Đuro moj Mahatmavi... TOOO i je bio ingeniozni pristup - dođe ''servisni tenk'', ekipa pet šarafa dolje, motor van, motor unutra, pet šarafa gore - pun gas dalje, ''servisni tenk'' se lijepo vrati u hangar gdje se reparira motor i - pedala dalje.
''problem je bio'' taj što je Hićo bio sam (da se razumijemo - nisam pobornik nacizma niti ratne ideologije...) a ''svi drugi protiv njega'' a i rat je (hvaaala Bogu) trajao ''samo'' pet godina. Šest, sedam ako se računa prepucavanje i demonstracija moći u Poljskoj i zadnja puškaranja po izoliranim pacifičkim otocima nakon kapitulacije Japana.
Tom ingenioznom planu za jedan takav neprikosnoveni tenk je trebala STRAAAAAŠNAAAAA logistika, a kao što sam već rekao - Njemačka je bila na koljenima. Također - Tigrovi su bili nevjerojatno teški i prelazak preko rijeka i mostova im je bio strašan problem. Tu su opet pribjegli taktici ''nogom u jaja'' tako što su ih redovito ''odsjekli'' od pozadinske logistike ili napadali servisno-inžinjerske konvoje. Jebiga - ti mi kralja maltretiraš lauferom izdaleka, ja te prcam konjima preskačući kroz šumu tvojih pijuna. Taktika.

A što se tiče granata u tenku... Kad kumulativna ''uleti i napravi rusvaj''... Poootpuno je svejedno sjediš li do šofera, ili na vratima.

Svi lijepo odu vuuuuuušššš i pretvore se u pire mesa, uniforme i kostiju. Brrrrrrr...

Jeza me prođe samo na pomisao...

I ja se nadam da će naše MiG-ove dostojno pospremiti i da će prestati izrugivanje u stilu ''letećih kanti'' jer da lova nije završavala u crnim torbama - odavno bi oni bili ili u ful ful operativnom stanju ili pak - u zasluženoj mirovini.
Kažeš ti.. Motor van - motor unutra loša ideja? Tc, tc, tc...

Viš' ti kakvu raspravu raspoiri komad aluminja na krovu.

Živ ti meni bio - pivo s tobom pio.