Autor Tema: BMW 315 (03/1983) Tehnounion, Ljubljana  (Posjeta: 82349 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boscha

• Senior member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: BMW 315 E21
BMW 315 (03/1983) Tehnounion, Ljubljana
« : 12 Siječnja, 2015, 22:29:08 »
Kolege, pozdrav iz Beograda

Da predstavim i moj auto. Kupljen je prosle godine od prvog vlasnika. Bio je non stop garaziran tako da je limarija besprekorna, 99% bez korozije. Posto sam veliki ljubitelj ovog auta (otac je imao isti ovakav, nazalost prodali smo ga 2002-ge nakon 19 godina koriscenja), planiram da ga kompletno vratim u originalno stanje. Potpuno sam svestan da to nije trka na 100 metara nego maraton, ali volje i entuzijazma mi ne fali, pogotovo jer van Beograda imam dobru garazu i alat. Prethodnih 10 meseci sam potrosio na nabaku delova i nabavio sam 90% onoga sto mi treba, ne racunajući delove motora.

Evo nešto slika kako sada auto izgleda I delova koje sam nabavio

Offline Lav

• Antique Member
    • Vespa klub Hrvatska
  • Vozilo:: Fiat 127 1976, Zastava 850 1981
Odg: BMW 315 (03/1983) Tehnounion, Ljubljana
« Odgovori #1 : 12 Siječnja, 2015, 22:50:27 »
uredan nema sta,ne vidim osim kozmetike sta bi trebalo radit..izvanka,kakva je unutrasnjost?
I DON\'T NEED SEX THE GOVERNMENT FUCKS ME EVERY DAY!!

Offline boscha

• Senior member
« Odgovori #2 : 12 Siječnja, 2015, 23:03:04 »

Offline boscha

• Senior member
« Odgovori #3 : 12 Siječnja, 2015, 23:09:57 »
Ima posla oko unutrasnjosti...Ocajnicli trazim presvlake (nasloni) za prednja sedista u Pergament boji...donji deo sam nabavio u BMW-u ali naslone vise nemaju i ne proizvode a ne moze da se nadje ni na ebay

Offline ZDRAVKO

• Antique Member
« Odgovori #4 : 13 Siječnja, 2015, 06:21:12 »
stvarno zavidno stanje!!!!prekrasan je!!!bolje da se boris sa interijerom nego sa limarijom :hi:

Offline boscha

• Senior member
« Odgovori #5 : 13 Siječnja, 2015, 07:32:08 »
Limarija skoro nista, na 2 - 3mesta ispod, na kraku šasije ima sitno na par mesta i na sajtnama, ali ništa bitno.
Najviše posla oko enterijera a planiram da uradim motor generalno, nabavio sam nov karburator itd. Treba kompletan izduv promeniti i još dosta stvari da bi auto bio u originalnom stanju.
U svakom slučaju posla na limariji skoro da nema, vrlo malo od ispod.

P.S.
Ako slučajno neko ima naslone za prednja sedišta u Pergament boji (da nisu pocepani) neka javi da trgujemo

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #6 : 13 Siječnja, 2015, 08:46:38 »
He he  ;D sajtne. Za one koji ne znaju - to su pragovi.  :))
Odličan i prekrasan Auto. Pravi klasik za uživanje, mali potrošač, ekonomičan, nije žderonja što se tiče benzina pa se može češće s njim iz garaže.
Stanje je i više nego odlično.  :thmbup: Po meni je ovo fantastičan auto iz nekoliko razloga. Em je zaista pravi ''klasik'' što se tiče neke oltimeraške Scene, em je to zbilja ''naš auto naših područja'', odnosno bazni model koji se prodavao, kao što si i napisao u Techonounionu. Ovaj auto stoji ''bok uz bok'' sa našim TAS golfom i meni je pet puta draže vidjeti ovakav jedan primjerak nego neku ''iščopanu'' verziju sa naknadno ugrađivanim svakavim motorima - bilo da se radi o o ovoj ''sirotinjskoj verziji'' BMW-a ''bez opreme i bez svega'', bilo da se radi o Golfu sa ubačenih sto dijelova po recepturi ''sve paše - sve stavljaj novo''.
Nadam se da ćeš ga ostaviti u što originalnijem stanju, a to se odnosi i na boju. Ako mu je ovo prva boja - nipošto ga nemoj farbati ako zbilja ne moraš.
Zaštiti ga koliko je god moguće, ušminkaj ga koliko je god moguće i pazi ga koliko je god moguće. Detalji poput nove maske, novih farova, štopova, urednih branika i lajsni te ove felge koje si pokazao pod ''spremljeni dijelovi'' - samo daju pozitivni dojam i onaj efekt ''kao da je jučer izašao iz tvornice''.
Ovo bi, po mome mišljenju, zbilja bilo šteta ''čopati'' sa nekim ''turbo rubnjacima'', spojlerima, spuštanjem u pod, peradama motora i ostalim đinđama.
Na ovakav auto eventualno staviti pokoji ''retro detalj'' poput kakve ''klasične mesnate maglenke'' i to je to.
I naravno  :rofl: :rofl: onaj gumeni ''gromobran'' koji je osamdesetih bio hit.  :rofl:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline boscha

