Da se i ja uključim i prisjetim kako sam ja kao dijete doživio ovaj Renault kojeg je lakše preskočiti nego zaobići.Pamtim to kao da je bilo danas, kad je babo Atif... ne to je nešto drugo

. Bio je početak osamdesetih, imao sam 9 ili 10 god,došao na ljetne praznike u Njemačku, vozao se sa starim u kamionu. Kad mi je pred jednom Renault auto kućom rekao "zapamti onaj auto", znao sam da je to neki paša među subašama. Ali bio je u izlogu, bar 100 m daleko i nisam ga doživio. Poslije mjesec dana smo na velikom Renaultovom stovarištu novih auta u Francuskoj, nedaleko od njemačke granice i trebamo prevesti 8 Renaulta do Kippenheima u Njemačkoj odakle se dalje razvoze po autokućama. Dva od 8 te široke petice

Jedan crveni, crven i iznutra, drugi bijeli. Morao sam sjesti, nisam izdržao

Vožnja je trajala par stotina metara do transportera, ali sam to tako intenzivno doživio, zvuk, miris novog auta i miris prašine poslije kiše, ne mogu zaboraviti.Zašto mi još taj dan ostao u sjećanju? Tu su bila još dva Mosolfova transportera i oni su imali u nalozima petice turbo,
jedan vozač od njih je pri utovaru nešto zajebo i zadnji kraj je skliznuo sa jedne rampe,ca. 70 cm visine, stradao zadnji blatobran

.I ja sam tu kao nešto pomagao da ga ispravimo, podmještali su treću rampu, vezali gurtnama. Jbg šteta se nije mogla zakamuflirati, auto je vraćen na parking.
I na kraju, teško te kao klinca uvjeriti da netko ima veće zračne jastuke od Samanthe Fox i da je nešto šire
od ovog R5. Ograničen pristup informacijama u to vrijeme i oduševljenje pri tom kratkom kontaktu sa autom su definirali moju sliku o njemu. Bellof zna najbolje koliko je taj auto dobar i može ga s nečim usporediti, nama ostalima je to "nužno zlo" samo san. Ja do dan-danas imam neko strahopoštovanje prema tom malom a velikom autu. Inače, R5 mi je jedan od najljepših malih auta, taj dizajn ne zastarijeva, usporedio bih ga sa dugovječnošću Mercedesa 190 ili Calibre, uvijek će biti mladi.