daklem , krenimo redom :
board computer je javljao 4 problema : taillights or front lights: ispalo da je zica prebrikana s desne na lijevu lampu , jer netko nije znao promjeniti stopicu na lijevoj lampi , problem rijesen .zatim da su plocice potrosene. Posto su plocice frisko nove stavljene ,naravno , majstori su strgali senzore. fiks je da se kratko spoje zice senzora i nema vise greske. isti kvar je bio i na posudi od peraca stakala i na posudi za vodu.
Auto je tesko palio. Ono sto ljudi ne znaju , da vecina injection diesela s elektricnom pumpom ubrizgavanja ima pomocnu pumpu... LIFT pumpu u rezervaru , koja je elektricna. kad njoj popuste spojevi il zasteka , auto tesko pali topao il treba ga razverglati dok ej hladan. to je imao i ovaj problem.auto je palio kao da nema kompresije ... iliti , skoro da nije palio....
Pumpa je izgledala ovako :

imala je i malo smeca :

takojder, pumpa ima T spliter. realnost tog splitera nije mi poznata , posto je pumpa niskotlacna i pritisak iznad 0.2 bara je iskljucuje , a spliter vraca dio goriva opet u kolektor , a dio prema filter. naravno , na spliteru je pustala gorivo , sto znaci dok se vozite na praznom tanku , vuci ce takodjer i zrak... A ovaj spliter je vec majstorki slozen bio.

nakon ciscenja kolektora i filtera pumpe , ciscenja pumpe u nafti , makivanja splitera i direkno spajanja pumpe na bosch pumpu , te slaganja mjeraca goriva (KOji isto nije radio) , voila , auto pali na pola sekunde verglanja i nema problema s paljenjem dok je vruc .
Sljedece je bio na redu EGR VENTIL. napravljen je tako da je opstrukcija usisu zraka , sto smanjuje protok pri niskom boostu , a i kad propisa , gubi pritisak i slini...ovaj je bio ovakav :

em je membrana propisala i curi ulje (I pritisak , em je netko potrgao vijke koji su drzali kolektor s ispuha , pa je majstorski nabio m8 vijke skroz na skroz , pa je i tu curilo , em je zadihtao ispusni kolektor s silikonom , pa je i tu puhalo...
RJESENJE : BES TO MRS VAN IZ MOTORA :

MAP senzor je bio spojen na NISTA. a egr je bio spojen na vakuum pumpu i usis xD tak da je i tu gubio motor malo boosta xD
e da , ovak auto izgleda :

cinio mi se prefency display, jer sam gledao valjda 20 omega i onak , skuzih u mraku kad je lcd cijeli osvjetljen da ima nacrtane neke graficke simbole , antenu i GPS :

pa sam isao neki dan cistiti bunker i nasao ovo gore nasarafljeno xD

posto sam nasao da je to ustekano ,a da ispod zadnjeg sica je neki multiplug iskljucen , ustekao sam ga i onda me trazio fino radio GPS RECEIVER. ja nazalost imam alpine MP3-USB-AUX radio , pa sam sad u potrazi za origigi GPS RADIOM :D
Nakon test voznje otkrih da mi ventilator intercoolera po necem lupa , vjerojatno posto je auto bio u fender benderu , lupa usmjerivac zraka po ventilatoru , pa cu to sutra prekosutra rijesiti , ispolirat lampe do visokog sjaja i voila... biti ce fajn :)