• Senior member
« Odgovori #7 : 13 Siječnja, 2015, 09:01:37 »
Nikakvo prepravljanje ne dolazi u obzir. Vraca se u original stanje, cak ni felne nisam hteo da nabavim njegove aluminijumske (a mogao sam) nego ove celicne. Mi smo bili jedna prosecna jugoslovenska porodica koja je 1983 uspela da kupi taj auto i 315 jednostavno u mom dojmu cak ne treba da bude sa alu-felnama ;-) Jedino sto sam nabavio felne od 5,5 J jer hocu da stavim gume 185 (to se nije prodavalo u 315 verziji vec od 5J sa gumama 165) To je jedina mala modifikacija koju cu da uradim. Ne zelim ni da stavljam desni retrovizor jer jednostavno mi to ne ide na 315 :-) Nazalost jedan deo auta je farban nekada, drugi nije i mislim da ce na kraju ipak ceo da se lakira u originalnu boju Henna rot

Offline Ante V8

« Odgovori #8 : 13 Siječnja, 2015, 09:07:52 »
Svaka čast kolega,ova kupovina je vrhunska. :hi: :hi: :hi:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline ZDRAVKO

• Antique Member
« Odgovori #9 : 13 Siječnja, 2015, 11:03:34 »
Super!bitno da je lim zdrav a ovo sve drugo nije strasno!! :good:

Offline Skip Intro

« Odgovori #10 : 13 Siječnja, 2015, 20:10:47 »
Ne zelim ni da stavljam desni retrovizor jer jednostavno mi to ne ide na 315 :-)
Hmh, pošteno ... ali iz sigurnosnih razloga, desni retrovizor bih stavio, imho. Znam, može se (i moglo se je) i bez njega (kao i bez hrpe drugih stvari na automobilima '' u ono vrijeme), no imao sam ''oldija'' (u originalu) bez desnog retrovizora i vožnja po Zg-u je bila  :eek:

Inače, prekrasan auto, sretno sa sređivanjem  :drinks:

Offline gruđo

« Odgovori #11 : 13 Siječnja, 2015, 20:36:31 »
odličan....

Offline boscha

• Senior member
« Odgovori #12 : 16 Veljače, 2015, 11:37:39 »
od sledece nedelje pocinje rasklapanje ako vreme posluzi....usput stiglo jos dosta delova...

Offline gruđo

« Odgovori #13 : 16 Veljače, 2015, 21:36:54 »
Sretno kolega, moj je vec rastavljen u detalj.

Offline boscha

• Senior member
« Odgovori #14 : 03 Ožujka, 2015, 18:50:18 »
Hvala kolega, I ja sam krenuo sa rastavljanjem. Polako pripremam I delove za ugradnju za kasnije, koliko mi to vreme dozvoljava, posto je auto dislociran u Kragujevcu.

No, prva faza je rastavljanje auta na "golu skoljku", resavanje limarisjkih problema, lakiranje kompletne skoljke I posle stavljanje novih delova, cinkovanje metala, srafova, sredjivanje enterijera itd.  Sve u svemu - marathon koji ce potrajati, ali necu odustati od zamisli da ovaj auto bude kao da je sada 1983  ;D