Autor Tema: BMW 315 E21, 1983  (Posjeta: 48020 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dabar

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: BMW E21
Odg: BMW 315 E21, 1983
« Odgovori #150 : 30 Rujna, 2016, 19:44:58 »
Treba ti netko tko se razumi da ti detektira kvar i to napravi, pod ovo "napravi" mislim na nove dijelove i ruke koje ti trebaš bit spreman platit, trebaš zaboravit svoj angažman u detektiranju kvara i nabavci rezervnih dijelova jer ni to ti ne ide, i za kraj trebaš se zapitat da li tebi sve to treba jer čekat 5-6 mjeseci na popravak neispravnih kočnica je klošarenje u odnosu prema autu.

Kolega, hvala na savjetima. Problemčić je riješen odavno. Zamijenjeni su lajtunzi, repariran kočioni cilindar, novo ulje i gas dalje :)

btw, ne znam o kakvih 5-6 mjeseci pričaš, to je riješeno prvom prilikom. jedina otegotna okolnost je što u Rijeci izgleda nitko ne radi reparaciju kočionih cilindara, ali srećom Zagreb nije daleko.
« Zadnja izmjena: 30 Rujna, 2016, 20:00:38 dabar »

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #151 : 30 Rujna, 2016, 19:46:20 »
83.g 315 na slic,

Mislim da ti je nestao dio posta :)

Offline boscha

• Senior member
  • Vozilo:: BMW 315 E21
« Odgovori #152 : 30 Rujna, 2016, 22:19:10 »
Jedan mali savet, tj.moja logika za koju ne kazem da je 100% ispravna ali bar ja tako razmisljam:

Kad su u pitanju vitalni delovi kao sto je glavni kocioni cilindar - bolje ti je kupiti novk nego sredjivati postojece.

Npr. u Beogradu od firme koja je glavni uvoznik ATE za Srbiju, mozes kupiti nov ATE glavni kocioni cilindar za 50 EUR - u kesici i kutiji.
Da sredis postojeci - za gumice, majstora + da estetski izgleda kao nov (skidanje korozije, prajmer, crna farba) - potrosices sigurno 30 EUR i izgubices dosta vise vremena.

Hocu reci da ti je mozda bolje dati EUR 20 vise i ustedeti sebi zivce i vreme i kupiti nov gde nemas nikakvu zajebanciju....

Verujem da su u HR cene slicne za te stvari kao u SRB...

Offline Jerry

• Antique Member
« Odgovori #153 : 30 Rujna, 2016, 23:12:10 »
Sta se tice rucice sa navojem ili bez; jedna moja ajkula iz 1980-te je imala sa navojem. Da li je to bilo do 80. ili do 78, 79 kao i neke druge razlikeizmedu prve verzije i facelifta; to stvarno ne znam.  :hi:
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #154 : 01 Listopada, 2016, 07:38:23 »
Jedan mali savet, tj.moja logika za koju ne kazem da je 100% ispravna ali bar ja tako razmisljam:

Kad su u pitanju vitalni delovi kao sto je glavni kocioni cilindar - bolje ti je kupiti novk nego sredjivati postojece.

Npr. u Beogradu od firme koja je glavni uvoznik ATE za Srbiju, mozes kupiti nov ATE glavni kocioni cilindar za 50 EUR - u kesici i kutiji.
Da sredis postojeci - za gumice, majstora + da estetski izgleda kao nov (skidanje korozije, prajmer, crna farba) - potrosices sigurno 30 EUR i izgubices dosta vise vremena.

Hocu reci da ti je mozda bolje dati EUR 20 vise i ustedeti sebi zivce i vreme i kupiti nov gde nemas nikakvu zajebanciju....

Verujem da su u HR cene slicne za te stvari kao u SRB...

Hm hm, što se toga tiče, prije nego sam to sređivao raspitao sam se ovdje i kod ljudi koji se time bave i ispalo je da je novi kočioni cilindar 100+ eura i proizvođača upitne kvalitete, te mi je savjetovana reparatura postojećeg, tako da sam išao na tu opciju. Osobno, raspitao sam se u par većih prodavaona autodijelova i taj dio nisu niti imali (prestaro vozilo).

