Autor Tema: Barn Find ("auti iz štale") i kolekcije (zbirke) [masovni pronalsaci]  (Posjeta: 134871 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline crna ovca

Odg: Barn Find ("auti iz štale") i kolekcije (zbirke) [masovni pronalsaci]
« Odgovori #255 : 20 Kolovoza, 2015, 16:33:17 »
dok sam ja išao u školu na držićevoj (01-04) žuta delta je stajala na tom križanju 100% bez motora, a siguran sam da je bila tamo i još koji mjesec/godinu duže... možda negdje i nađem slike

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #256 : 21 Kolovoza, 2015, 08:10:56 »
To je bivša Prvomajska? Onda smo nekakvi školski  :))
Da, prednji kraj je vio previcok i nije se micala. Imala je čak i HF sloniće na C nosaču  :yes:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #257 : 21 Kolovoza, 2015, 09:14:27 »
Aauuu pičkmatr... Odee tema dovraga...  :nea:
Saaad će ova dva metuzalema krenuti sa spikama tipa:
''...jaaa kad sam iš'o uškolu... Dvaaanaaajs kilometara pješke.. I to popr'jeko, okolo kad bi iš'o skoro dva'js... Snijeg.. Kiša... Sve pješke...
I to... Niiijee bilo to k'o sad ''Idem ja uškolu...''  :nea: aa -a  :nono: Nego... Prvo se dignut' u 4... 5... Namiriti blago, pomust krave... Razbit led na potoku da se donese voda Doma i zagrije na vatri... I tek kad sve oko kuče napraviš onda zaaaaamoooooliš oca ''Molim te, tata... Ja bi išao u školu, mooolim te...'' pa te nekad pusti,a nekad ne... Imalo se uvijek okokuče što radit'...  :yes:
I onda ako te čača pusti - pješke uškolu. Nismo imali ruksake ili torbe da stavimo knjige i teke... Nismo ni teke imali... Nosili smo sasobom ploču, evo 'vako velk'u i 'vako široku... Na jednoj strani matematika, na drugoj jezik.
I onda... Zima... Snijeg do koljena... Eeee he he heeeee kad bi vi samo znali kakv je snijeg bijo prije  :shok:  :yes: do'vleeee je bijo... Do'vleee... Ne k'o danas - padne ga pola Metra odma' kaos.... Bandić tamo nešto k'o betmen... Pa radi cijelu noč, kao - puno snjega... ma kakvi...  :nea:
Uškoli nema grijanja... Što poputu sebi nakupimo drva - sotim se grijemo...  :dntknw: Daaa, da... Pa ti se obriše zadaća ona na ploči... Kreda isto neka slaba bila... Nije k'o danas ''Imaš u Metrou...'' ... Pa se učiteljica ljuti, dobiješ kaznu ''Kaaaako uvijek tebi da se obriše  :punish2: a nikome drugom?  :punish2: ''
Pa poslije škole - u šumu iznest' drva, pa ih prodat' da se kupi petrolej, pa čači pomoč oko imanja... Kosit', okretat' sijeno... Blago s paše utjerat' u štalu... I tek onda - uz petrolejku raditi zadaču... A ne vi danas... Niš' vam se ne da...''
Itd... Itd... Itd...
Dva metuzalema se našla...  ;D ;D Rasprava tko je bolje Startasice imao na tjelesnom...  :rofl: :rofl:
« Zadnja izmjena: 21 Kolovoza, 2015, 09:16:37 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #258 : 21 Kolovoza, 2015, 10:15:41 »
Ako su oni metuzalemi, što sam onda ja? Pamtim taj dio grada po tome što je malo niže u Prolet... jednoj ulici stajao razbijeni bijeli Fiat 130 Coupe, dok sam ja išao na faks, pa prolazio tom ulicom. Nije riječ n i istom stoljeću ni o istoj državi...
Via Ciro Menotti 322

