Autor Tema: Dizalica krokodilka  (Posjeta: 14395 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dusanst

• Oldschool member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi 72
Dizalica krokodilka
« : 24 Ožujka, 2014, 22:55:35 »
Drugovi ako bi mogao neko da mi pomogne i odgovori na sledeca pitanja ko se bolje razume u krokodilke... imao sam problem sa jednom starom dizalicom spustala je, rasturim ja to sve zamenim gumice i posle drzi (ne spusta) ali nece da dize u cemu tu moze da bude problem ? a kod druge italijanske sam isto imao slican problem samo sto kod nje pusta ulje na dodjem srafu (za ispustanje ulja) lepo drzi, ali pusta ulje koliko da stegnem sraf taj sraf je plastican koji ima neko sito na njemu za ulje sta vec i nikako ne mogu da resim taj problem jer ulje iscuri ?
Trazio sam po netu ali nigde nisam nasao resenje..

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
Odg: Dizalica krokodilka
« Odgovori #1 : 24 Ožujka, 2014, 22:58:45 »
Pozdrav Dusane; prvo se predstavi u rubriku novi clanovi.  :byeg: Vjerojatno ce se naci netko na forumu da ti odgovori na pitanje  :hi:
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline dusanst

• Oldschool member
« Odgovori #2 : 24 Ožujka, 2014, 23:08:03 »
i ja se nadam, jer je forum super ... predstavio sam se  :good:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #3 : 24 Ožujka, 2014, 23:11:37 »
Kolega Šarafko je tu ''doma'' što se tiče krokodilki.  :thmbup:

http://www.oldschoolhr.com/forum/index.php?topic=16749.msg204215#msg204215

:drinks:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline šarafko

« Odgovori #4 : 25 Ožujka, 2014, 07:08:07 »
Izmjena brtvi u uljnoj hidraulici (a tako i kod krokodilke koju spominješ) je samo jedan dio priče. Drugi dio su ventili: usisni (ne dozvoljava povrat ulja iz pumpe u spremnik ulja), tlačni (ne dozvoljava povrat ulja u pumpu), povratni (njime spuštamo dizalicu) i kod nekoh dizalica preopteretni ventil (u slučaju previsokog pritiska rasterećuje dizalicu). Osim ovog postoji i problem spremnika ulja (čep na kojem je kod nekih modela ventil za odzračivanje te brtve samog spremnika). Ako su dosjedi ventila oštećeni dolazi do poremećaja u funkciji dizalice. Za početak poslikaj dizalice pa ću ti moći više reći kojim redom da odradiš pregled i popravak krokodilke.
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline dusanst

• Oldschool member
« Odgovori #5 : 25 Ožujka, 2014, 19:51:08 »

ako je potrebno ubacicu jos neku sliku, na cetvrtoj slici gde je skinut sraf (plasticni) tu pusta ulje, a ova stara nece da dize ...

Offline šarafko

« Odgovori #6 : 26 Ožujka, 2014, 00:06:35 »
Ono što je moguće vidjeti na slikama su dizalice "univerzal" Banja Luka i "emanuel" ili "Fav".
"univerzal" je iznimno kvalitetna dizalica, robusne i pouzdane konstrukcije.
Iskreno, do sada nisam vidio jednostavnije a tako dobre krokodilke.
Sa ovom drugom imam dosta loših iskustava, konstrukcijski je nedorađena pumpa.
Reci, kada kažeš "spuštala je" - misliš reći da je popuštala teret?
Molim te napiši točno koji su simptomi kod koje dizalice i to ovim redom;

- kada pumpaš da li osjetiš da klip pumpe tjera ulje ili radi na prazno,
- da li se kljun dizalice podiže dok pumpaš,
- kada prestaneš pumpati kljun ostane podignut ili se spušta kada ga opteretiš?

kod ove druge gdje je plastični vijak, trebao bi biti jedan tanki gumeni "o" prsten na tom vijku.
Molim te poslikaj malo preciznije ako možeš.
Koliko tih dizalica imaš? Jer vidim jednu rastavljenu "univerzalku" i drugu cijelu pored nje.

Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline dusanst

• Oldschool member
« Odgovori #7 : 26 Ožujka, 2014, 16:02:54 »
Imam 4 komada ove prve dizalice ,stim sto nijedna nije u funkciji ... a ove druge imam 3 komada jedna radi,druga popusta kad je pod teret, a treca pusta ulje na ovom vijku sto sam i pomenuo, pokusao sam i sa gumenim prstenom ali isto pusta ulje koliko da ga pritegnem. Da nije mozda problem sto ima previse ulja pa pod pritiskom, jer kad sam tocio ulje u nju morao sam jednom rukom da podizem dizalicu a drugom da sipujem da ne bi ulje izlazilo na gornjem srafu i sada kao da ima manjak ulja poluga mora da se spusti do kraja da bi klip krenuo da dize, trebalo bi da dize cim povucem polugu a ne pri kraju..

Kod ove prve sto si je nazvao "univerzal" da popustala je teret i ja sam zamenio gumice i probao samo klip i radi pokrece se , a kada sam je namontirao na ram nista kao na prazno da radi, izgleda kao da se klip ne pomera..
postavicu jos neke slike u toku dana ili sutra ...

Offline dusanst

• Oldschool member
« Odgovori #8 : 26 Ožujka, 2014, 17:37:29 »
Evo slike , na slici se vidi u kojoj poziciji podize kada se pumpa, desava se i da na gornjem srafu gde se dosipuje ulje kada ga odsrafim krene fazduh da izlazi pa ulje kao da ima visak ulja. Ne znam ovaj sraf na cilindru sto je cemu sluzi.

evo jos slika i od ove starije to sto sam mogo slikao sam, da kazem jos jednom nece da dize, kada je rasklopljena bez rama samo klip onda se krece , a ovako na ramu nece kao da radi u prazno...

Offline šarafko

« Odgovori #9 : 26 Ožujka, 2014, 20:42:19 »
Ako misliš na 3 sliku odozgora onda je to čep spremnika ulja. Sastavni dio čep su dva ventila tj. dvije kuglice sa oprugama. kako je ta dizalica monovolumen (sa jedne strane ulje potiskuje klip u dizanje a sa druge strane klipnjače uzima ulje te ga kroz cijev prebacuje u pumpu te ga transportira na klipnu stranu. Znam da ovo zvuči komplicirano ali i jest u stvarnosti komplicirano pa ću ti poslati mejlom skicu da se pokušaš snaći.
Inače, mislim da je tvoj problem u cilindru pumpe koja dok se klipić pumpe pomjera naprijed nazad uz potiskivanje ulja preuzima zrak sa vanjske strane te ga komprimira u radni cilindar. Zato ti se čini da si nalio previše ulja.
Pogledat ću skice, nacrte i defektaže pa ti pošaljem email.

Offline šarafko

« Odgovori #10 : 26 Ožujka, 2014, 20:56:17 »
Zaboravio sam reći, kod takvih čepova se radi o tome da se uslijed razlike u tlakovima kuglični ventili na čepu otvaraju u jednom ili drugom smijeru a da ne dozvoljavaju istjecanje ulja iz dizalice. Npr. kada dizalica ide gore, ulje preko pumpe ide na klipnu stranu, u strani spremnika ulja pada razina te se stvara podtlak. Usisna zračna kuglica na čepu se otvara i propušta zrak u potrebnoj količini. Prilikom spuštanja dizalice (pod uvijetom da je sve ispravno) povratno ulje koje ulazi u spremnik tlači zrak koji mora izaći iz spremnika van, tlačna zračna kuglica se pomiče i ispušta suvišni zrak.

Offline šarafko

« Odgovori #11 : 26 Ožujka, 2014, 23:07:11 »
Dušane, pogledaj email.
Javi se ako ti još nešto ne bude jasno.

Offline šarafko

« Odgovori #12 : 13 Prosinca, 2014, 14:06:41 »

položaj glavnog ventila na dizalici "univerzal" Banja Luka

Offline dusanst

• Oldschool member
« Odgovori #13 : 16 Prosinca, 2014, 11:09:46 »

Offline šarafko

« Odgovori #14 : 28 Prosinca, 2014, 18:35:43 »
Pozdrav ekipo.
Zna li netko koji je model ova dizalica?
Proizvođač, model, nosivost?