Autor Tema: BMW 315 E21, 1983  (Posjeta: 48031 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Števa 071

Odg: BMW 315 E21, 1983
« Odgovori #45 : 16 Ožujka, 2015, 19:42:08 »
Kak ne dobi ak ima 5-tu brzinu

Poslano sa mog ST26i koristeći Tapatalk

elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline Bellof

« Odgovori #46 : 16 Ožujka, 2015, 19:54:29 »
Na sport getribi di je u krajnjoj brzini omjer idealan da, a na normalnoj petobrzinskoj getribi sa ovim "anemićnim" motorom koji neće gazit autoput šta bi treba dobit?!

Offline Mihajlo

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: BMW E21, P106, Vitara turbo
« Odgovori #47 : 16 Ožujka, 2015, 20:27:45 »
Ima 315 dost snage za 180kmh sa 5 brzina getribom.

osim toga lijepše se vozit na nižim okretajima nego da sam sebe na 100kmh ne čuješ u autu
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.

Offline Bellof

« Odgovori #48 : 16 Ožujka, 2015, 21:40:43 »
Znači e21 315, auto od 75 konja i getribom sa četiri brzine ima maksimalnu brzinu od 154 km/h, ukoliko se ide na opciju od pet brzina dolazimo do brzine od 180 km/h. I sad se ja pitam čemu su onih par stotina idiota u tvornici projektirali i izbacili na tržište model 323i sa šest cilindara od 145 konja i brzinom od 190 km/h pored ovakvog U.S.S. Enterprisea sa mogučnošću warp brzine.

Offline Števa 071

« Odgovori #49 : 16 Ožujka, 2015, 21:56:39 »
Bratić jr 90-tih imao 316 90 ks sa plinom i kad smo stavili 5- tu brzinu em je brže išao i manje trošio na otvorenoj cesti, tocnih sr podataka ne sjećam al znam da je lijepo isao

elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline dabar

• Veteran member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #50 : 16 Ožujka, 2015, 22:05:42 »
Ako možeš "nabavit" sport getribu isplati se zajebavat, druge kombinacije se ne isplate i ne dobivaš ništa s tim...

Znači e21 315, auto od 75 konja i getribom sa četiri brzine ima maksimalnu brzinu od 154 km/h, ukoliko se ide na opciju od pet brzina dolazimo do brzine od 180 km/h. I sad se ja pitam čemu su onih par stotina idiota u tvornici projektirali i izbacili na tržište model 323i sa šest cilindara od 145 konja i brzinom od 190 km/h pored ovakvog U.S.S. Enterprisea sa mogučnošću warp brzine.

Bez uvrede, ali nadam se da nisi inženjer  :rofl:

tojest, siguran sam da nisi  :popcorm1:

I da te pitam, koji bi moron na 35 godina star auto od 75 konja išao stavljati drugi mjenjač zbog krajnje brzine?
Pretpostavljam da ne postoji nitko kome bi takva pizdarija pala na pamet. Peta brzina je ionako overdrive.

A tih spomenutih "par stotina idiota" u tvornici je petbrzinski mjenjač nudla kao OPCIJU.

Isključivi razlog te akcije bi bio smanjenje buke na brzim cestama, ležernija vožnja i shodno tome (ali ne i primarno) nešto manja potrošnja.

Ako kupujes getribu sa 5 brzina, uz nju trebas i kraci nosac rucice mjenjaca, kraci kardan i mozda drugu sajlu brzinomjera. Ja sam svoju prodao sa svim tim za cca 130 eura, tako da se znas ravnat za cijenu..

Kolega, hvala na info  :drinks:
Nego, čini mi se da sam vidio da ti imaš solidan lager tih auta, pa me zanima imaš li što od tih dijelova za prodaju? Osim getribe, nju sam nabavio davnih dana. Znači zanima me ova ostala skalamerija  :rofl:

Offline Jerry

• Antique Member
« Odgovori #51 : 16 Ožujka, 2015, 22:31:53 »
Imam dijelova, ovisi sto ti treba, posalji poruku na PM.  :hi:
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline Bellof

« Odgovori #52 : 16 Ožujka, 2015, 22:37:21 »
Bratić jr 90-tih imao 316 90 ks sa plinom i kad smo stavili 5- tu brzinu em je brže išao i manje trošio na otvorenoj cesti, tocnih sr podataka ne sjećam al znam da je lijepo isao

Števa ti si mehaničar i inteligentan čovik, 90-tih je to bilo relativno "novo auto" za razliku od danas di 99% forumaša svoja vozila koristi rijetko baš iz razloga jer ne mogu restaurirat svoja auta kako bi se mogli pouzdat u njih da ih koriste svakodnevno. Znači imamo krcato vozila koje vlasnici "krpaju" kako i kada mogu sve u korist tog nekog đira koji se desi možda jednom tjedno i to gradskog do nekakve birtije di se okupljaju. Tako da im smanjenje potrošnje od pola litre i ne igra neku ulogu, naravno ovo je moje mišljenje koje sam steka prateći oldtimer scenu u hrvata. Šta će Dabar stavit to je njegova odluka i meni je svejedno, ja osobno bi stavia samo sport koja bi ovom autu u gradu donila jednu dozu "mladosti".

