Jedan mali savet, tj.moja logika za koju ne kazem da je 100% ispravna ali bar ja tako razmisljam:
Kad su u pitanju vitalni delovi kao sto je glavni kocioni cilindar - bolje ti je kupiti novk nego sredjivati postojece.
Npr. u Beogradu od firme koja je glavni uvoznik ATE za Srbiju, mozes kupiti nov ATE glavni kocioni cilindar za 50 EUR - u kesici i kutiji.
Da sredis postojeci - za gumice, majstora + da estetski izgleda kao nov (skidanje korozije, prajmer, crna farba) - potrosices sigurno 30 EUR i izgubices dosta vise vremena.
Hocu reci da ti je mozda bolje dati EUR 20 vise i ustedeti sebi zivce i vreme i kupiti nov gde nemas nikakvu zajebanciju....
Verujem da su u HR cene slicne za te stvari kao u SRB...
Hm hm, što se toga tiče, prije nego sam to sređivao raspitao sam se ovdje i kod ljudi koji se time bave i ispalo je da je novi kočioni cilindar 100+ eura i proizvođača upitne kvalitete, te mi je savjetovana reparatura postojećeg, tako da sam išao na tu opciju. Osobno, raspitao sam se u par većih prodavaona autodijelova i taj dio nisu niti imali (prestaro vozilo).
Da sam na izbor imao novi dio renomiranog proizvođača (kako ti pišeš, ATE za 50€), sigurno bi išao na tu opciju. Ako zbog ničeg - zbog puno manje zajebancije (skini, spakiraj, pošalji poštom, čekaj da stigne, primi, montiraj).
Ako imaš kakav link, slobodno zalijepi, možda nekome bude od koristi :)
Nego, da čujemo tvoja iskustva glede ručice menjalnika? Jel i tvoja s navojem ili bez?
Ispada da su u 9/82 promijenili tip.