Ne radim motor samostalno, jesam strucan da rasturim ceo auto I posle ga sastavim al motor, menjač I karoseriju sam ipak prepustio profesionalcima (limar, mehaničar). Ono što znam u vezi bloka: Posle 190000km cilindi su u gornjem delu bili na standardu (84mm), ali u donjem delu- bliže karteru su bili na prvoj specijali, tako da sam nabavio klipove sa 1 specijale - 84,25mm pa je blok obrađen mašinski na tu dimenziju. Čime je majstor prao, nisam siguran, mogu da ga pitam, al mislim da je kombinacija benzina sa još nečim, proveriću pa javim....
Što se karoserije tiče - imam situaciju kao I verovatno svaki restaurator a to je da limar radi jako sporo, zato što ne radi samo moj auto, nego radi I ovu konvencionalnu limaruju, tj. novija auta, ove plastikanere :-) Ne forsiram ga I ne pritiskam mnogo, jer osim što radi sporo, radi I jako detaljno, tj. čisti sve moguće fabričke šupljine, gde god je spoj 2 lima itd.
Tu smo negde do kraja godine da završimo limarski deo, a po njegovom savetu - farbanje karoserije nikako pre proleća kada bude sunčano vreme, iako ima vrhunsku komoru, ne savetuje mi da farbamo zimi, tako da se iskreno nadam da će do leta sletećeg biti gotovo, a onda sklapanje