Poštovani,
Vjerujem da nisam jedini koji ima malo dijete (3 godine) i oldtimera

Pomalo razmišljam o proljeću (iako je daleko), i bilo bi mi drago da sina provozam u svojoj Škodici

- treba i njega "zaraziti" ruzinom...
Netko će možda reći da se naša generacija dok smo bili djeca vozila u istim oldtimerima dok su bili novi: nitko nije imao sjedalicu i nikome nije palo na pamet da bi je trebalo imati...
Ipak, danas se ne bih usudio svog sina voziti bez sjedalice (valjda smo s godinama promijenili način razmišljanja).
Imam Isofix sjedalicu (15-36kg) koja se na moderni automobil bez problema učvrsti isofixom, a onda se dijete učvrsti klasičnim pojasom na zadnjem sjedalu vozila.
Moja Škoda iz 1977 nema niti zadnje pojaseve, a kamo li isofix. Na pamet mi je pala ideja da napravim neki "isofix", i zavarim ga između sjedeće površine i naslona. Na taj način bih imao sigurnu bazu u slučaju udesa (ne daj Bože). Onda bih pokušao nabaaviti neki sustav pojaseva samo za sjedalicu (kao što postoji na sjedalicama za manju djecu) kojim bih učvrstio sina za sjedalicu. Ne bi baš bilo za Euroncap test ali bi bilo bolje od ovog što sad imam = nemam ništa...
Zanima me je li itko od Vas razmišljao (ili još bolje proveo u praksu) o ovoj temi. Svako razmišljanje, sugestija, slike ili link za nešto slično su više nego dobro došli...
Jer dok sve ovo nabavim (ili napravim) i naravno ako to bude uopće izvedivo = eto i proljeća...
Svima unaprijed hvala na odgovorima