Da sam na izbor imao novi dio renomiranog proizvođača (kako ti pišeš, ATE za 50€), sigurno bi išao na tu opciju. Ako zbog ničeg - zbog puno manje zajebancije (skini, spakiraj, pošalji poštom, čekaj da stigne, primi, montiraj).

Ako imaš kakav link, slobodno zalijepi, možda nekome bude od koristi :)

Nego, da čujemo tvoja iskustva glede ručice menjalnika? Jel i tvoja s navojem ili bez?

Ispada da su u 9/82 promijenili tip.

Offline boscha

• Senior member
« Odgovori #155 : 01 Listopada, 2016, 07:54:26 »
Ne znam da li je na forumu dozvoljeno kacenje linkova firmi, ako nije nek admin obrise.

Ja sam narucio cilindar kod www.mass.rs
Naravno da nije bilo na stanju, al su porucili i stigao je nov, cena je bila 50 EUR +/- 5% sad se ne mogu setiti. To je bilo pre 2 godine.

Sto se rucke menjaca tice kod mene nije sa navojetm nego ima zleb. Auto je 03/1983

Offline Bellof

« Odgovori #156 : 01 Listopada, 2016, 10:08:11 »
Kolega, hvala na savjetima. Problemčić je riješen odavno. Zamijenjeni su lajtunzi, repariran kočioni cilindar, novo ulje i gas dalje :)

btw, ne znam o kakvih 5-6 mjeseci pričaš, to je riješeno prvom prilikom. jedina otegotna okolnost je što u Rijeci izgleda nitko ne radi reparaciju kočionih cilindara, ali srećom Zagreb nije daleko.

Pričam da si 13 travnja 2016 ima pitanje u vezi kočnica iz kojeg se razvukla priča o pregrijavanju kočnica i školi sigurne vožnje.

Citat:

Dižem  :cofee: :cofee: :cofee:

trebam pomoć kramoljubaca. lagano mi blokira prednji lijevi kotač. nakon malo dulje vožnje lijeva felga je prilično topla. prije odlaska mehi sam bio na TP i izmjerili su 30% razliku na prednjoj osovini. nakon toga je mehaničar razradio kliješta i kaže - riješeno. međutim napravim đir i opet isti klinac.

ovih dana vozim nazad da pogleda, ali preko telefona kaže da bi onda mogla biti fleksibilna cijev.

koliko se ja razumijem u problematiku to bi trebalo biti ovo:

https://www.wallothnesch.com/bremsschlauch-vorn-fuer-alle-modelle-und-baujahre-passend-wird-2x-pro-auto-benoetigt-34-04-01.html

vidim da je cijena smiješna, a ono što me interesira prije nego krenem zivkati - je li netko negdje kod nas u zadnje vrijeme uzimao taj dio i ako da gdje? prvi pick je Tomić.

i naravno, postoji li neka pametna misao što bi treće moglo biti? diskovi su dobri, pločice nove, kočiono ulje izmijenjeno lani.

Jučer se ponovno pojavilo pitanje vezano za kočnice iz kojeg se može vidit da problem traje 6 miseci, e sad ko ovde jebe naše kokoši....
« Zadnja izmjena: 01 Listopada, 2016, 10:17:20 Bellof »

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #157 : 01 Listopada, 2016, 20:37:23 »
Pričam da si 13 travnja 2016 ima pitanje u vezi kočnica iz kojeg se razvukla priča o pregrijavanju kočnica i školi sigurne vožnje.

Jučer se ponovno pojavilo pitanje vezano za kočnice iz kojeg se može vidit da problem traje 6 miseci, e sad ko ovde jebe naše kokoši....

Aj molim te linkaj mi jučerašnje pitanje vezano uz kočnice?

Hvala.

Uglavnom, omašio si i šefa i stanicu.

