Autor Tema: Kupih oplo daily driver :)  (Posjeta: 4346 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Amigaboy

Kupih oplo daily driver :)
« : 20 Srpnja, 2014, 20:58:34 »
Uglavnom kupio sam omegu 2.5 TD. 1999 godina , brdo opreme. Motor oke , al ima par gresaka. Netko je otpojio egr (Ok) al je onda prespojio cijevi da na kraju je grana vukla zrak i map senzor nije bio spojen... klima je automatska al zaruljice neke ne sljakaju i jebe kompresor. na malo mjesta je zgrebana , nije trula . Lampe su pomutile od V zracenja , al to ce poliranje srediti da su ko nove.... slike kad stigne. Auto regan do 10 mjeseca , 11 000 kn. I novi akumulator. I radi daljinsko :D
[h=6]░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄
 ░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
 ░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
 ░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
 ░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
 █▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
 █▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
 ░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
 ░░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
 ░░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
 ░░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
 ░░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█
 ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
 ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█
 ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░█[/h]

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
Odg: Kupih oplo daily driver :)
« Odgovori #1 : 20 Srpnja, 2014, 21:08:07 »
Auto koji je imao jedan od najboljih turbodizelaša tih godina kojeg je opel uyebao do amena....sretno s autom i samo gas
Hrđa bez granica

Offline AL

« Odgovori #2 : 20 Srpnja, 2014, 21:14:47 »
Auto koji je imao jedan od najboljih turbodizelaša tih godina kojeg je opel uyebao do amena....sretno s autom i samo gas
Omega je stvarno jebeno i udoban, auto...podcjenjen totalno, ali srećom možeš za male novce kupit ozbiljan auto... motor je bmw 6c...ako trebaš preporuku za ozbiljan servis javi, ali obzirom na tvoje zahvate na autu čini mi se da budeš sam radio sve

« Zadnja izmjena: 20 Srpnja, 2014, 21:22:22 AL »

Offline Amigaboy

« Odgovori #3 : 23 Srpnja, 2014, 21:20:23 »
daklem , krenimo redom :

board computer je javljao 4 problema : taillights or front lights: ispalo da je zica prebrikana s desne na lijevu lampu , jer netko nije znao promjeniti stopicu na lijevoj lampi , problem rijesen .zatim da su plocice potrosene. Posto su plocice frisko nove stavljene ,naravno , majstori su strgali senzore. fiks je da se kratko spoje zice senzora i nema vise greske. isti kvar je bio i na posudi od peraca stakala i na posudi za vodu.
Auto je tesko palio. Ono sto ljudi ne znaju , da vecina injection diesela s elektricnom pumpom ubrizgavanja ima pomocnu pumpu... LIFT pumpu u rezervaru , koja je elektricna. kad njoj popuste spojevi il zasteka , auto tesko pali topao il treba ga razverglati dok ej hladan. to je imao i ovaj problem.auto je palio kao da nema kompresije ... iliti , skoro da nije palio....
Pumpa je  izgledala ovako :

imala je i malo smeca :

takojder, pumpa ima T spliter. realnost tog splitera nije mi poznata , posto je pumpa niskotlacna i pritisak iznad 0.2 bara je iskljucuje , a spliter vraca dio goriva opet u kolektor , a dio prema filter. naravno , na spliteru je pustala gorivo , sto znaci dok se vozite na praznom tanku , vuci ce takodjer i zrak... A ovaj spliter je vec majstorki slozen bio.

nakon ciscenja kolektora i filtera pumpe , ciscenja pumpe u nafti , makivanja splitera i direkno spajanja pumpe na bosch pumpu , te slaganja mjeraca goriva (KOji isto nije radio) , voila , auto pali  na pola sekunde verglanja i nema problema s paljenjem dok je vruc .

Sljedece je bio na redu EGR VENTIL. napravljen je tako da je opstrukcija usisu zraka , sto smanjuje protok pri niskom boostu , a i kad propisa , gubi pritisak i slini...ovaj je bio ovakav :

em je membrana propisala i curi ulje (I pritisak , em je netko potrgao vijke koji su drzali kolektor s ispuha , pa je majstorski nabio m8 vijke skroz na skroz , pa je i tu curilo , em je zadihtao ispusni kolektor s silikonom , pa je i tu puhalo...
RJESENJE : BES TO MRS VAN IZ MOTORA :

MAP senzor je bio spojen na NISTA. a egr je bio spojen na vakuum pumpu i usis xD tak da je i tu gubio motor malo boosta xD

e da , ovak auto izgleda :

cinio mi se prefency display, jer sam gledao valjda 20 omega i onak , skuzih u mraku kad je lcd cijeli osvjetljen da ima nacrtane neke graficke simbole , antenu i GPS :

pa sam isao neki dan cistiti bunker i nasao ovo gore nasarafljeno xD

posto sam nasao da je to ustekano ,a  da ispod zadnjeg sica je neki multiplug iskljucen , ustekao sam ga i onda me trazio fino radio GPS RECEIVER. ja nazalost imam alpine MP3-USB-AUX radio , pa sam sad u potrazi za origigi GPS RADIOM :D

