepima...

Poanta je u tome da se u automobilima, starma i novima, može uživati na toliko različitih načina da mi se uvijek činilo posve besmislenim ulaziti u ratove dokazivanja da je samo jedan put ispravan, samo jedna marka ili nacionalna auto industrija dobra. Uistinu nema razloga za to.
Via Ciro Menotti 322

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #297 : 27 Siječnja, 2015, 17:10:50 »
Da se razumijemo, ne smatram  tu zabavnost nikakim apsolutnim kriterijem, nikakvom svetom kravom koja razdvaja dobre automobile od loših. Postoje automobili za različite situacije i potrebe. Prečesto se i preisključivo užitak upravljanja automobilom smatra za jedini  način užitka u vožnji automobilom. Nema razloga zašto bih automobil sjajan za jurcanje kroz zavoje smatrao a priori boljim od onoga na čijoj stražnjoj klupi mogu udobno zavaljen preći 1000 km bez osjeta umora, ili od onoga s kojim mogu kroz duboko blato po razlokanom terenu stići do neke zabite i teško dostupne lokacije. Nije poanta u tome da, pogledamo li ove primjere gore, prezireš R-R, ako voliš A-H, ili obratno, poanta je znati uživati u njihovim različitostima i individualnostima.
...

Sve stoji kaj si napisao, ali kada je riječ o sportskom autu, večinom se odnosi na aute koji su lagani/lakši i brži, time i zabavnije za voziti.
Ne kudim ja druge aute, npr. velike kabriolete u kojima je udobno za voziti se, ali oni nisu sportski.Spominješ Integru Type-R, ja ču napraviti drugi primjer. Npr. Clio (1) 1.1 nije sportski auto i nije ga zabavno voziti, ali Clio Williams (ili 16V) jest, činjenica.
Ne kažem da su ne-sportski auti loši, niti je užitak upravljanja jedini način uživanja u automobilu. I ti auti za jurcanje nisu u startu bolji od, recimo, francuske limuzine za duga krstarenja cestama.
 Svatko ima svoje gušte, kaj mu paše  :eek: :scratch_one-s_head:

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #298 : 28 Siječnja, 2015, 08:27:42 »
Današnji sportski auti većinom nisu lagani, kao nekoć Lotus. I pokiušava se napravit kompromis, višenamjensko vozilo, poput sportskih karavana i monovolumena. Uostalom, Clio IV RS je previsok i postoji samo verzija sa 4/5 vrata. Kakve to ima veze sa prvim RS-om i sportom? Međutim, prodaja je navodno bolje nego ikad.Niti u zemljama sa daleko većim standardom prosječan čovjek nemože kupiti i održavati 4 ili 5 auta različite namjene, pa kupuju te mješance svega i ničega. Vjerojatno će u budućnosti postojati šasija sa izmjenjivom karoserijom, na 4 šarafa  :biggrin2:
Sportski auto je jednostavno onaj u kojem nemožeš zaspati  :secret:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #299 : 28 Siječnja, 2015, 08:56:42 »
Sportski auto je jednostavno onaj u kojem nemožeš zaspati  :secret:
:rofl:
Ak' uzmeš, za primjer, neki Ferrari i buku koji oni stvaraju, u pravu si