Ne bi da tema ode u off topic, ali...

Jednom je kolega deri valdez rekao:
''Prošla su takva vrmena... Ako te ulove sa prstima u pekmezu, malo će ti biti dva oka da isplačeš suza koliko će te oglobiti...''

Jest da je mislio na šlepanje ''mimo regula'', ali se to i ovdje može primjeniti. Po regulama - nema ''privatnog aranžmana'' u ''privatnom minibusiću'' da ti neki hrvoje Horvat okolo ''razvozi turiste''...

Takav bi busić, ako bi i prošao mimo svih patrola hrvatske policije - ''zapeo'' na granici.
Inače... Lagano je odzvonilo i ono ''na crnjaka'' vožnja ''bakica u Trst po špežu'' sa nekim ''vanom'' tipa Espace ili neki drugi ''putnički kombi'' ili obiteljski monovolumen, isto kao što je sve manje i manje onih oglasa ''prijevoz pomoraca i ostalih ljudova do zračne luke te i te''...

Op, op, opaaaaa...

Dooolaziiiiii Evrooopaaaaa.... Sad će da nas

biju sile

svetske miiilicijeeeee...

A i ne dao Bog da se nešto desi nekome u takvom aranžmanu...

Evo, SAMO ZA PRIMJER!!!! Recimo ja... Ja sam životno osiguran. Moja osiguravajuća kuća bi prva ''sjela'' na vrat vozaču i ''glavi puta'' da se meni, nedaj Bože, nešto desi na takvom izletu. Ne ''ja kao ja'' da bi tužio nekoga, nego MOJA OSIGURAVAJUĆA KUĆA.
Ili da netko padne, slomije ruku.. Nogu... Pada kiša, posklizne se na mokru stepenicu... Sve su to ''a kad bi bilo da bi bilo - nemožeš sve na crnjaka gledati'' spike, ali... Lokalno još, na crnjaka naravno, i nekako ''dok se ne desi sranje'' i ide. Preko grane - takvi aranžmani nemaju teoretske šanse za ''prođu''.
Odgovorna osoba u muzeju, recimo, može prijaviti grupu turista ako - posumnja da su ''na crnjaka''. Da

, imamo sreće što smo na Balkanu

pa to još ''sve prolazi'' ali probaj se ''negdje vani'' ispred, recimo Postojnske jame ili kakvog Ludvigovog dvorca u Bavarskoj parkirati sa minibusićem Hrvoje Horvata pa obići tu turističku atrakciju...
Zato - samo preko agencije.