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #53 : 16 Ožujka, 2015, 22:43:58 »
Števa ti si mehaničar i inteligentan čovik, 90-tih je to bilo relativno "novo auto" za razliku od danas di 99% forumaša svoja vozila koristi rijetko baš iz razloga jer ne mogu restaurirat svoja auta kako bi se mogli pouzdat u njih da ih koriste svakodnevno. Znači imamo krcato vozila koje vlasnici "krpaju" kako i kada mogu sve u korist tog nekog đira koji se desi možda jednom tjedno i to gradskog do nekakve birtije di se okupljaju. Tako da im smanjenje potrošnje od pola litre i ne igra neku ulogu, naravno ovo je moje mišljenje koje sam steka prateći oldtimer scenu u hrvata. Šta će Dabar stavit to je njegova odluka i meni je svejedno, ja osobno bi stavia samo sport koja bi ovom autu u gradu donila jednu dozu "mladosti".

OK, to je jedna teorija.

Po meni je stavljanje nekakvih "sporckih" mjenjača na najslabiji model, zabijanje u pod, stavljanje spojlera i slično neshvatljivo.

Pola litre manja potrošnja mi ne znači ništa, ali npr kod vožnje obilaznicom dojma sam da s petom brzinom to zvuči puno humanije i ležernije  :disobedient:

Offline Hillman2

• Antique Member
« Odgovori #54 : 17 Ožujka, 2015, 08:38:29 »
Pricat da ces se vozit 160 po autoputu i bit u paru s drugim autima bi bila glupost...
Peta brzina je tom autu vise nego potrebna ako ides obilaznicom tipa Slavonske...
Moj je u 4 na 3000rpm na 80...
S petom to nesto bolje izgleda na 1.6 diferencijalu...
A stavljat sportsku getribu na 75ks,neznam...

Sent from my iPhone using Tapatalk
"Ako nemas auto kojeg na okupu drzi samo pticje govno, nisi kul."

Understeer is when you hit the wall with the front of the car.
 Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
 Horsepower is how fast you hit the wall.
 Torque is how far you take the wall with you.

Offline Bellof

« Odgovori #55 : 17 Ožujka, 2015, 09:20:30 »
OK, to je jedna teorija.

Po meni je stavljanje nekakvih "sporckih" mjenjača na najslabiji model, zabijanje u pod, stavljanje spojlera i slično neshvatljivo.

Pola litre manja potrošnja mi ne znači ništa, ali npr kod vožnje obilaznicom dojma sam da s petom brzinom to zvuči puno humanije i ležernije  :disobedient:

Niti sam ja spomenia konaćnu brzinu, niti spuštanje i spojlere, moj odgovor Mihajlu na njegovu izjavu o krajnjoj brzini je bia sarkastičan a ja sam iznia svoje razmišljanje na tvoju dilemu oko getribe. Kako sam već napisa kolegi Števi, ja bi na svoje auto stavia sport getribu zbog njene karakteristike ili 5 brzina=1,0 koja bi ovom magarcu dala barem nakratko osjećaj čistokrvnog arapskog konja.

Offline Mihajlo

• Antique Member
« Odgovori #56 : 17 Ožujka, 2015, 09:22:40 »
Ja sam svoju e21 dok je bila 315 naterao skoro 200kmh jer je na frtajleru bila uklonjena opruga. a znam da je bilo preko 190 100% jer je proračun na temelju broja okretaja to potvrdio. da bi to opet ponovio, nebi sigurno jer to nije auto za velike brzine. Neda mi se sad tražit postove vezane za moj e21 ali vam kazem da je 315 sa 4 brzinkom i 4.1 diferencijalom je za zavoje i nikako za autoput!
Išao sam na more sa takvim setupom i uspio sam doći do karlovca. Onda sam momentalno skrenuo na staru cestu do rijeke.
Da sam imao petu brzinu isao bi do kraja autoputom...

A sa 6 cilindra motorom i 5 brzina getribom na 3.45 diferencijalu auto ne ubrzava u petoj brzini. 
3.45 diff je dobar jedino i isključivo na sport getribi.
Za 315 model preporučam 5 brzinku običnu sa 4.1 ili 3.91 diferencijalom.

Dabar, javi se za pivo. Ja sam u Rijeci.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.

Offline Mihajlo

• Antique Member
« Odgovori #57 : 17 Ožujka, 2015, 09:27:50 »
Ako oćete više snage na visokim okretajima onda na 315 magarca treba stavit karb od 2002 kao što sam ja imao. I uvjerite se sami koliko dobro ide auto u tom slučaju.

O potrošnji goriva se ne želim ni prisjetiti...

Offline Bellof

« Odgovori #58 : 17 Ožujka, 2015, 09:38:04 »
Pricat da ces se vozit 160 po autoputu i bit u paru s drugim autima bi bila glupost...
Peta brzina je tom autu vise nego potrebna ako ides obilaznicom tipa Slavonske...
Moj je u 4 na 3000rpm na 80...
S petom to nesto bolje izgleda na 1.6 diferencijalu...
A stavljat sportsku getribu na 75ks,neznam...

Tebe ne zanima da imaš auto tvornicu, ti svog prilagođavaš sebi i ti si se sa svojim zaigra i za razliku od Dabra nisi "osuđen na meštre" tako da sebi možeš dopustit luksuz "sam pa, sam se ubia".

Offline Bellof

« Odgovori #59 : 17 Ožujka, 2015, 09:56:54 »
A Mihajlo, Mihajlo, moj Mihajlo, koje novce si moga zaradit da si otiša u Alpine ili Schnitzera! Ti si čudo, čudo jedno ha,ha,aaah hhha ha.