Ako možeš "nabavit" sport getribu isplati se zajebavat, druge kombinacije se ne isplate i ne dobivaš ništa s tim...
Znači e21 315, auto od 75 konja i getribom sa četiri brzine ima maksimalnu brzinu od 154 km/h, ukoliko se ide na opciju od pet brzina dolazimo do brzine od 180 km/h. I sad se ja pitam čemu su onih par stotina idiota u tvornici projektirali i izbacili na tržište model 323i sa šest cilindara od 145 konja i brzinom od 190 km/h pored ovakvog U.S.S. Enterprisea sa mogučnošću warp brzine.
Bez uvrede, ali nadam se da nisi inženjer

tojest, siguran sam da nisi

I da te pitam, koji bi moron na 35 godina star auto od 75 konja išao stavljati drugi mjenjač zbog
krajnje brzine?
Pretpostavljam da ne postoji nitko kome bi takva pizdarija pala na pamet. Peta brzina je ionako overdrive.
A tih spomenutih "par stotina idiota" u tvornici je petbrzinski mjenjač nudla kao OPCIJU.
Isključivi razlog te akcije bi bio smanjenje buke na brzim cestama, ležernija vožnja i shodno tome (ali ne i primarno) nešto manja potrošnja.
Ako kupujes getribu sa 5 brzina, uz nju trebas i kraci nosac rucice mjenjaca, kraci kardan i mozda drugu sajlu brzinomjera. Ja sam svoju prodao sa svim tim za cca 130 eura, tako da se znas ravnat za cijenu..
Kolega, hvala na info

Nego, čini mi se da sam vidio da ti imaš solidan lager tih auta, pa me zanima imaš li što od tih dijelova za prodaju? Osim getribe, nju sam nabavio davnih dana. Znači zanima me ova ostala skalamerija