Autor Tema: Slika dana  (Posjeta: 1151021 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline dmj

• Antique Member
  • Spol: Muški
Odg: Slika dana
« Odgovori #915 : 26 Studenoga, 2015, 10:23:43 »
Romyo, imaš li neki link za ovo o Kalmaru? U, mislim, lani objavljenoj knjizi o jadranskim trajektima piše da je razrezan, mislim u Turskoj. Vratio sam knjigu pa ne mogu provjeriti, ali gotovo sam siguran da je tako.

Bilo bi mi drago da nije, za njega me vežu neke od najranijih uspomena, kada sam kao mali putovao iz Zagreba na Lošinj i obratno. A zanji pua sam se vozio na njemu negdje 1990-ih na liniji od Zadra za Lošinj, bio je to meni najprivlačniji i najugodniji trajekt još i tada.

Čak sam zamišljao ideju o tome da bih ga, kad se jednom neminovno superobogatim, iskoristio kao neki negativac iz filmova o Bondu da pomičnu bazu na kojoj bih držao kolekciju oldtimera i krstario Mediteranom... To bi mi bio neki ultimativni san, ali u njemu nema mjesta za bilo kakav stari trajekt, nego upravo za Kalmar.
Via Ciro Menotti 322

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #916 : 26 Studenoga, 2015, 10:35:42 »
Aa hahahahah... Na spomen Kalmara sam se odmah sjetio tebe.  :))
Da - Kalmar je zbilja bio ''the onaj sa onim the nešto'' trajekt. ''Ako to ne vidiš - onda ne razumiješ'' spika.
I ja sam gotovo siguran da je nasjeckan na fete. Ovo mi je neka posve nova informacija.
 A ovo za ''plutajući parking'' je zaista super ideja. Drago mi je da još ima trezvenih ljudi, poput tebe i meine, koji razmišljaju realno o sasvim normalnim svakidašnjim stvarima.  :))  :friends:  :drinks:
Već te vidim sa onom ''Corto Maltese'' kapetanskom kapom i majicom ''a la Lancia tapecirung''.  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: I RibaFish i ekipa kako kao pravi dokoni bogataši sa vestama preko ramena kuhate kotlić sa tripicama na palubi.  :rofl: :rofl: :rofl:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #917 : 26 Studenoga, 2015, 10:37:17 »
Aa hahahahah... Na spomen Kalmara sam se odmah sjetio tebe.  :))
Da - Kalmar je zbilja bio ''the onaj sa onim the nešto'' trajekt. ''Ako to ne vidiš - onda ne razumiješ'' spika.
I ja sam gotovo siguran da je nasjeckan na fete. Ovo mi je neka posve nova informacija.
 A ovo za ''plutajući parking'' je zaista super ideja. Drago mi je da još ima trezvenih ljudi, poput tebe i meine, koji razmišljaju realno o sasvim normalnim svakidašnjim stvarima.  :))  :friends:  :drinks:
Već te vidim sa onom ''Corto Maltese'' kapetanskom kapom i majicom ''a la Lancia tapecirung''.  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: I RibaFish i ekipa kako kao pravi dokoni bogataši sa vestama preko ramena kuhate kotlić sa tripicama na palubi.  :rofl: :rofl: :rofl:

Ae, tako nekako...  ;D
Via Ciro Menotti 322

Offline romyo

« Odgovori #918 : 26 Studenoga, 2015, 11:08:02 »
Točno, točno.... Nije riječ o trajektu Kalmar, nego trajektu Komiža.
I meni je taj trajekt Kalmar stalno u glavi, definitivno legenda Jadrana.
Pardon, moja greška, pričam iz glave, i onda puno tih informacija pa se sve pomiješalo.
Inače, osim auto arheologije, zanima me brodoarheologija, pa eto...

Uglavnom, trajekt Komiža koji je izgrađen u Kalmaru Švedska, je već bio u rezalištu Pula,
kad je u doslovno zadnji tren izvučen van, i otišao za rodnu Švedsku sa vlastitim pogonom.

