Aauuu pičkmatr... Odee tema dovraga...

Saaad će ova dva metuzalema krenuti sa spikama tipa:
''...jaaa kad sam iš'o uškolu... Dvaaanaaajs kilometara pješke.. I to popr'jeko, okolo kad bi iš'o skoro dva'js... Snijeg.. Kiša... Sve pješke...
I to... Niiijee bilo to k'o sad ''Idem ja uškolu...''

aa -a

Nego... Prvo se dignut' u 4... 5... Namiriti blago, pomust krave... Razbit led na potoku da se donese voda Doma i zagrije na vatri... I tek kad sve oko kuče napraviš onda zaaaaamoooooliš oca ''Molim te, tata... Ja bi išao u školu, mooolim te...'' pa te nekad pusti,a nekad ne... Imalo se uvijek okokuče što radit'...

I onda ako te čača pusti - pješke uškolu. Nismo imali ruksake ili torbe da stavimo knjige i teke... Nismo ni teke imali... Nosili smo sasobom ploču, evo 'vako velk'u i 'vako široku... Na jednoj strani matematika, na drugoj jezik.
I onda... Zima... Snijeg do koljena... Eeee he he heeeee kad bi vi samo znali kakv je snijeg bijo prije

do'vleeee je bijo... Do'vleee... Ne k'o danas - padne ga pola Metra odma' kaos.... Bandić tamo nešto k'o betmen... Pa radi cijelu noč, kao - puno snjega... ma kakvi...
Uškoli nema grijanja... Što poputu sebi nakupimo drva - sotim se grijemo...

Daaa, da... Pa ti se obriše zadaća ona na ploči... Kreda isto neka slaba bila... Nije k'o danas ''Imaš u Metrou...'' ... Pa se učiteljica ljuti, dobiješ kaznu ''Kaaaako uvijek tebi da se obriše

a nikome drugom?

''
Pa poslije škole - u šumu iznest' drva, pa ih prodat' da se kupi petrolej, pa čači pomoč oko imanja... Kosit', okretat' sijeno... Blago s paše utjerat' u štalu... I tek onda - uz petrolejku raditi zadaču... A ne vi danas... Niš' vam se ne da...''
Itd... Itd... Itd...
Dva metuzalema se našla...

Rasprava tko je bolje Startasice imao na tjelesnom...