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #259 : 21 Kolovoza, 2015, 10:41:46 »
Frik  :rofl: :rofl: :rofl:
Dajte ga ljudi zaposlite u nekom časopisu da piše uvodni tekst ili odjavni tekst, tam di se one tete stavljaju  :biggrin:
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #260 : 21 Kolovoza, 2015, 12:48:56 »
Ako su oni metuzalemi, što sam onda ja? Pamtim taj dio grada po tome što je malo niže u Prolet... jednoj ulici stajao razbijeni bijeli Fiat 130 Coupe, dok sam ja išao na faks, pa prolazio tom ulicom. Nije riječ n i istom stoljeću ni o istoj državi...
Nisam znao da je bili 130 coupe u hr?
Tko zna di je taj zavrsio.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #261 : 21 Kolovoza, 2015, 12:54:42 »
To je jedini za kojeg znam do ovog kaj ga je Ivica uvezao i složio. Ali bio je gadno razbijen i u vrijeme kada ti auti nisu nekaj vrijedili, tako da najvjerojatnije nije dobro završio...
Via Ciro Menotti 322

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #262 : 21 Kolovoza, 2015, 13:21:02 »
Ispravak krivih Frikonjinih navoda
ko prvo Zagreb nije neka Drknova pa da se blago čuva (osim zlatarevog)
ko drugo u Zagrebu postoji trajvan još prije pojave lektrike
ko treće nije bilo in nosit torbe, nosile su se najlon kese bre
ko katr mi smo bar pohađali školu a ne okoliš ko ti sa kupljenim papirima od Fude
ko petarda - narani ribe u ribnjaku da ne zaplivaju leđno

natrag na temu
sjećam se bijelog 124 SC sa bijelim šesterokrakim felgama kod Okićke ona paralelno sa Ozaljskom.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #263 : 21 Kolovoza, 2015, 14:44:52 »
Jao, Okićka i taj kvart, ne smijem se ni prisjećati...

124 SC ne pamtim, ali bili su redom, kako se ide od Ozaljske prema Zagorskoj, Volvo Amazon sa 4 vrata, crveni, na starim crnim nizozemskim tablicama, pa crveni Citroen SM utonuo u zemlju i bijeli MGB. A paralelne ulice? Kod Ozaljske žuti Rover P6, a kod Zagorske crveni BMW '02 Touring...
Via Ciro Menotti 322

Offline crna ovca

« Odgovori #264 : 21 Kolovoza, 2015, 15:33:37 »
frik, sad sam iznenadjen i uvrijedjen  :beee: ja metuzalem, a još ni sijede nemam...

pod 01-04 sam mislio na 2001.-2004., a ne 1901.1904., daj razmišljaj malo  :punish2:

inače, meni se iz tog vremena najviše usjekao u pamćenje kadett b na vukovarskoj, izgledao mi je kao da tamo stoji 20ak godina

ali i 2002 touring kod harambašićeve za kojeg sam bio u pregovorima, ali ja balav i neiskusan, a gazda auta pijan ko majka zemlja i nismo se dogovorili  :glavauzid: :glavauzid:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #265 : 21 Kolovoza, 2015, 16:57:26 »
Ma deste vi bili dok sam ja kroz izlog Metaliacomerca u staroj Vlaškoj slinil za MotoGuzzijem 850 sport?Ili na velesajmu za Fiatom 128 sport,ili kasnije za Citroenom GA,ha?

Offline crna ovca

« Odgovori #266 : 21 Kolovoza, 2015, 20:35:27 »
ne znam deda, možda u jajcu, a možda još ni tamo  :blush2:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #267 : 21 Kolovoza, 2015, 21:42:30 »
Moram se malo faliti,još malo pa ću postati živa legenda.   :lol: :lol: :yahoo:

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #268 : 21 Kolovoza, 2015, 23:52:46 »
To je jedini za kojeg znam do ovog kaj ga je Ivica uvezao i složio. Ali bio je gadno razbijen i u vrijeme kada ti auti nisu nekaj vrijedili, tako da najvjerojatnije nije dobro završio...

Kad smo kod Ivice ,upravo je otisao od mene .
Auto je cudo na kotačima.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #269 : 22 Kolovoza, 2015, 11:12:37 »
U potpunosti se slažem. Nisam bio fan sve dok me nije provezao u njemu, ali onda nisam mogao ne postati...
Via Ciro Menotti 322