Evo link sa WIKI, ali kome se da guglat može se dosta toga pronaći, i o Kalmaru i o Komiži.

https://hr.wikipedia.org/wiki/M/T_Komi%C5%BEa

Zeznuo sam ime, ali poanta priče je ista.
-----------------------------------------------------------------------------------
Bajdvej, ovo ljeto je otišla još jedna legenda jadrana u rezalište - Liburnija.
Prodana 'u scrap' za 500.000 usd.
Upalila je motore, i kao i svaki put zadimila decentno... Svi papiri su još važili.
Sjalila se kao jahta, ustvari i bila je jahta. Predivan brod sa prelijepoga Jadrana.
Kažu da su ljudi plakali to jutro na Lošinjskoj rivi kad je otišla na posljednji vijađ.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #919 : 26 Studenoga, 2015, 11:28:13 »
Liburnija... Šteta, ne šteta... Dalo bi se diskutirati. Nama kao ekipi kojoj je to ''fora i to volimo'' - je šteta. Da se neki klinac desio - svi bi vikali ''Stari brod, nije ni cudo...''
No, da se nije trebala nasjeckati - definitivno nije.  :mellow:

Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #920 : 26 Studenoga, 2015, 13:18:33 »
Inače, Rijeka, koja slovi za prijestolnicu torpeda,

Daj ne dipr  :P Rijeka ovo- Rijeka ono, centar svita...
Što bi reko Sanader:
"Gdje vam je dooookaz....jel to ko dokazao?"
Da izmislili torpedo......još će bit da je neko s Drenove struju izmislio  :))
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #921 : 26 Studenoga, 2015, 13:47:39 »
Ma jok... Kupio Tesla kod tebe u šoping centru Prečko generator izmjenične struje pa ga odnes'o u Smiljan.
Mutikašo jedan.  :punish2:

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #922 : 26 Studenoga, 2015, 14:09:32 »
Ma jok... Kupio Tesla kod tebe u šoping centru Prečko generator izmjenične struje pa ga odnes'o u Smiljan.
Mutikašo jedan.  :punish2:

To ga je netko iz Rijeke ziher ostavio u onoj zalagaonici gore na katu u Shopping centru Prečko, pa Tesla naletio i kupio ga.
Via Ciro Menotti 322

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #923 : 26 Studenoga, 2015, 14:16:42 »

A gdje je pečat?!  :P M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #924 : 26 Studenoga, 2015, 18:44:14 »
Meni nije jasno zasto pise na autu iza "auto skola romyo"? Ali pisano naknadno u paintu?
Imaš dobro oko!

Hmmm... Postoji mogućnost da je Torpedo krenuo i za luku, tim putem.

Autoškola Romyo ? A bezveze, palo mi na pamet, već kad sam na kamionu brisao regu.

Rekla bi moja baba; dokoni pop i jariće krsti....  :blush2:

Teško da bi ga tak vozio u Jugi po Rijeci, niti trokuta, niti bar crvene krpe na kraju, niti rotirke  :shootme:
Autoškola Romyo  :biggrin: :thmbup: treba imati oko za detalje

Daj ne dipr  :P Rijeka ovo- Rijeka ono, centar svita...
Što bi reko Sanader:
"Gdje vam je dooookaz....jel to ko dokazao?"
Da izmislili torpedo......još će bit da je neko s Drenove struju izmislio  :))
Vidim da se i tu čača spominje. Kada ga nisu mogli dva puta pustiti sa jamčevinom, evo odi, badava, hrvatski ustavni sud  :suicide:
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline Mi$ki

• Veteran member
  • Vozilo:: P-205 cabrio roland garros
« Odgovori #925 : 26 Studenoga, 2015, 19:29:22 »
Imaš dobro oko!

Teško da bi ga tak vozio u Jugi po Rijeci, niti trokuta, niti bar crvene krpe na kraju, niti rotirke  :shootme:
Autoškola Romyo  :biggrin: :thmbup: treba imati oko za detalje
Vidim da se i tu čača spominje. Kada ga nisu mogli dva puta pustiti sa jamčevinom, evo odi, badava, hrvatski ustavni sud  :suicide:
Pa ima reflektirajući prsluk

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #926 : 26 Studenoga, 2015, 19:34:48 »
A točno
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #927 : 26 Studenoga, 2015, 21:16:21 »
Pa ima reflektirajući prsluk
Tko,Čača?

Offline bubuleja

« Odgovori #928 : 27 Studenoga, 2015, 07:27:26 »
pa iskopali su ga neki dan iz mora taj torpedo?? bilo na televiziju
Adio mare

Offline hary