Post koji si citirao nije od jučer, nego od 04. lipnja što je bilo pred manje-više četiri mjeseca.
Znači problem se javio sredinom travnja, a riješen je u lipnju. Od tih 2 mjeseca solidan dio vremena nisam bio doma, a dobar dio preostalog vremena je bilo odvratno kišno vrijeme, pa mi nije bila žurba rješavati to jer je auto spavao u garaži. Naravno da nisam pacijent da se vozikam u autu s poluispravnim kočnicama.

Znači, bespotrebno si uletio s pričom o "klošarenju u odnosu prema autu", šest mjeseci i slično.

Inače, kad se već dotičemo klošarluka - bez ikakvog problema se guštalo u vožnji manje više cijelo ljeto  :focus:

Uglavnom, nešto si zabrijao. Desi se  :good:
« Zadnja izmjena: 01 Listopada, 2016, 20:49:44 dabar »

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #158 : 01 Listopada, 2016, 20:54:28 »

Sto se rucke menjaca tice kod mene nije sa navojetm nego ima zleb. Auto je 03/1983

Eto, očito je onda 9/81 bila prijelazna godina na "žlebove" :biggrin:

Ako ti nije teško, a može i na PM, napiši gdje si kupio ručkicu. Siguran sam da si uzeo novu ;)

Ona standarna koja je dolazila s autom se, koliko sam informiran, više ne proizvodi...

I nemoj mi više o kočnicama, vidiš da izazivamo nesporazume  :drinks: :drinks: :drinks:

Offline boscha

• Senior member
« Odgovori #159 : 02 Listopada, 2016, 09:13:05 »
Ja sam kupio u BMW-u i cena je bila gotovo ista kao i ovu sto si kupio na ebay

Shemu rasporeda brzina moras za modele 81 - 83 kupiti odvojeno a nju (menjac sa 5 brzina) BMW vise ne pravi osim sa M dizajnom a to mi je bilo seljacki stavljati na 315, pa sam tu shemu nasao polovnu u dobrom stanju na ebay

Offline dabar

• Veteran member
« Odgovori #160 : 02 Listopada, 2016, 09:27:25 »
Ja sam kupio u BMW-u i cena je bila gotovo ista kao i ovu sto si kupio na ebay

Shemu rasporeda brzina moras za modele 81 - 83 kupiti odvojeno a nju (menjac sa 5 brzina) BMW vise ne pravi osim sa M dizajnom a to mi je bilo seljacki stavljati na 315, pa sam tu shemu nasao polovnu u dobrom stanju na ebay

Hvala na informaciji :)
Vidio sam taj raspored brzina s M dizajnom, i meni je to čobanski. Očito sam onda pogrešno pročitao da kompletnu ručicu više ne proizvode.

J***** ih radno vrijeme od 8-16, pa da za svaki klinac moraš odlaziti s posla.

Offline Bellof

« Odgovori #161 : 02 Listopada, 2016, 10:41:13 »
Aj molim te linkaj mi jučerašnje pitanje vezano uz kočnice?

Hvala.

Uglavnom, omašio si i šefa i stanicu.

Post koji si citirao nije od jučer, nego od 04. lipnja što je bilo pred manje-više četiri mjeseca.
Znači problem se javio sredinom travnja, a riješen je u lipnju. Od tih 2 mjeseca solidan dio vremena nisam bio doma, a dobar dio preostalog vremena je bilo odvratno kišno vrijeme, pa mi nije bila žurba rješavati to jer je auto spavao u garaži. Naravno da nisam pacijent da se vozikam u autu s poluispravnim kočnicama.

Znači, bespotrebno si uletio s pričom o "klošarenju u odnosu prema autu", šest mjeseci i slično.

Inače, kad se već dotičemo klošarluka - bez ikakvog problema se guštalo u vožnji manje više cijelo ljeto  :focus:

Uglavnom, nešto si zabrijao. Desi se  :good:

U pravu si, neka si ti to riješia, guštaj!