Nakon test voznje otkrih da mi ventilator intercoolera po necem lupa , vjerojatno posto je auto bio u fender benderu , lupa usmjerivac zraka po ventilatoru , pa cu to sutra prekosutra rijesiti , ispolirat lampe do visokog sjaja i voila... biti ce fajn :)

Offline Amigaboy

« Odgovori #4 : 23 Srpnja, 2014, 21:24:13 »
o da, testna voznja od 29.4 km dala je potrosnju prosjecnu od 4.5L i potrosio sam 1.5L nafte xD (vozio sam od vrbovca do dugog sela , mjesani rezim voznje (Penzija - pun gas 120 km/h)
Znam da ovi kompjuteri seru i lazu, al nek mi trosi ko moj stari mercedes , a ima kljimu i sajba ne zeli otpast i dok kisa pada ne curi mi po nogama , ja sam prezadovoljan xD

Offline Lav

• Antique Member
    • Vespa klub Hrvatska
  • Vozilo:: Fiat 127 1976, Zastava 850 1981
« Odgovori #5 : 23 Srpnja, 2014, 22:49:12 »
Svaka cast  :good:
I DON\'T NEED SEX THE GOVERNMENT FUCKS ME EVERY DAY!!

Offline Amigaboy

« Odgovori #6 : 24 Srpnja, 2014, 14:33:19 »
ono sto sam otkrio za vrijeme prve test voznje, je da dok se ventilatori ukljuce nest zvoni i lupa...kad sam skinuo branik imao sam sto za vidjeti...Naime , auto je bio u sudaru , to je bilo vodljivo po ogrebanom i ispucanom braniku , no cinjenica je da nitko si nije dao truda to sve vratiti kak spada.. zbog toga je intercooler pukli gumeni nosaci , pa je usmejrivac zraka pao dolje na pola , zastekao ventilator koji je zahrdjao i nije se vrtio :/ Takodjer, usisnik zaraka s filtera nije bio uopce ucvrcen i vec se dobrano istrosio na ventilatoru hladnjaka motora....

usisnik intercoolera i lim koji je branik i armatura (Ovo se u biti ispravilo rukama kako je mekano)...

iz drugog kuta :

usisnik zraka , glavni krivac za buku kad se motor ugrije :

Offline dado

• Antique Member
« Odgovori #7 : 24 Srpnja, 2014, 15:41:40 »
komad auta a za nikakve pare  :thmbup:

Offline vinc

« Odgovori #8 : 24 Srpnja, 2014, 17:22:21 »
Oplo oplo
Tko jos vozi stare opele
Fali ti kuka
Nema smisla taj auto bez kuke
Panta Rei

Offline Ante V8

« Odgovori #9 : 24 Srpnja, 2014, 18:29:53 »
Ruga se lonac loncu a oba crna i to sa turbinama. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline Amigaboy

« Odgovori #10 : 24 Srpnja, 2014, 19:50:59 »
uglavnom , ostala je jos jedna sitnica. nakon pregleda kutije s relejima i osiguracima od motora , otisao je osigurac od ventilatora intercoolera (Nist cudno , posto je vent bio zablokiran) i  na mjestu RELEJA LIFT PUMPE je ubacen standardni RELEJ i prebrikano je..pa ako ima tko takav relej , nek se javi :

detalji na slici :

Offline Amigaboy

« Odgovori #11 : 13 Kolovoza, 2014, 18:14:19 »

nabavio nove sitnice :

pa da umjesto ovog :

bude ovo :)

za oplo , ok afto xD

Offline Skip Intro

« Odgovori #12 : 12 Rujna, 2014, 22:35:39 »
Čini mi se kao odlična kupovina :good:; 11 kkn za auto te klase iz '99-te čije održavanje ne bi trebalo biti jako skupo (dobro, što jest a što nije danas skupo . . to je relativan pojam). Vozio sam B1 oko 5 mjeseci ali sa 2.0 osnovnim benzincem i auto je išao bez problema; udoban (za moje pojmove) i uopće  . . . dojam i osjćaj u vožnji, mnogi koje sam drajvao, a nisu znali u čemu se voze, bili su ugodno iznenađeni.
Sretnu vožnju!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #13 : 12 Rujna, 2014, 22:48:00 »

Sretnu vožnju!

Sve je to super,ali... Tu već ide ona kancona:''neekaaa seee druuugiii raduuujuuUUuUuuu...'' jer je oplo već - odoplan. O'š'o,  :byeg: a da ni sarmu prob'o nije...  ;D
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Skip Intro

« Odgovori #14 : 13 Rujna, 2014, 13:46:08 »
 :eek:  . . znači prodan? no oplo any more?